• BIST 100

    10518,46%0,31
  • DOLAR

    41,28% 0,06
  • EURO

    48,33% -0,04
  • GRAM ALTIN

    4835,63% 0,53
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,00

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden 6 bin 740 yangına müdahale

04 Ocak 2023, Çarşamba 14:20
04 Ocak 2023, Çarşamba 14:20
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden 6 bin 740 yangına müdahale
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden 6 bin 740 yangına müdahale

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan itfaiye ekipleri, 2022 yılında 6 bin 740 yangına müdahale etti, arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesinde yapılan açıklamada, deprem, sel, yangın ve kaza bölgelerinde zorlu görevler üstlenen itfaiye ekipleri, her ihbarda bir yaşamı kurtarabilecek olmanın bilinciyle zamanla yarıştı. Mesleklerini kusursuz yapabilmek için çeşitli eğitimlerden geçen itfaiyeciler günün her saati göreve hazır oldukları için ihbar gelir gelmez kısa sürede olay yerine intikal etti. İhbarla başlayan her yeni görev, onlar için yeni bir zamanla yarışa dönüştü. Müdahale edecekleri olaylarda can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi hedefleyen itfaiye ekipleri, her saniyenin hayati önem taşıdığı bilinciyle hareket etti. İtfaiyeciler duruma göre bir canlıyı tam zamanında alevler arasından çıkardı ya da göçük altında kalmış birine yaşam eli uzattı.

Diyarbakır İtfaiyesi 7 gün 24 saat görevinin başında gelen her ihbara anında müdahale ederek vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için cansiperane bir şekilde çalıştı. 2022 yılında ekipler, konutlar, araçlar, fabrikalar, işyerleri, orman, anız, ekin, bağ ve bahçelerde olmak üzere 4 bin 282 yangına zamanında müdahale etti. Ekiplerin kimi zaman kurtardığı evde mahsur kalan bir çocuk iken kimi zaman da bir sokak hayvanına şefkat eli uzatarak yaşama tutunmasını sağlaması herkesin takdirini kazandı. Trafik kazaları, sel-su baskınları, hayvan kurtarma ve su altı arama kurtarma çalışmalarını hassasiyetle yürüten itfaiye erleri, 2 bin 458 olayda başarılı çalışmalara imza attı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye eğitim programı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Elazığ, Hakkâri, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli ve ilçelerinin bağlı olduğu 71 belediyeye bağlı itfaiyecilere eğitim verdi. Mesleki tecrübeleri pekiştirmek amacıyla düzenlenen programlarda, uygulamalı itfaiye, teorik afet yönetimi ve koordinasyon eğitimleri verildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı, acil durum anında ve sonrasında yapılacaklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimleri düzenledi. Kamu kurum ve kuruşlarının yanı sıra okullarda, hastanelerde yapılan eğitimlerde vatandaşlara yangın, yangın çıkış nedenleri, yangının çıkmaması için yapılması gerekenler ve alınacak önlemler, yangın öncesi ve sonrası hareket tarzları, doğru yangın ihbarı nasıl yapılır, yangın tüpleri kullanımı, yangın çıkan binadaki insanların hareket tarzları nasıl olmalı konularını anlattı.
Verilen teorik eğitimlerin ardından vatandaşların katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı, olaylara doğru müdahale uygulamalı olarak gösterildi. 2022 yılı boyunca farklı yerlerde verilen eğitimlere 13 bin 240 vatandaş katılım sağladı.
[gallery ids=',75660,75661']

Sivil toplum kuruluşlarından Bingöl’e araştırma hastanesi talebi

Malatya Havalimanı'nda son 8 ayda 561 bin 397 yolcuya hizmet verildi

İşgalciler, Cenin'de zeytin ağaçlarını söktü, 100 dönümlük araziyi tahrip etti

Üçüncü yıla giren eğitim soykırımı: Gazze'de 17 bini aşkın öğrenci ve eğitimci şehit

TOBB Madencilik Meclisi’nden yerli kömüre teşvik paketine destek

Snapchat, sanaldan uyuşturucu satış pazarına dönüştü

AB'den Polonya'ya destek: Rusya, Avrupa hava sahasını ciddi şekilde ihlal etti

AB Komisyonu, işgal rejimine ikili desteği durdurma kararı aldı

Direniş grupları: Doha'ya saldırı siyonist rejimin küresel tehlike olduğunu gösteriyor

Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Mevlid-i Nebi etkinleri yıl boyu devam edecek

Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi aile için yardım çağrısı

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Hollanda, Ben-Gvir ve Smotrich’in Schengen bölgesine girişini yasakladı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Bingöl’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ağustos ayında 30 binden fazla çağrı ulaştı

Çiftçilere ÇKS uyarısı: Aynı ürün üçüncü kez ekilirse destek kesilecek

Gazzeliler açlık nedeniyle hayatını kaybediyor: 5 şehit

Bingöl Üniversitesi’nde “Depreme Hazırlanan Bingöl” paneli düzenlendi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 74 gözaltı

Haçlı çetesi Gazze’de: ABD’nin paralı katilleri Filistinli sivilleri katlediyor

Tulkerm'de işgalciler kardeş esirlerin evini patlattı

Sanayi üretimi temmuzda düştü, yıllık bazda artış kaydetti

Kültür ve Turizm Başkanlığı'ndan Hasankeyf'e ziyaret

Halil'de işgalciler Filistinlilerin arazisine "karavan" kurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Katar’ın yanındayız, siyonist rejimin saldırılarını kınıyoruz

Brent petrolün varili 66,85 dolardan işlem görüyor

BESO'da esnafa avantaj sağlayacak anlaşma

Siyonist rejim Batı Şeria'da ev baskınlarını aralıksız sürdürüyor

Batmanlılar 14 Eylül'de namaz etkinliğinde buluşuyor

Gazzeliler 705'inci gününde siyonist rejimin toplu katliamıyla mücadele ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sivil toplum kuruluşlarından Bingöl’e araştırma hastanesi talebi

Malatya Havalimanı'nda son 8 ayda 561 bin 397 yolcuya hizmet verildi

İşgalciler, Cenin'de zeytin ağaçlarını söktü, 100 dönümlük araziyi tahrip etti

Üçüncü yıla giren eğitim soykırımı: Gazze'de 17 bini aşkın öğrenci ve eğitimci şehit

TOBB Madencilik Meclisi’nden yerli kömüre teşvik paketine destek

Snapchat, sanaldan uyuşturucu satış pazarına dönüştü

AB'den Polonya'ya destek: Rusya, Avrupa hava sahasını ciddi şekilde ihlal etti