-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,38% -0,20
-
GRAM ALTIN
6284,27% 0,12
-
Ç. ALTIN
10740,95% -0,16
Diyarbakır İslami STK Platformu'ndan Ankara'daki Gazze yürüyüşüne davet
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Ali Sarıhan, 10 Ağustos’ta Ankara’da düzenlenecek Gazze yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü ve İhvan-Der Başkanı Ali Sarıhan, Türkiye’nin yedi bölgesinden STK’ların katılımıyla 10 Ağustos Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek “Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye” yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu.
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Sarıhan, TBMM’den insani yardım koridorunun açılması yönünde güçlü bir adım atılmasını istedi.
Sarıhan, "Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları adına Ankara’dayız. Diyarbakır’daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Anadolu’daki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Gazze süreci boyunca Türkiye’nin birçok yerinde çok kıymetli etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirdi. Bugün de Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları adına, halkın temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine gelerek, Meclis’te grubu bulunan tüm partilere bir mesaj vermek istedik. Gazze halkının yalnız bırakılmaması ve Gazze’ye insani yardım koridorunun açılması yönündeki gayretlerin daha ileri bir seviyeye taşınması için bir basın açıklaması düzenledik. Bu basın toplantısına, Meclis bünyesinde görev yapan birçok milletvekili teveccüh gösterdi. Bu da Anadolu ve Türkiye adına güzel bir temsiliyet oldu. Bu konuda memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz." dedi.
Açıklamasının devamında Sarıhan, şunları aktardı:
"Basın toplantısında dikkat çektiğimiz bir diğer konu ise 10 Ağustos Pazar günü Türkiye genelinden Ankara’ya doğru gerçekleşecek insan akımıdır. Bu insanların geliş sebebi, Gazze’de son dönemde yaşanan trajedilerin artık dayanılmaz bir boyuta ulaşmasıdır. İnsanlar artık bombalarla değil, açlıktan ölmeye başlamıştır. Bu durum hem insan olarak hem de Müslüman kimliğimizle bizleri derinden rahatsız etmektedir. Kamuoyunun ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin dikkatini bu trajediye çekmek istiyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden konvoylar halinde Ankara’ya bir insan akışı gerçekleşecek ve burada şu mesajı vereceğiz: 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurumlarıyla, Dışişleri Bakanlığıyla ve Türkiye Büyük Millet Meclisiyle yapabileceklerinin çok daha ötesini yapabilir. Buna inanıyoruz.' Bu sebeple gerekli adımların atılması için halk olarak buradan güçlü bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesajın hedefinde hükümet yoktur. Bu mesajın hedefinde herhangi bir siyasi parti de yoktur. Biz sadece, genel olarak Meclis’e ve Türkiye kamuoyuna bu meseleye biraz daha önem verilmesi ve atılabilecek adımların daha ileri seviyeye taşınması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz."
Son olarak Sarıhan, "İnşallah, 10 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da Ankara Güvenpark’ta başlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar devam edecek olan yürüyüşümüzü bu anlamda planlıyoruz. Tüm halkımızı bu yürüyüşe destek vermeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Meteoroloji'den Ege Denizi için fırtına uyarısı
İranlı General Abdullahi: Sahadaki gerçekleri kavrayan Trump, bazı ülke liderlerine sığındı
Arakçi: Bölgesel istikrar halkların iradesine saygıyla mümkün
Diyarbakır barajlarında kontrollü su tahliyesi başlatıldı
Atasoy: Uyuşturucu politikaları insan hakları ve halk sağlığı temelinde şekillenmeli
Batman'da öğrenciler için "Bilim ve Teknoloji" semineri düzenlendi
Diyarbakır'da yoğun yağış yol çökmesine neden oldu
Prof. Dr. Işık: Tillo’da müthiş bir kültürel doku vardı ama yok ettik
Bağcılar’da tüp dolum tesisinde zehirlenme: 8 kişi hastaneye kaldırıldı
İletişim Başkanı Duran’dan Özel’e tepki: Mesnetsiz ithamlar toplumsal gerilimi besliyor
Adıyaman'da sanal devriye operasyonu: 6 şahıs yakalandı
Bahçeli: Asıl rejim değişikliği israilde olmalı
Müftü Yardımcısı Aktan: Şevval orucu büyük fazilet taşıyor
Bursa’da binlerce fidan toprakla buluştu
Şanlıurfa’da bozuk yollar tepkilere neden oldu
Yetimler Vakfı Gazze’de çocuklara bayram sevinci yaşattı
Şanlıurfa’da abi kardeş kavgası silahlı saldırıya dönüştü: Bir yaralı
ABD’de petrol rafinerisinde patlama: Bölge halkına evde kalın uyarısı
Yükleniyor







