• BIST 100

    14181,03%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,46% -0,21
  • GRAM ALTIN

    6079,12% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10049,51% 1,21

Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti

17 Mart 2025, Pazartesi 12:43
17 Mart 2025, Pazartesi 12:43
Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Mesut Işık görevini Ahmet Demirel’e devretti.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi, 16 Mart 2025 Pazar günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni bir döneme adım attı. Görevini devreden Şube başkanı Mesut Işık, bayrağını Ahmet Demirel’e teslim etti.

Görevini devreden Mesut Işık, yaptığı konuşmada, son iki dönem boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Özellikle pandemi ve deprem gibi zor süreçlerde Kızılay'ın güçlü bir şekilde sahada yer aldığını vurgulayan Işık, görevi devredecek olmanın, Kızılay için yeni bir sayfa açmak anlamına geldiğini söyledi.

Genel kurulu katılan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yener Tanık, Kızılaycılığın insanlığın refahı için büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Tanık, Kızılay'ın tarihindeki önemli anılara, Hilal-i Ahmer’in kuruluşundan bu ayna yaptığı katkılara dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin kan üretiminde kendi kapasitesine ulaşacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin yeni yönetiminde Başkan Ahmet Demirel’in yanı sıra, Yusuf Çelebi, Mehmet Alpaslan, Adnan Türk, Mehmet Şirin Şenkul, Rabia Başeğmez, Haktan Alyüz, Seyfettin Ay, Mehmet Akgül, Emra Çeken ve Yunus Tatar yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Yeni ekip, Kızılay’ın misyonu doğrultusunda hareket ederek toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlıyor.

Önümüzdeki dönemde Kızılay’ın şehirdeki etkinliğini artıracak projelerin hayata geçirileceğini belirten Başkan Ahmet Demirel, hayırsever vatandaşların desteğiyle Diyarbakır’da daha fazla insana ulaşacaklarını ifade etti. Yeni yönetimin, Kızılay’ın insani yardım faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için kapsamlı bir çalışma planı hazırladığı öğrenildi.

Demirel, Türk Kızılay’ının insani yardım alanında yürüttüğü önemli çalışmalara vurgu yaparak, “Bu kutsal görevi devralmaktan büyük onur duyuyorum. Diyarbakır’daki yardım faaliyetlerini daha da güçlendirmek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kızılay’ın temel değerleri olan merhamet, dayanışma ve yardımlaşmayı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Önceki dönem başkanına Teşekkür eden Demirel “İki dönem şube başkanlığı yapan Sayın Mesut Işık başkanıma çok teşekkür ederim. Kızılay'ın hilalini Diyarbekirimizde zirveye taşıdı. Genel merkezimizin performans değerlendirmelerinde hep üst sıralarda yer aldık. Mesut Başkanımızın bu geleneğini sürdüreceğiz” dedi.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin gerçekleştirdiği bu olağan genel kurul, Kızılay'ın iyilik yolundaki güçlü adımlarını pekiştirdi ve yeni döneme umutla başladı. (İLKHA) 

Rusya ile Ukrayna arasında barışın yolunu tıkayan nükleer santral krizi

Bakan Tunç’tan Fatih’te 2 aylık bebeğin ölümüyle ilgili açıklama

Adana Yüreğir’de Aralık ayı asayiş bilançosu açıklandı

ABD'den Çin'e Tayvan tepkisi

Siirt’te karla mücadele ekipleri acil vakalar için seferber oldu

Bakan Fidan, BAE'li ve Suudi bakanlarla görüştü

Meksika'da 6.5 büyüklüğünde deprem

Yabancı plakalı araçların geçiş ücretleri gümrükten alınacak

Meteorolojiden Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısı

Battalgazi'de tüm mahalleler yollar ulaşıma açıldı

HÜDA PAR'dan ters kelepçe takılan kadınların görüntülerinin basına servis edilmesine ilişin açıklama

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asansör arızaları vatandaşları mağdur ediyor

Karla mücadele çalışmaları devam eden Malatya'da 117 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Polisin üzerine motosiklet süren 2 kişi tutuklandı

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Öğrenci affı için yarını beklemek bile geçtir

Yetimler Vakfı’ndan Muhammed Eyüp Ari’ye destek ziyareti

Bayburt İl Tanıtım Günleri İstanbul’da başladı

Mersin’de sağlık altyapısı güçleniyor: 16 yeni Ssğlık tesisi inşa ediliyor

Ankara’da aranan 891 şahıs yakalandı

Ankara'da İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları için gıyabi cenaze namazı kılındı

YÖK öncü oldu üniversiteler enerji için birleşti

Van hudut hattında uyuşturucu ele geçirildi

Birçok bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Berlin'de yılbaşı gecesindeki vandalizm olayları nedeniyle tren seferleri başlatılamıyor

Mardin’de tırın çarptığı 5 çocuk babası hayatını kaybetti

İstanbul için fırtına uyarısı

Geçiş ücretleri gümrük kapılarında tahsil edilecek

Vali Şıldak: Kar sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlanıyor, ilgili bakanlıktan destek talep edilecek

​Bitlis’te çatıda biriken kar kütleleri iş makinesinin üzerine düştü

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya ile Ukrayna arasında barışın yolunu tıkayan nükleer santral krizi

Bakan Tunç’tan Fatih’te 2 aylık bebeğin ölümüyle ilgili açıklama

Adana Yüreğir’de Aralık ayı asayiş bilançosu açıklandı

ABD'den Çin'e Tayvan tepkisi

Siirt’te karla mücadele ekipleri acil vakalar için seferber oldu

Bakan Fidan, BAE'li ve Suudi bakanlarla görüştü

Meksika'da 6.5 büyüklüğünde deprem