• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,91% -0,08
  • EURO

    41,20% 0,44
  • GRAM ALTIN

    3809,57% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Diyarbakır esnafı boykot malı satmamada kararlı

GÜNDEM 29.12.2024 15:23:16 0
Diyarbakır esnafı boykot malı satmamada kararlı

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki amaçlı siyonist terör şebekesi ve destekçilerinin mallarını satmayan Diyarbakır esnafı, yerli üreticilere ürün satışlarını makul fiyatta tutma çağrısında bulundu.

Aksa Tufanı Operasyonuyla beraber direnişe destek veren Müslümanlar bir yandan yardım çalışmaları yürütürken öteki taraftan işgal rejimi ve destekçi firmaların mallarını boykot etmeye devam ediyor.

Boykot alanında kararlılığını gösteren ve günden güne sayıları artan Diyarbakır esnafı, işyerlerinde boykot ürünleri satmadıklarından dolayı pişman olmadıklarını, aksine mali yönden eskiye nazaran cirolarının daha da arttığını belirtti.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde gıda sektöründe dükkân işleten Ramazan Dinç, 7 ekimden önce kısmen de olsa işgal rejimine ait ürünleri işyerinde bulundurmadığını fakat aksa tufanıyla beraber boykotu tamamen uyguladığını ifade ederken süreci fırsata çevrilmemesi yönünde de yerli üreticilere çağrıda bulundu.

Boykotu başlatmayla ilgili süreci aktaran Dinç, "İsrailin Filistin'e yönelik saldırılarından önce de kısmen de olsa onların mallarını boykot ediyorduk fakat son saldırıların ardından israil ve destekçilerinin tüm mallarını boykot ediyoruz. Onların mallarını işyerime almıyorum. Elime silah alıp savaşamıyorum, elimden bu geliyor ve ben de boykotu uyguluyorum." dedi.

"israil mallarını boykot edin Allah malınızı kat be kat arttırır"

Esnafın rızık konusunda endişe duymaması gerektiğine vurgu yapan Dinç, müşterilerin tutumunu aktararak şunları söyledi:

"Onların mallarını satmayarak zarar edeceğimi düşünüyordum, 'Ey Rabbim bunu senin rızan için yapıyorum' dedim ve şu an cirom daha da arttı. Müşterilere bu ürünlerin israil malı olmadığını, israil malı almamalarını söylüyorum. Tabi ki alan da oluyor, almayan da. Bu onları tercihi."

Dinç, "Daha önce boykot malı satıp sonradan böyle bir uygulamaya geçmiş biri olarak esnaf kardeşlerime 'israil mallarını boykot edin. Nitekim Allah malınızı kat be kat arttırır' diyorum. Nihayetinde her israil malının alternatifi vardır. Şahsen ben Müslümanların malını tavsiye ediyorum. Kim Müslüman kardeşini desteklerse inşallah Allah-u Teala hem bu dünyada hem de diğer dünyada o kulunu mükafatlandıracaktır. Tabi ki firmalar da süreci fırsata çevirip fiyatlarını arttırmamalı ki bizler israil malları karşısında Müslümanların ürettiği ürünleri destekleyebilelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP'nin boykot çağrısı, onun yerli olmadığının ispatıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ