• BIST 100

    11151,20%-1,99
  • DOLAR

    41,53% 0,20
  • EURO

    48,63% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5028,37% 0,57
  • Ç. ALTIN

    8280,99% 0,98

Diyarbakır Kitap Fuarı tanıtımı yapıldı

10 Eylül 2024, Salı 15:09
10 Eylül 2024, Salı 15:09
Diyarbakır Kitap Fuarı tanıtımı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Kitap Fuarı tanıtımı yapıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve TÜYAP Fuarcılık organizasyonuyla 30 Kasım-8 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Diyarbakır Kitap Fuarı’nın lansmanı yapıldı.
DTSO Toplantı salonunda yapılan lansmana DTSO Başkanı Mehmet Kaya, TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve DTSO Fuar Komisyonu katıldı.
Lansmanın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, Diyarbakır’da 2005’den beri kentin fuar merkezi olması için çaba sarf ettiklerini söyledi. 2008’de TÜYAP ile yaptıkları sözleşme ile fuarcılıkta önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Kaya, “ Pandemi, deprem gibi doğal afetler ve salgınlar fuar sürecini etkiledi ama biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fuar merkezi ile ilgili çalışmalarda yerel yönetim ve kamu kurumları, STK’lar ile çalışıyoruz. Bugüne kadarda yerelde tüm kurumlarımız ile ortaklaştık hepsine teşekkür ediyoruz. Fuar merkezi için DİFAŞ’ı kurduk. Daha nitelikli fuarlar için fuarcılık şirketleri ile işbirlikleri yapıyoruz bazı fuarları da kendimiz yapıyoruz. 2024 yılında Kitap Fuarını TÜYPAP ile birlikte yapacağız. TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü, Türkiye yayıncılar birliği başkanı burada. TÜYAP’ın Kitap Fuarları konusunda 40 yılı aşkın bir deneyimi var. Kitap Fuarı Sadece kentimizin değil bölgenin en önemli fuarlarından biri olacak. Kentin ve bölgenin Kitap Fuarına ilgisi oldukça yoğun. Bu fuarı en iyi TÜYAP ile yapacağımızı düşünerek teklif götürdük ve bugün bir aradayız” şeklinde konuştu.
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, kötü bir gündemin yoğun olduğu kentte iyi bir gündem oluşturmak için bir arada olduklarını dile getirdi. TÜYAP Fuarcılık olarak 45 yıldır Türkiye Fuarcılık sektörüne önemli katkılar sağladıklarını kaydeden Ersözlü, “Yurtiçinde farklı merkezlerde ve yurtdışında 8 ülkede fuarlar hazırlayan 500’ün üzerinde çalışanı ile ülkemiz istihdamı ve ihracatına önemli katkılar sunuyoruz. Fuarlarımız ile kentin ekosistemine, kültürüne de önemli katkılar sunuyoruz. Kültür fuarları alanında kitap ve eğitim fuarları düzenliyoruz. 5 yıl aradan sonra TÜYAP Kitap Fuarı markasını tekrar Diyarbakır’a getiriyoruz. Birçok şehirden talep var kitap fuarı için. Ama Diyarbakır’ı es geçemedik. Diyarbakır fuar kültürü olan bir şehir. Bu bölgede aydın ve edebiyat dünyasını takip eden bir okur kitlesi var. Bu nedenle yeniden fuar yapma kararı aldık. 30 Kasımda bu bölgenin en nitelikli ve güzel fuar merkezinde kitap fuarını açacağız. 9 gün boyunca Türkiye’nin yazarlarını, şairlerini, sanatçılarını Diyarbakır’da ağırlayacağız” dedi.

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Küresel Sumud Filosu Gazze'ye ulaşana kadar nöbet sürecek

Abdulati: Mısır yeni bir Nekbe'nin içinde yer almayacak

"Engelsiz Gazze" için sanatla dayanışma etkinliği düzenlendi

NATO’dan Rusya’ya karşı ‘İHA Duvarı’ önlemi

Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Girdi

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'de faaliyetlerimizi askıya aldık

Batman’da minibüs ile pikap çarpıştı: 4 yaralı

Gazze nöbeti, ABD Büyükelçiliği önünde 38. gününde de devam ediyor

Pakistan: iİsrail İHA'sı 27 kişinin bulunduğu tankeri vurdu

Çin'de 5,6 büyüklüğünde deprem

Hindistan'da parti mitinginde izdiham: 31 ölü, 58 yaralı

Zaporijya Nükleer Santrali’nde kritik uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

Pezeşkiyan: ABD'nin uranyum karşılığında teklif ettiği yaptırım muafiyetini reddediyoruz

Rusya'nın Ukrayna topraklarında ilerleyişi sürüyor

Gazi Anadolu Lisesi’nde “Mavi Kurdele” ile Gazze’ye duyarlılık

Venezuela: ABD bize saldırmak için sahte iddialar üretiyor

Mardin'de husumetli aileler arasında barış sağlandı

Mersin'de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Mardin'de “Rengin Sumud Niyetin Fetih Olsun” etkinliği düzenlendi

Gazze'nin kuzeyindeki hastane hizmetleri çöktü

Danimarka hava sahasında drone alarmı

Kastamonu’da orman yangını

AFAD, Şırnak’ta Cudi Dağı Sefine Bölgesinde Lidar teknolojisi ile veri topladı

Malatya'da düzenlenecek olan festivale tepkiler büyüyor!

Gazze'de can kaybı 65 bin 926’ya yükseldi

Nijerya’da altın madeninde göçük: 100 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Gazze'ye doğru yola çıktı

Gazze'de bir gazeteci daha katledildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Küresel Sumud Filosu Gazze'ye ulaşana kadar nöbet sürecek

Abdulati: Mısır yeni bir Nekbe'nin içinde yer almayacak

"Engelsiz Gazze" için sanatla dayanışma etkinliği düzenlendi

NATO’dan Rusya’ya karşı ‘İHA Duvarı’ önlemi

Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Girdi

Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'de faaliyetlerimizi askıya aldık