• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Diyarbakır her yıl olduğu gibi bu bayramda da şehidlerini unutmadı

30 Mart 2025, Pazar 10:23
30 Mart 2025, Pazar 10:23
Diyarbakır her yıl olduğu gibi bu bayramda da şehidlerini unutmadı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kobane bahaneli 6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları bayramın ilk saatlerinde mezarları başında yad edildi.

6-8 Ekim 2014’te kurban eti dağıtırken PKK yandaşlarınca katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Turan Yavaş ve Riyad Güneş ile evinden çıkarken suikast sonucu şehid edilen Aytaç Baran'ın yakınları ve dava arkadaşları, Ramazan Bayramı'nın ilk saatlerinde şehidlerin mezarı başında bir araya geldi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığında şehidlerin kabirleri başında bir araya gelen şehid aileleri ve yakınları, mezarları başında Yasin-i Şerif okuyarak dua etti.

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, HAKSİAD Genel Başkanı Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever'in de katılım gösterdiği bayramlaşma, kabir ziyareti ve şehidleri anma programında, şehidlerin mezarı başında bir araya gelen dava arkadaşları bayramlaştı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, "Dünya bir imtihan sahasıdır. Allah kullarını dünya hayatına imtihan için göndermiştir. Bu imtihan Allah'a kulluk etmek, O'nun rızası için mücadele etmek, yeryüzünde Allah'ın istediği medeniyeti tesis edip küfrün ve çirkin sonunu getirme imtihanıdır. Vazifemiz ağır, yükümüz ağır, yapmamız gereken çok şey var. Eğer Allah ile olan irtibatımızı kuvvetlendirirsek, davamıza sadakatle bağlanırsak, küfürle mücadele edersek ve bu konuda yılmazsak Allah'ın yardımı elbette ki iman edenler ile beraberdir." dedi.

Ömer Çelik

"Gazze'den başka gündemimiz yoktur"

"Bizim en büyük gündemimiz Gazze'dir." İfadesiyle sözlerine devam eden Çelik, "Gazze'den başka gündemimiz yoktur. Bir buçuk yıla yakındır nefsini Allah'a satan o kahramanlar ve yiğitler, İslam ümmetinin dirilmesi, kıyam etmesi ve esir olan Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için savaşıyorlar, mücadele ediyorlar. Bizler Ümmet olarak, Müslümanlar olarak maalesef o değerli kardeşlerimize yeterli yardımı yapamadık. Yeterli desteği veremedik. Onların arkasında Rabbi Zülcelal'in istediği gibi duramadık. Fakat Allah onlarla beraberdir. Allah onların yardımcısıdır. Elbette ki bu dünya hayatındaki bu imtihanda insan; sıkıntı eziyet işkence yokluk ölüm görecektir. Bu imtihanın bir parçasıdır ki Allah-u Teala ayeti kerimede 'Sizleri açlıkla, yoklukla, fakirlikle, ölümle, dünya mallarının eksilmesi ile imtihan edeceğim. Sabredenleri müjdele.' buyuruyor."

"Siyonist israile destek veren ürünleri boykot etmeye devam ediyoruz"

Konuşmasına boykota devam edilmesi çağrısında bulunarak devam eden Çelik, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Gazeli kardeşlerimizi; otururken, kalkarken, evdeyken, ailemizin ve çoluk-çocuğumuzun yanındayken aklımızdan asla çıkarmamamız lazım. Allah muhafaza eğer biz Gazze'yi gündemimizden çıkarırsak inanın Allah'ta bizi gündeminden çıkartır ve unutur. Siyonist israile destek veren ürünleri boykot etmeye devam ediyoruz. Maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa Gazzeli kardeşlerimiz için yapmaya devam ediyoruz. Sıkıntılı ve zorda olsa zafer inananlarındır.  Müşrikler, münafıklar, Allah'ın nurunu söndürmeye çalışan bedbaht insanlar ve kafirler istemese de muhakkak ki Allah nurunu tamamlayacaktır. Allah'tan temennimiz ve isteğimiz, o nurun tamamlanmasında bizimde katkımız ve mücadelemiz olsun. Tekrardan hepinizin bayramını tebrik ediyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum."(İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi

Çukurova Havalimanı’nda yasa dışı yaban hayvanı ürünleri ele geçirildi

Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Rusya: Cenevre'deki Ukrayna müzakerelerinde topraklar konusu ele alınacak

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Malatya’da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

İran, Hürmüz Boğazı'nda tatbikat başlattı

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Mersin Üniversitesi’nde Gazze’ye destek için kermes düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya gidiyor

STK'lardan mazlum coğrafyalara 5 tırlık insani yardım

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı

DMM, büyükbaş hayvan verilerine yönelik “hayalet artış” iddialarını yalanladı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden engellilere EKPSS desteği

Malatya'da 5 milyon 600 bin TL'lik dolandırıcılık son anda engellendi

Mardin halkı: İki yıldır bitmeyen altyapı çalışmaları nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü

HÜDA PAR’dan Bangladeş seçimlerine ilişkin tebrik mesajı

HAKSİAD Elazığ Şube Başkanı Karamazı’dan "Ramazan" mesajı

Gaziantep'te Ramazan ayı öncesi denetim

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bölgemizde güç birlikleri oluşturmalıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi