-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Din görevlileri yalnızca cami hizmetleriyle değil birçok görevi üstleniyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda din görevlilerinin toplumdaki önemine dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle açıklamada bulundu.
Din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisini ve yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmesi açısından bu haftanın büyük bir fırsat sunduğunu belirten Engin, bu hafta boyunca din görevlilerinin fedakar hizmetlerinin ve karşılaştıkları zorlukların ele alınarak, moral ve motivasyon artırıcı etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
Camilerin ve din görevlilerinin, toplumsal huzur ve manevi yükseliş için kritik bir rol oynadığını ifade eden Engin, toplumda daha fazla duyarlılık beklediklerini dile getirdi. Engin, ayrıca, din görevlilerinin yalnızca cami hizmetleriyle değil, hastaneler, cezaevleri ve sosyal hizmet kurumlarında da önemli görevler üstlendiğini hatırlattı.
Engin, bu haftanın din görevlilerinin değerini anlatmak için bir fırsat olduğunu ve din görevlilerinin ziyaret edilen değil, ziyaret eden konumda olması gerektiğini söyledi. Başarılı din görevlilerinin ödüllendirilmesi ve sorunlarının dinlenmesi gerektiğini ifade eden Engin, camilerin daha işlevsel hale gelmesi için çözüm önerilerinin de dikkate alınması gerektiğini belirtti.
İşgalci siyonist rejimin yaklaşık 11 aydır Gazze'de yaptığı soykırıma da değinen Engin, Diyanet-Sen'in bu konudaki duyarlılığını ve desteklerini vurgulayarak, camilerden yükselen duaların ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. Tüm din görevlilerinin bu anlamlı hafta vesilesiyle kutlanması gerektiğini ifade eden Engin, toplumun her kesimine rehberlik eden din görevlilerinin çalışmaları için teşekkür etti. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
AİLEM uygulaması sayesinde 268 bin çağrıya çeviri desteği sağlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Nevruz" mesajı
Malatya'da otomobil takla attı: 4'ü çocuk 6 yaralı
İşgalin Lübnan'a saldırısında ölü sayısı 1021'e yükseldi
Suçüstü yakalanan hırsızlar çatıya kaçtı
İran'dan ABD'nin "petrol satışına izin" açıklamalarına yanıt
Erakçi: Japonya bizimle temasa geçerse Hürmüz'den gemilerinin geçişine izin verebiliriz
ABD'nin bombardıman uçakları İngiltere'den havalandı
Nepal genelinde Ramazan Bayramı neşe ve birlik içinde kutlandı
Kazakistan'da at eti tüketimi rekor seviyeye ulaştı
Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi
İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi
Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı
İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem
ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı
Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama
Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı
Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Yükleniyor







