• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,20% 0,04
  • EURO

    51,05% 0,26
  • GRAM ALTIN

    7098,73% -0,19
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti

17 Mart 2025, Pazartesi 12:43
17 Mart 2025, Pazartesi 12:43
Diyarbakır Kızılay yeni yönetimini seçti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nde bayrak değişimi gerçekleşti. Mesut Işık görevini Ahmet Demirel’e devretti.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi, 16 Mart 2025 Pazar günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni bir döneme adım attı. Görevini devreden Şube başkanı Mesut Işık, bayrağını Ahmet Demirel’e teslim etti.

Görevini devreden Mesut Işık, yaptığı konuşmada, son iki dönem boyunca önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Özellikle pandemi ve deprem gibi zor süreçlerde Kızılay'ın güçlü bir şekilde sahada yer aldığını vurgulayan Işık, görevi devredecek olmanın, Kızılay için yeni bir sayfa açmak anlamına geldiğini söyledi.

Genel kurulu katılan Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yener Tanık, Kızılaycılığın insanlığın refahı için büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Tanık, Kızılay'ın tarihindeki önemli anılara, Hilal-i Ahmer’in kuruluşundan bu ayna yaptığı katkılara dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’nin kan üretiminde kendi kapasitesine ulaşacağına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin yeni yönetiminde Başkan Ahmet Demirel’in yanı sıra, Yusuf Çelebi, Mehmet Alpaslan, Adnan Türk, Mehmet Şirin Şenkul, Rabia Başeğmez, Haktan Alyüz, Seyfettin Ay, Mehmet Akgül, Emra Çeken ve Yunus Tatar yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. Yeni ekip, Kızılay’ın misyonu doğrultusunda hareket ederek toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlıyor.

Önümüzdeki dönemde Kızılay’ın şehirdeki etkinliğini artıracak projelerin hayata geçirileceğini belirten Başkan Ahmet Demirel, hayırsever vatandaşların desteğiyle Diyarbakır’da daha fazla insana ulaşacaklarını ifade etti. Yeni yönetimin, Kızılay’ın insani yardım faaliyetlerini daha verimli hale getirmek için kapsamlı bir çalışma planı hazırladığı öğrenildi.

Demirel, Türk Kızılay’ının insani yardım alanında yürüttüğü önemli çalışmalara vurgu yaparak, “Bu kutsal görevi devralmaktan büyük onur duyuyorum. Diyarbakır’daki yardım faaliyetlerini daha da güçlendirmek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kızılay’ın temel değerleri olan merhamet, dayanışma ve yardımlaşmayı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Önceki dönem başkanına Teşekkür eden Demirel “İki dönem şube başkanlığı yapan Sayın Mesut Işık başkanıma çok teşekkür ederim. Kızılay'ın hilalini Diyarbekirimizde zirveye taşıdı. Genel merkezimizin performans değerlendirmelerinde hep üst sıralarda yer aldık. Mesut Başkanımızın bu geleneğini sürdüreceğiz” dedi.

Diyarbakır Kızılay İl Şubesi’nin gerçekleştirdiği bu olağan genel kurul, Kızılay'ın iyilik yolundaki güçlü adımlarını pekiştirdi ve yeni döneme umutla başladı. (İLKHA) 

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı

Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı

Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı

Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı