• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesine taziye ziyareti

GÜNDEM 20.09.2024 13:11:20 0
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Batı Şeria'nın Nablus kentinde işgalci askerler tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin baba evini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi ve dedesi Şerif Eygi'ye taziyelerini iletti. Eygi'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Erbaş, Eygi'ye yaptığı duanın ardından baba Mehmet Suat Eygi'ye Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Şehit Ayşenur Ezgi Eygi'ye rahmet dileyen Başkan Erbaş, "Rabbim mekanını cennet, derecesini ali eylesin. Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebe. Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) komşu olur inşallah." dedi.

"Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösteriyor"

Ayşenur Ezgi Eygi'nin insanlık mücadelesinin verildiği Filistin'de şehit olmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Erbaş,7 Ekim'den bu yana yaklaşık bir yıldır zalimlerin katletmeye devam ettiğini ifade etti.

Erbaş, "İnşallah bu vesileyle Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın orada şehit olması dünya kamuoyunu Gazze'ye döndürme noktasında bir farkındalık oluşturur. Zalim işgalcilerin zulmünün ne kadar arttığını ne kadar sınır tanımaz olduğunu gösterir." dedi.

"Dünya buna kör ve sağır"

Başkan Erbaş, "Bir aktivist olarak mazlumların yanında yer alan, elinde fotoğraf makinesinden başka bir şey olmayan, sadece sesini dünyaya duyurmak isteyen bir masumu dahi canice şehit ettiler zalimler. Dünya kamuoyu bunu görmeli… Orada Ayşenur kızımız gibi nice gazeteciler, nice medya mensupları katlediliyor ve dünya buna kör ve sağır. Dünyanın kör ve sağır oluşunun en büyük göstergelerinden, ispatlarından birisi de işte Ayşenur Ezgi Eygi kızımızın orada vahşice, canice katledilmesi, şehit edilmesi. Biz tekrar milletimize baş sağlığı diliyoruz, şehit ailesine baş sağlığı diliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Akdeniz’de fırtına uyarısı

Siyonist rejim Gazze’yi aralıksız bombalıyor

Altın fiyatlarında son durum

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kaza orucu bulunanların bilmesi gereken "11 Mesele"

Kurumlar vergisi beyan ve ödeme dönemi başladı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

İşgalciler, Cenin halkının bayramda sokağa çıkmasını engelledi

İnternet alışverişlerinde yeni dönem: Ürün güvenliği için yeni düzenlemeler yürürlükte

Çöpe domates döken pazarcı ve hal esnafına 17,2 milyon TL’ye kadar ceza

Yemen, ABD'ye ait MQ-9 İHA'sını düşürdü

Siyonist rejimden Beyrut’a hava saldırısı: 3 şehit, 4 yaralı

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı: 118 ölü

Nijerya'da kaçak ham petrol rafinerilerine operasyon

Aydın'da trafik kazası: 4 yaralı

Litvanya'da kaybolan ABD askerleri ölü bulundu

Malatya’da uyuşturucudan 1 tutuklama

Mali'de askeri birliğe saldırı: 30 asker öldü

Polonya ile ABD arasında 2 milyar dolarlık Patriot anlaşması

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı: 7 ile sarı kodlu uyarı

Gazze'de 1513 sağlık personeli ve yardım çalışanını katledildi

Amasya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ