• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan'dan Leman’a Tepki: Bu ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık!

01 Temmuz 2025, Salı 12:52
01 Temmuz 2025, Salı 12:52
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Peygamber Efendimiz'e yönelik karikatür yayınlayan Leman dergisi'ne sert ifadelerle tepki gösterdi: Bu alçaklığa sessiz kalmayacağız.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Leman Dergisi’nin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yönelik karikatür içeren yayınını sert bir dille kınadı.

Yazılı basın açıklamasında dini değerlere yönelik saldırıların toplumsal barışı hedef aldığını belirten Cihan, bu tarz yayınların "ifade özgürlüğü" adı altında meşrulaştırılamayacağını vurguladı.

Hiçbir yayın kuruluşunun, şahıs ya da zümrenin, bu topraklarda yaşayan insanların en hassas olduğu değerlere hakaret etmeye hakkı yoktur. İslam Peygamberi Hazreti Muhammed Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ismi üzerinden düşmanlık üretmeye, dini değerlerimize dil uzatmaya cüret eden bu yayın; toplumsal barışı değil, bilinçli olarak kaosu hedeflemektedir.

Leman Dergisi'nin ahlaksız yayınını lanetliyoruz. Hiçbir inanca, kutsala ve değere saygısı olmayan Leman adlı sözde derginin, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile ilgili hadsiz ve alçakça bir yayına imza attığına şahit olduk. Hem de halkının yüzde 99'u Müslüman ve mütedeyyin olan bir ülkede!

Dergicilik yaptığını iddia eden bu paçavra, sayfalarında alçakça bir girişimle Peygamber Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  karikatürize etmeye kalkıştıklarını vurgulayan Cihan "İfade özgürlüğü" kılıfıyla Müslümanların en büyük değerine dil uzatan bu çirkin ve aşağılık saldırıyı lanetlediklerimi söyledi.  

"Bu yayınlar; siyonizm, faşizm ve haçlı zihniyetinden gelmektedir"

Kutsallarımızı hedef alan karikatür yayıncılığı; nefretin, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının sadece bir maskesi olduğunun altını çizen Cihan "Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır. Bu çirkin saldırı, tüm insani değerlere yapılmış bir saldırıdır. Bu yayınlar; siyonizm, faşizm ve haçlı zihniyetinin İslam dinine ve Müslümanlara duyduğu kin ve düşmanlığının açık bir göstergesidir." vurgusunu yaptı.

"Bu, İslam'a duyulan nefretin açık bir tezahürüdür"

Cihan "İnancımızın, değerlerimizin, mukaddesatımızın paçavralarda konu edilme cüretine asla izin vermeyeceğiz. Peygamberimiz'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hakaret, milyarlarca Müslümanın kalbine ve vicdanına saldırıdır. Bu saygısızlık, bütün İslam âlemine karşı işlenen bir cinayettir. Bu kişiler, sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koymaktadır. Dini değerlere ve kutsallara saldırı, mizah ya da ifade özgürlüğü değildir. İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek, ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Leman Dergisi’nin yaptığı şey mizah değil, terbiyesizliktir! Bu, İslam'a duyulan nefretin açık bir tezahürüdür. Kutsallarımızdan elinizi ve dilinizi çekin. Haddinizi bilin diyoruz!" dedi.

"Hukuk nezdinde bu alçaklığın hesabını soracağız"

Yetim ve başsız kalan İslam ümmetini rencide etmeye, müminleri tahrik ederek İslam'ın kutsal değerlerine dil uzatmaya kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Cihan, açıklamasına söyle devam etti:

"İslam hukukunda da bu tür seviyesiz yaratıklar her zaman en ağır müeyyidelerle karşılık bulmuş, gereken tepkiyi almıştır. Hukuk nezdinde bu alçaklığın hesabını soracağız. Bu provokatif, nefret saçan yayıncılığa karşı her zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Tepkisini her ortamda gösteren halkımızı tebrik ediyor, konunun takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Onların düşmanlıklarını duyuyor, görüyor ve biliyoruz. Onlardan korkmuyoruz. Gün gelir, inançlı halkımız elbet gereken cevabı verir. Hükümetin bu alçaklıklara karşı yasal düzenleme yapmasını bekliyoruz. Tepkimizi en gür şekilde ifade ediyoruz: Zalimler için yaşasın cehennem!" (İLKHA)

Irak'ta iki İHA düşürüldü

Memur ve emekli zammında sona gelindi: Gözler yarın açıklanacak enflasyon verisinde

Oymataş OSB'de 50 yeni sanayi parseli tahsise açıldı

Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı

7 ilde eş zamanlı operasyon: 825 kilogram eroin ele geçirildi, 30 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları yatay seyirde

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgâr birçok bölgede hayatı olumsuz etkileyebilir

Dr. Hüsam Ebu Safiye zindanda yaşam mücadelesi veriyor: 30 kilo verdi, ilaçsız bırakıldı

Direniş işgalcilere ağır kayıplar verdirdi: Siyonist ordu katliamlar için 98. Tümeni yeniden Gazze'ye sürdü

Siyonist rejim ve ABD'den Yemen'e tehdit: İran gibi vurulacak

Trump: israil, Gazze'de 60 günlük ateşkese onay verdi

Dana ve kuzu eti diye satılan ürünlerde kanatlı eti çıktı

Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e: Toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluk

Saraçhane'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden 42 kişi gözaltına alındı

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Irak'ta iki İHA düşürüldü

Memur ve emekli zammında sona gelindi: Gözler yarın açıklanacak enflasyon verisinde

Oymataş OSB'de 50 yeni sanayi parseli tahsise açıldı

Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı

7 ilde eş zamanlı operasyon: 825 kilogram eroin ele geçirildi, 30 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları yatay seyirde

Döviz kurlarında son durum