Diyanet İşleri Başkanlığından "Hac Görevlendirme" soruları ile ilgili iddialara yanıt

Tarih: 23.12.2024 17:30 Güncelleme: 23.12.2024 17:30
Diyanet İşleri Başkanlığından
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlığın sağlık görevlileri için yaptığı "Hac Görevlendirme" sınavında soruların, yetkililerin yakınlarına dağıtıldığına dair çıkan iddialara dair açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlığın sağlık görevlileri için yaptığı hac görevlendirme sınavında soruların, yetkililerin yakınlarına dağıtıldığına dair çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, konuya ilişkin gerekli hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Bugün Birgün Gazetesi'nde ve gazetenin internet sayfasında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sağlık görevlileri için yaptığı hac görevlendirme sınavında soruların yetkililerin yakınlarına dağıtıldığına ilişkin çıkan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 2025 yılı hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personelinin test sınavı, Başkanlığımızca bölge merkezi olarak belirlenen 19 ilde, 9 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Sınav sonrasında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Başkanlığımıza söz konusu sınav hakkında başvuruda bulunulmuş, mezkûr CİMER başvurusunda belirtilen iddialar ve eki belgeler derhal Başkanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına intikal ettirilerek gerekli idari işlem başlatılmıştır." denildi.

"Sınavın tüm adaylar için iptal edilerek yeniden yapılması uygun görülmüştür"

Sınavın yeniden yapılacağına dair yapılan açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişlerince yapılan inceleme neticesinde, test sınavına katılan bir sağlık görevlisinin, sınav kurallarında açıkça belirtildiği ve sınav öncesinde tedbir alındığı halde cep telefonunu sınav salonuna sokarak, sınavın sonunda kitapçıkların teslimi anındaki kalabalık sırasında yan yana iki sayfanın fotoğrafını çektiği ve sınavdan yaklaşık 3 saat sonra bir WhatsApp grubunda paylaştığı tespit edilmiştir. Mezkûr fotoğrafı çeken adayın sınav sonunda teslim ettiği kitapçıktaki işaretlemelerinden tespitinin yapıldığı anlaşılmış ve konuya dair gerekli tedbirler alınmış, ilgili birimlerle koordineli şekilde ivedilikle sonuçlandırılmıştır. Mezkûr hususlara dair süreç titizlikle değerlendirilmiş, söz konusu sağlık çalışanı adayın bireysel kural ihlali sebebiyle sınavın güvenilirliğine gölge düşmemesi ve adayların şaibe kaygısının bertaraf edilmesi, ayrıca kamu yararı ve hizmet gerekleri açısından gerçekleştirilen sınavın tüm adaylar için iptal edilerek yeniden yapılması uygun görülmüştür. Bu bağlamda sınavın, 25 Ocak 2025 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"Hukuki yollara başvurulmuştur"

Konuya ilişkin yapılan haberden dolayı ilgili basın yayın kuruluşu hakkında yasal işlem başlatıldığına değinilen açıklamada, "Hal böyleyken, Birgün Gazetesi'nde yayınlanan haberde, soruların bazı yöneticilerin yakınlarına verildiği, ayrıca bazı kişilere de hediye karşılığında gönderildiği iddiası, tamamen yalandır. Başkanlığımız tarafından hem sınav kurallarına aykırı davranan sağlık görevlisi hem de Başkanlığımızı ve yöneticileri kamuoyu nezdinde yıpratmaya ve toplumsal huzuru bozmaya yönelik söz konusu kasıtlı haberi yapan gazete hakkında ayrı ayrı hukuki yollara başvurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. (İLKHA)

 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Beklentileri karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım

Togo'da Gnassingbé rejiminin istifasını isteyen gösterilerde ölü ve yaralılar

Malatya Büyükşehir Belediyesi mahallenin yol sorununu çözdü

Kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Gaziantep'te hijyen ve gramaja uymayan fırınlar kapatıldı

Yeni Nizip Devlet Hastanesi hizmete başladı

Şeyh Karadaği: Hindistan’daki vakıflar yasası, Müslümanların kimliğine bir saldırıdır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu'ndan Solhan’a ziyaret

Orman yangınlarından etkilenenlere hane başına 162 bin TL'lik destek

Adana’da trafik denetimlerinde 7 bin 633 sürücüye cezai işlem uygulandı

Kabine toplandı

Bingöl'de karpuz bağında yılan paniği

Bingöl’de çıkan yangını vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü

Yüksek moral kanseri tek başına yenemez

İLKHA, orman yangınlarında tamamen kullanılamaz hale gelen köyü görüntüledi

Yeşilyurt Belediyesine "yerinde dönüşüm" için 683 hak sahibi başvurdu

Malatya'da şiddetli fırtına: Ağaçlar devrildi çatılar uçtu

Çınar’daki silahlı saldırıya ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Adana’da asayiş operasyonu: 506 kişi yakalandı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Uyku bedeni, rüya ise ruhu dinlendirir!

Güçlükonak kaymakamı Memiş göreve başladı

Malatya'da Kur'an kursları ve camiler çocuklarla şenlendi

Çınar'da silahlı saldırı: Bir kadın hayatını kaybetti

DSİ'den boğulma vakalarına karşı önlem seferberliği

Uluslararası öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşadı

Bakan Göktaş: Güçlü bir gelecek, güçlü ailelerle mümkün

Yangın nedeniyle 3 ilde 50 binden fazla kişi tahliye edildi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 56 bin 531'e yükseldi

Yaz tatili, çocukların ekran başında saatler geçirdiği bir dönem olmak zorunda değil!

Mersin'de oto yıkamacıda 4 gencin şüpheli ölümü

Yükleniyor