-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,02
-
EURO
53,45% 0,16
-
GRAM ALTIN
6615,75% 0,59
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Suriye’de Hasene Kompleksi’nin açılışını yaptı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "14 yıldır gerek Suriye’de gerekse Türkiye’de ikamet eden Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden gelen tüm gayreti sergiledik. İnşallah bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız." dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı ile Hasene Vakfı tarafından Suriye’nin Azez kentinde inşa edilen 108 konutun teslimi için düzenlenen "Hasene Kompleksi Açılış Töreni"ne katıldı.
Törende konuşan Başkan Erbaş, Suriye’de 63 yıllık zulüm döneminin sona erdiğini belirterek, "Yaklaşık 14 yıldır gerek Suriye’de gerekse Türkiye’de ikamet eden Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden gelen tüm gayreti sergiledik. İnşallah bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Büyük bir azim ve kararlılıkla eserler inşa etmeye, gönüller kazanmaya devam edeceğiz. Rabbimiz açılışını yapacağımız bu eserleri de şimdiden hayırlı ve mübarek eylesin." dedi.
"Bizler büyük bir inancın ve köklü bir medeniyetin mensuplarıyız." diyen Erbaş, "Sahip olduğumuz inancın ve medeniyetin en bariz özelliklerinden birisi de hiç kuşkusuz yardımlaşma ve paylaşmadır. Asırlar boyu bu medeniyetin mensupları; din, dil, ırk, renk ve coğrafya ayırımı gözetmeksizin dünyanın her yerinde mazlumların yardımına koşmayı, onların dert ve sıkıntılarını gidermeyi bir iman ve kulluk vazifesi bilmiş; yardımlaşma ve paylaşmayı adeta gündelik hayatlarının ayrılmaz bir parçası haline getirmişlerdir." diye konuştu.
"Bir mazlumun, bir mağdurun bir acizin gönlüne girmek görevlerin en kutsalıdır"
Erbaş, bugün savaşların, katliamların, göçlerin, bölgesel ve küresel kötülüklerin alabildiğine yaygınlaştığı bir çağda yaşandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Böyle bir ortamda insanlara iyiliği emretmek, onların iyiliği için çalışmak ve onları her türlü kötülükten sakındırmak ve korumak, Müslümanlar için bir iman görevidir. Bugün bir çocuğun, bir gencin, bir annenin, bir babanın, bir yaşlının, bir yetimin duasını almak, bir mazlumun, bir mağdurun bir acizin gönlüne girmek görevlerin en kutsalıdır, sevapların en değerlisidir. Dolayısıyla bölgesel ve küresel bağların giderek zayıfladığı bir zamanda Müslümanlar olarak iyiliğin, hayrın ve güzelliğin yeryüzüne yaygınlaşması için her zamankinden daha çok çalışmak ve bu uğurda mücadele etmek zorundayız. Çünkü bizler, dünyayı iyiliğin ve merhametin değiştireceğine inanıyoruz."
"Coğrafyamızdaki kanı, gözyaşını dindirmenin yolu birlikten, beraberlikten geçmektedir"
Müslümanların kendi aralarında dayanışmayı en güçlü hale getirmesi gerektiğine işaret eden Erbaş, "Kötülüğümüzü isteyenlere, aramıza fitne ve fesat sokmak için koşturanlara asla fırsat vermemeliyiz. Coğrafyamızdaki kanı, gözyaşını dindirmenin, acı ve ıstırapları yok etmenin yolu birlikten, beraberlikten, kardeşlikten ve dayanışma içinde olmaktan geçmektedir." ifadelerini kullandı.
"Artık kendi cümlelerimizi kurmak, kendi geleceğimizi kendimiz inşa etmek zorundayız"
Erbaş, şunları kaydetti:
"Unutmayalım ki tarih boyunca zalimler ve kötüler tüm cesaretlerini mazlumların ve iyilerin dağınıklığından almışlardır. Biz bir oldukça, yüreklerimiz birlikte çarptıkça, aynı amaç ve hedefler etrafında kenetlendikçe zalimler tüm cesaretlerini kaybedecektir. Bugün bizlere düşen, daha fazla zaman kaybetmeden ırk, dil, mezhep ve ülke odaklı kamplaşmaların ortadan kaldırılması için var gücümüzle çalışmaktır. Tevhit, adalet, merhamet ve uhuvvet zemininde bir ortak akıl tesis etmektir. Ortak sorunlarımızı basiret, feraset ve sağduyu ile çözmek, vahdetimizi ve kardeşliğimizi iman ekseninde yeniden tesis etmek için hep birlikte gayret sarf etmektir. Zira ümmet varlığımızı devam ettirebilmek için buna ihtiyacımız var. Batıl ideolojilerle mücadelemizde başarılı olabilmek için buna muhtacız. Küresel sömürü düzenlerinin hegemonyasından kurtulabilmek için buna mecburuz. Müslümanlar olarak yaşadığımız bu acı ve ağır tecrübelerden sonra artık kendi cümlelerimizi kurmak, kendi geleceğimizi kendimiz inşa etmek zorundayız. Bundan kaçamayız, kaçınamayız."
Konuşmasının sonunda 108 konutun anahtarını Suriyeli ailelere teslim eden Erbaş, daha sonra kompleksi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Hasene Kompleksi…
2023 yılında hayata geçirilen proje kapsamında; 65 metrekarelik 108 konut, 750 kişi kapasiteli bir cami, sağlık ocağı, 22 derslikli bir okul, 75 kişilik bir anaokulu, su deposu ve su kuyusu içeren bir köy kompleksi inşa edildi.
Törene, Kilis Valisi Tahir Şahin, Suriye’nin Halep kenti Valisi Azzam Garip, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Hasene Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydın ile Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt da katıldı. (İLKHA)
Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak
HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Ebola salgının etkili olduğu Kongo'ya gidiyor
Malatya'da “Kent Bayramlaşması” programı düzenlendi
Diyarbakır’da dört yardım kuruluşunun kurban kesimleri başladı
Ağrı Dağı’nda fırtına geçit vermedi dağcı grubu mahsur kalmaktan son anda kurtuldu
Brezilya'da kritik reform Meclis’ten geçti: Çalışma saatleri kısalıyor
Almanya'da Başbakan Merz'in yerine gelebilecek isimler tartışılıyor
Yapıcıoğlu: Silahın çözüm yöntemi olmadığı konusunda herkes hemfikir
Emlak vergisi ödemelerinde son gün 1 Haziran
Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü
Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı
Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı
Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı
Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak
Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı
Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı
Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı
Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı
Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek
Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma
Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Yükleniyor







