• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Eren: Bu geceler tövbe ve istiğfar için birer fırsattır

24 Aralık 2025, Çarşamba 11:04
24 Aralık 2025, Çarşamba 11:04
Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Eren: Bu geceler tövbe ve istiğfar için birer fırsattır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mübarek üç aylar ve Regaip Kandili'nin önemi hakkında konuşan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Murat Eren, bu aylar ve içerisinde barındırdığı gecelerin fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek dua v ibadetleri arttırılması hususunda tavsi

Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili ve içerisinde bulunduğumuz üç aylar mevsiminin Müslümanlar için tövbe, istiğfar ve duaların kabulü bakımından birer fırsat niteliği taşıdığını belirten Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Murat Eren, özellikle yapılacak dualarda Gazze'nin kurtuluşu ve özgürlüğüne yer verilmesi hatırlatmasında bulundu.

Konuşmasına üç ayların ve Regaip Kandili'nin bütün ümmeti İslam'a hayırlara, Gazzeli Müslümanların kurtuluşuna vesile olması temennisiyle başlayan Eren, "Hazreti Peygamber Aleyhisselatu vesselam üç aylar geldiğinde 'Ya Rabbi Recep ve Şabanı bize hayırlı kıl, bizleri Ramazan'a ulaştır' diye dua ederdi. Biz de aynen 'Ya Rabbi bu Recep ve Şaban aylarını hayırlara vesile kıl; sıhhat, afiyet, ümmetin birlik ve beraberliği içerisinde bizleri Ramazan'a kavuştur' diye dua ile başlıyoruz." dedi.

"Regaip; rağbet etmek veya çalışmak demek"

Regaip Kandili'nin önemine değinen Eren, "Regaip Kandili, Recep ayının ilk cuma gecesi yani bu ayın 25'i, perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Regaip; rağbet etmek veya çalışmak demek, Allah'ın kapısını sıklıkla çalmak anlamı öne çıkmaktadır. Yani Rabbimiz bize 'biraz kendinizi kaybettiğiniz ve dünyaya daldığınız bu hayat serüveninde uyanın, silkelenin, Allah'ın kapısını çalın' diyor. Kampanya günü sayılan bu Regaip Kandili'nde 'affınla ve mağfiretinle bizleri kabul et' dualarında bulunması, kazası olanın kazalarını idrak etmesi, kazası olmayanların sünnet namaz kılması, Kur'an-ı Kerim bilenlerin Kur'an okuması, bilmeyenlerin zamanını zikir ve ibadetlerle doldurması çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Bu Mübarek gecede Müslümanların birlik ve beraberliği için dua edilmesi gerektiğini vurgulayan Eren, "Çünkü öyle bir süreçten geçiyoruz ki hakikaten İslam ümmeti kan ağlıyor; bütün her yerde göz yaşı, ölüm, kaos var. Özellikle Gazze ve Filistin her gün yüreklerimizi yakıyor, artık ekranı açıp seyretmekten imtina ediyoruz. Bu gece de Allah'a yalvarıp 'Ya Rabbi ne olur oradaki ihlaslı kardeşlerimiz hatırına artık bu sıkıntıya son ver' diye dua etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Gazze için elimizden her ne geliyorsa asla ve kat'a esirgememeliyiz"

Eren, "Bazı mağazaların belli günlerde indirim kampanyaları olduğu gibi bu Regaip Kandili ve diğer kandiller de bizim için manevi bir kampanyadır. İşte günahlarımızın silkelenmesine vesile olacak, yeni bir sayfa açmaya fırsat olacak bu geceyi iyi idrak etmemiz lazım. Çünkü bu gece hem Regaip hem perşembeyi cumaya bağlayan gece olması bakımından her iki durumda da faziletlidir. Ondan dolayı bu geceyi çok çok ibadet, zikir, Kur'an-ı Kerim okuma, akraba ve hasta ziyareti, varsa fakir-fukaranın sıkıntılarına bir nebze de derman olmak niyetiyle çalışmalar yapılabilir." diye belirtti.

İki yılı aşkın süredir Gazze'de devam eden soykırımın unutulmaması, zulüm altında olan Müslümanlar için dua edilmesi çağrısında bulunan Eren, şunları söyledi:

"Gazze konusunda aslında keşke imkân olsa Gazze'de olup onların safında düşmana karşı savaşabilme imkanına sahip olsaydık ama günümüzdeki şartlar maalesef bu imkanları bize sağlamıyor. Ancak en azından orada maddi manevi ne ihtiyaç varsa, elimizden her ne geliyorsa asla ve kat'a esirgemememiz lazımdır. Çünkü kıyamet gününde en azından Allah'ın huzuruna çıktığımızda 'Ya Rabbi elimizden geldiğini yaptık, elimden gelen maddi imkanlarını seferber ettim, insanları o konuda uyardım, rehberlik ettim' diyebilmemiz gerekir. Çünkü kıyamet gününde Allah bizden onların durumunu soracaktır." (İLKHA)

Berke: Siyonist rejim Gazze'deki askeri hezimetini siyaset ve medya hamleleriyle örtmeye çalışıyor

Batman'da AMATEM kuruluyor

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan esnafa güvenlikte indirim anlaşması

Öğr. Gör. Halmedov: Diş kaybı yalnızca estetik bir sorun değil

Filistinli heyetten Sivas İl Müftüsü Limon’a ziyaret

Mevsimsel geçişler ruh sağlığını etkiliyor

NASA’dan Ay ve Mars yolculukları için kritik adım: Dünya’nın ekzosferi izlenecek

Süreç Komisyonu 20’nci kez toplandı

DMM, “Karadeniz’de Türk gemisi vuruldu” iddialarını yalanladı

NASA’nın SPHEREx gözlemevi tüm gökyüzünün ilk haritasını çıkardı

İki siyasi partinin hukuki varlığı sona erdi

TÜİK: Girişimlerin yüzde 99,6’sı KOBİ

Uyuşturucu soruşturmasında 22 kişiye daha gözaltı kararı

Ayı tehlikesine yapay zekâlı önlem: Yaklaşan ayılar “B Alert” ile anında tespit edilecek

Moskova’da ikinci patlama: 2 polis ve 1 sivil öldü

Bakan Yerlikaya: Kara kutu ve ses kayıt cihazı bulundu

Finansal uyuşmazlıklara “Helalleşme (Uzlaştırma) Endeksi” önerisi

Sivas’ta okul servisi devrildi: 15 kişi yaralandı

Ateşkese rağmen işgal rejiminden Gazze’ye hava ve topçu saldırıları

Brent petrolün varili 61,97 dolardan işlem görüyor

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Eren: Bu geceler tövbe ve istiğfar için birer fırsattır

Prof. Dr. Tekin: Yetersiz su tüketimi böbrek taşına yol açabiliyor

Kırşehir’de DAİŞ operasyonu: 10 tutuklama

Trump’tan Grönland çıkışı: Ulusal güvenlik için sahip olmalıyız

Bakan Göktaş: Çocukları dijital risklerden korumak için yasal düzenleme geliyor

Batman’da araçtan uyuşturucu ve silah çıktı

Şanlıurfa’da kaçak kripto para operasyonu: 1,5 milyon liralık düzenek ele geçirildi

"İyi ki doğ-Muş" sloganıyla köylerdeki çocuklara doğum günü sürprizi yapıyorlar

Batman'da trafik kazası: 2 yaralı

TBMM’de 11’inci yargı paketinin görüşülmesine başlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Berke: Siyonist rejim Gazze'deki askeri hezimetini siyaset ve medya hamleleriyle örtmeye çalışıyor

Batman'da AMATEM kuruluyor

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan esnafa güvenlikte indirim anlaşması

Öğr. Gör. Halmedov: Diş kaybı yalnızca estetik bir sorun değil

Filistinli heyetten Sivas İl Müftüsü Limon’a ziyaret

Mevsimsel geçişler ruh sağlığını etkiliyor

NASA’dan Ay ve Mars yolculukları için kritik adım: Dünya’nın ekzosferi izlenecek