• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı

19 Eylül 2024, Perşembe 11:47
19 Eylül 2024, Perşembe 11:47
Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır Oğlaklı'da belediye otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşmamasını protesto eden mahalle sakinleri yol kapatarak eylem yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Diyarbakır'da, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkez Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ sakinlerinin yol çilesi devam ediyor.

Okulların açılmasıyla birlikte sorunları daha da artan Oğlaklı sakinleri artık sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Hiçbir okulun olmadığı TOKİ alanından okullarına gitmek için öğrencilerin de eklenmesiyle mevcut yol çilesi katlanarak artıyor.

TOKİ'nin çok geniş bir alanda kurulu olması ve belediye araçlarının sadece bir duraktan yolcuları alması büyük sorunlara yol açıyor.

Otobüs durağına ulaşabilmek için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar için belediyenin TOKİ ile durak arasında ring tahsis etmemesi tepkilere neden oldu.

Ya hat otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşması ya da en azından ring araçlarının TOKİ içerisinden yolcuları alarak otobüs durağına seferler düzenlemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yol çilesine tepki göstererek bu sabah saatlerinde taşlarla yolu trafiğe kapattı.

İşine gitmek isteyen araç sahibi vatandaşların da olumsuz etkilendiği yol kapatma eyleminde vatandaşlar arasında kısa gerginlikler de yaşandı.

Belediyenin yeterli ölçüde araç tahsis etmemesi ve ring sistemini kaldırması nedeniyle büyük sorun yaşayan Oğlaklı sakinleri, yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Jandarma ekipleri, kapatılan yolu açmak için halkı ikna etmeye çalışırken, mağdur Oğlaklı sakinleri, belediyenin temel hizmet alanlarından biri olan ulaşım sorununa çözüm üretmemesine tepki gösterdi.

"Bu soruna bir çözüm bulsunlar, 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum"

Ulaşım mağdurlarından bir mahalle sakini, "Belediyenin tahsis ettiği araçlar TOKİ'nin içerisine girmiyor, araçların içeri girmesini istiyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar. 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum. (Sorunu iletmek için) Karşı tarafı arıyorum, bana, 'Oraya gelmeye mecbursun' diyorlar. Ben mecbur değilim. Bu araba halkın arabasıdır. İçeri girmek zorundadır. Bunun dışında kimseden bir şey istemiyoruz. Arabalar (otobüsler) içeri girsin istiyoruz. Yani araba burada duruyor, ben 3 kilometre yürümek zorunda mıyım? Hayır! Ben onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı? Bu kadar insanın ne günahı var?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı?"

Yürüyerek uzun bir yolu gitmek zorunda kalan başka bir depremzede vatandaş ise şu şekilde konuştu:

"Ulaşımımız, su sorunu ve benzeri derdimiz çoktur. Burada hiçbir şey gerekeni yapılmıyor. Burada eylem yapmamızın sebebi 500 metreden bir kavşağa geliyoruz. Adam bize diyor ki 'siz mecbursunuz' mecbur muyuz, insan değil miyiz? Ringi kaldırdılar, vatandaşlar ring yerinde otobüsü bekliyor ama otobüs başka bir yerde bekliyor. Otobüs şu an tek bir duraktan kalkıyor. Bizim amacımız burada otobüslerin TOKİ'nin içerisinde dolaşmasıdır." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mersin’de ters yönde ilerleyen sürücüye 12 bin TL ceza

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Balkanlar’a Ramazan yardımı

Öğrenciler engelliler için tekerlekli sandalyeleri ücretsiz onarıyor

Bakan Tekin'den İstanbul ve İzmir belediyelerinin 6 yıl geciken okul taahhüdüne tepki

Ramazanda hurma alırken boykota dikkat

Kar hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan'ı son fırsat bilinciyle idrak edelim

Siirt’te baba-oğul tartışması silahlı olayla sonuçlandı

Van’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler belli oldu

Mersin’de “Şehitleri Anma Gecesi” düzenlenecek

Güney Afrika Cumhurbaşkanı, suçla mücadele için ordunun görevlendirileceğini söyledi

Erzurum’da bir haftada 434 gıda denetimi yapıldı

Bakan Ersoy: Hasankeyf'i önemli bir arkeolojik merkez haline getirmeyi hedefliyoruz

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Yerel radyoların ve radyocuların karşılaştığı zorluklar artmakta

Bakan Bolat: 2025’te cari işlemler açığı 25,2 milyar dolar oldu

UAEA, Ukrayna'da nükleer güvenliğin risk altında olduğunu bildirdi

Zonguldak’ta narkotik operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Şam’a çalışma ziyareti

Diyarbakır’da 84 yaşındaki kayıp adam için arama çalışmaları sürüyor

BM Güvenlik Konseyi, "Afganistan Yaptırımları İzleme" ekibinin görev süresini yeniledi

Batman'da hatimle teravih namazı kılınacak camiler belirlendi

Şanlıurfa'da göz tembelliğine dikkat çağrısı

Bingöl’de Hesarek Kayak Merkezi’nde çığ tatbikatı gerçekleştirildi

Hukukçu Taşkıran: Epstein dosyası siyasi ve bürokratik güçle bastırıldı

Ülkelerin uzay rekabeti derinlik kazanıyor

Batman'da Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması il finali gerçekleştirildi

Gaziantep'te hatimle teravih kılınacak camiler belli oldu

Batman'da genç nida hafızlık ve Kur'an'ı Kerim yarışmaları il finali gerçekleştirildi

ABD'de üniversitede saldırı: 2 ölü

Batman'da "Kudüs ve Şehadet" programı düzenleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de ters yönde ilerleyen sürücüye 12 bin TL ceza

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Balkanlar’a Ramazan yardımı

Öğrenciler engelliler için tekerlekli sandalyeleri ücretsiz onarıyor

Bakan Tekin'den İstanbul ve İzmir belediyelerinin 6 yıl geciken okul taahhüdüne tepki

Ramazanda hurma alırken boykota dikkat

Kar hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan'ı son fırsat bilinciyle idrak edelim