• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı

19 Eylül 2024, Perşembe 11:47
19 Eylül 2024, Perşembe 11:47
Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Oğlaklı'da belediye otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşmamasını protesto eden mahalle sakinleri yol kapatarak eylem yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Diyarbakır'da, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkez Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ sakinlerinin yol çilesi devam ediyor.

Okulların açılmasıyla birlikte sorunları daha da artan Oğlaklı sakinleri artık sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Hiçbir okulun olmadığı TOKİ alanından okullarına gitmek için öğrencilerin de eklenmesiyle mevcut yol çilesi katlanarak artıyor.

TOKİ'nin çok geniş bir alanda kurulu olması ve belediye araçlarının sadece bir duraktan yolcuları alması büyük sorunlara yol açıyor.

Otobüs durağına ulaşabilmek için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar için belediyenin TOKİ ile durak arasında ring tahsis etmemesi tepkilere neden oldu.

Ya hat otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşması ya da en azından ring araçlarının TOKİ içerisinden yolcuları alarak otobüs durağına seferler düzenlemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yol çilesine tepki göstererek bu sabah saatlerinde taşlarla yolu trafiğe kapattı.

İşine gitmek isteyen araç sahibi vatandaşların da olumsuz etkilendiği yol kapatma eyleminde vatandaşlar arasında kısa gerginlikler de yaşandı.

Belediyenin yeterli ölçüde araç tahsis etmemesi ve ring sistemini kaldırması nedeniyle büyük sorun yaşayan Oğlaklı sakinleri, yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Jandarma ekipleri, kapatılan yolu açmak için halkı ikna etmeye çalışırken, mağdur Oğlaklı sakinleri, belediyenin temel hizmet alanlarından biri olan ulaşım sorununa çözüm üretmemesine tepki gösterdi.

"Bu soruna bir çözüm bulsunlar, 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum"

Ulaşım mağdurlarından bir mahalle sakini, "Belediyenin tahsis ettiği araçlar TOKİ'nin içerisine girmiyor, araçların içeri girmesini istiyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar. 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum. (Sorunu iletmek için) Karşı tarafı arıyorum, bana, 'Oraya gelmeye mecbursun' diyorlar. Ben mecbur değilim. Bu araba halkın arabasıdır. İçeri girmek zorundadır. Bunun dışında kimseden bir şey istemiyoruz. Arabalar (otobüsler) içeri girsin istiyoruz. Yani araba burada duruyor, ben 3 kilometre yürümek zorunda mıyım? Hayır! Ben onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı? Bu kadar insanın ne günahı var?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı?"

Yürüyerek uzun bir yolu gitmek zorunda kalan başka bir depremzede vatandaş ise şu şekilde konuştu:

"Ulaşımımız, su sorunu ve benzeri derdimiz çoktur. Burada hiçbir şey gerekeni yapılmıyor. Burada eylem yapmamızın sebebi 500 metreden bir kavşağa geliyoruz. Adam bize diyor ki 'siz mecbursunuz' mecbur muyuz, insan değil miyiz? Ringi kaldırdılar, vatandaşlar ring yerinde otobüsü bekliyor ama otobüs başka bir yerde bekliyor. Otobüs şu an tek bir duraktan kalkıyor. Bizim amacımız burada otobüslerin TOKİ'nin içerisinde dolaşmasıdır." (İLKHA)

Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı