-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,34% 0,09
-
EURO
51,38% -0,17
-
GRAM ALTIN
6197,19% -1,27
-
Ç. ALTIN
10758,00% 0,00
Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Mesut Işık görevini Ahmet Demirel’e devretti.
Diyarbakır Kızılay İl Şubesi, 16 Mart 2025 Pazar günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni bir döneme adım attı. Görevini devreden Şube başkanı Mesut Işık, bayrağını Ahmet Demirel’e teslim etti.
Görevini devreden Mesut Işık, yaptığı konuşmada, son iki dönem boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Özellikle pandemi ve deprem gibi zor süreçlerde Kızılay'ın güçlü bir şekilde sahada yer aldığını vurgulayan Işık, görevi devredecek olmanın, Kızılay için yeni bir sayfa açmak anlamına geldiğini söyledi.
Genel kurulu katılan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yener Tanık, Kızılaycılığın insanlığın refahı için büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Tanık, Kızılay'ın tarihindeki önemli anılara, Hilal-i Ahmer’in kuruluşundan bu ayna yaptığı katkılara dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin kan üretiminde kendi kapasitesine ulaşacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin yeni yönetiminde Başkan Ahmet Demirel’in yanı sıra, Yusuf Çelebi, Mehmet Alpaslan, Adnan Türk, Mehmet Şirin Şenkul, Rabia Başeğmez, Haktan Alyüz, Seyfettin Ay, Mehmet Akgül, Emra Çeken ve Yunus Tatar yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Yeni ekip, Kızılay’ın misyonu doğrultusunda hareket ederek toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlıyor.
Önümüzdeki dönemde Kızılay’ın şehirdeki etkinliğini artıracak projelerin hayata geçirileceğini belirten Başkan Ahmet Demirel, hayırsever vatandaşların desteğiyle Diyarbakır’da daha fazla insana ulaşacaklarını ifade etti. Yeni yönetimin, Kızılay’ın insani yardım faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için kapsamlı bir çalışma planı hazırladığı öğrenildi.
Demirel, Türk Kızılay’ının insani yardım alanında yürüttüğü önemli çalışmalara vurgu yaparak, “Bu kutsal görevi devralmaktan büyük onur duyuyorum. Diyarbakır’daki yardım faaliyetlerini daha da güçlendirmek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kızılay’ın temel değerleri olan merhamet, dayanışma ve yardımlaşmayı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.
Önceki dönem başkanına Teşekkür eden Demirel “İki dönem şube başkanlığı yapan Sayın Mesut Işık başkanıma çok teşekkür ederim. Kızılay'ın hilalini Diyarbekirimizde zirveye taşıdı. Genel merkezimizin performans değerlendirmelerinde hep üst sıralarda yer aldık. Mesut Başkanımızın bu geleneğini sürdüreceğiz” dedi.
Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin gerçekleştirdiği bu olağan genel kurul, Kızılay'ın iyilik yolundaki güçlü adımlarını pekiştirdi ve yeni döneme umutla başladı. (İLKHA)
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Siyonistler, iki yaşındaki çocuğun bacağına çivi ve iğne soktu, vücudunda sigara söndürerek işkence etti
Dimona ve Arad'da cehennem: İran işgalcilerin hava savunmasını aştı
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Nijerya'da patlama: 8 ölü, çok sayıda yaralı
Diyarbakır'da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Malatya'da komşular arasında kavga: 1 yaralı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
İtalya’da yargı reformu reddedildi: İsandıktan “Hayır” çıktı
Bakan Fidan Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
Bosna Hersek'te AB'ye protesto: Kamyonlar kontak kapattı
Bakan Gürlek HSK üyeleri ve personeliyle bir araya geldi
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırıları devam ediyor: 1039 şehit, 2 bin 876 yaralı
Bakan Ersoy Kuzey Makedonyalı mevkidaşı Ljutkov ile görüştü
Beytepe Koleji'nden eğitimde öncü adım
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Orta Doğu'da müzakere çıkmazı! Trump: Anlaştık İran: Görüşmedik israil: Trump savaşı 9 Nisan'da bitirecek
Ticaret Bakanlığı: "Bayat ekmek 6 liradan satılıyor" iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
Büyük stratejik yanılgı: israilin İran planı duvara çarptı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Yükleniyor







