• BIST 100

    13913,56%-0,68
  • DOLAR

    42,94% 0,03
  • EURO

    50,60% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6053,44% 1,18
  • Ç. ALTIN

    9886,70% 0,48

Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı

19 Eylül 2024, Perşembe 11:47
19 Eylül 2024, Perşembe 11:47
Diyarbakır TOKİ deprem konutlarında vatandaşlar yol kapattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Oğlaklı'da belediye otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşmamasını protesto eden mahalle sakinleri yol kapatarak eylem yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Diyarbakır'da, afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından merkez Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesi'nde inşa edilen TOKİ sakinlerinin yol çilesi devam ediyor.

Okulların açılmasıyla birlikte sorunları daha da artan Oğlaklı sakinleri artık sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Hiçbir okulun olmadığı TOKİ alanından okullarına gitmek için öğrencilerin de eklenmesiyle mevcut yol çilesi katlanarak artıyor.

TOKİ'nin çok geniş bir alanda kurulu olması ve belediye araçlarının sadece bir duraktan yolcuları alması büyük sorunlara yol açıyor.

Otobüs durağına ulaşabilmek için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar için belediyenin TOKİ ile durak arasında ring tahsis etmemesi tepkilere neden oldu.

Ya hat otobüslerinin TOKİ içerisinde dolaşması ya da en azından ring araçlarının TOKİ içerisinden yolcuları alarak otobüs durağına seferler düzenlemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yol çilesine tepki göstererek bu sabah saatlerinde taşlarla yolu trafiğe kapattı.

İşine gitmek isteyen araç sahibi vatandaşların da olumsuz etkilendiği yol kapatma eyleminde vatandaşlar arasında kısa gerginlikler de yaşandı.

Belediyenin yeterli ölçüde araç tahsis etmemesi ve ring sistemini kaldırması nedeniyle büyük sorun yaşayan Oğlaklı sakinleri, yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Jandarma ekipleri, kapatılan yolu açmak için halkı ikna etmeye çalışırken, mağdur Oğlaklı sakinleri, belediyenin temel hizmet alanlarından biri olan ulaşım sorununa çözüm üretmemesine tepki gösterdi.

"Bu soruna bir çözüm bulsunlar, 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum"

Ulaşım mağdurlarından bir mahalle sakini, "Belediyenin tahsis ettiği araçlar TOKİ'nin içerisine girmiyor, araçların içeri girmesini istiyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar. 3 kilometre yol yürüyerek buraya geliyorum. (Sorunu iletmek için) Karşı tarafı arıyorum, bana, 'Oraya gelmeye mecbursun' diyorlar. Ben mecbur değilim. Bu araba halkın arabasıdır. İçeri girmek zorundadır. Bunun dışında kimseden bir şey istemiyoruz. Arabalar (otobüsler) içeri girsin istiyoruz. Yani araba burada duruyor, ben 3 kilometre yürümek zorunda mıyım? Hayır! Ben onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı? Bu kadar insanın ne günahı var?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Onları aradığımda, 'Siz oraya gelmeye mecbursunuz, cahil kalmışsınız' diyorlar. Cahil ben miyim yoksa karşı taraf mı?"

Yürüyerek uzun bir yolu gitmek zorunda kalan başka bir depremzede vatandaş ise şu şekilde konuştu:

"Ulaşımımız, su sorunu ve benzeri derdimiz çoktur. Burada hiçbir şey gerekeni yapılmıyor. Burada eylem yapmamızın sebebi 500 metreden bir kavşağa geliyoruz. Adam bize diyor ki 'siz mecbursunuz' mecbur muyuz, insan değil miyiz? Ringi kaldırdılar, vatandaşlar ring yerinde otobüsü bekliyor ama otobüs başka bir yerde bekliyor. Otobüs şu an tek bir duraktan kalkıyor. Bizim amacımız burada otobüslerin TOKİ'nin içerisinde dolaşmasıdır." (İLKHA)

YÖK ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Batman'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Adana Seyhan’da 694 aranan şahıs yakalandı

Şanlıurfa için kuvvetli kar yağışı uyarısı: 50 santimetreyi bulabilir

Devlet korumasındaki 605 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Adana Ceyhan’da aranan firari yakalandı

Kış aylarında eklem ve kas ağrılarına dikkat

Malatya'da dolandırıcılığa karşı farkındalık çalışması

Siyonist rejim neden şimdi Somaliland'ı tanıdı?

Batman'da park halindeki araçta yangın çıktı

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 gözaltı

Sosyal medyada çocuklar istismara açık: Devletin anayasal yükümlülüğü var

Uraloğlu: Sarıyer–Kilyos Tüneli’nde fiziki gerçekleşme yüzde 76’ya ulaştı

Bakan Tekin, Bingöl'de öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi

5 kamu kurumu toplamda 372 personel alacak

Kayapınar'da karla mücadele aralıksız sürüyor

Dr. Gökyar: Çocuklarda dikkat eksikliği sorunu yaygınlaşıyor

Hasankeyf'e 45 milyon TL'lik akaryakıt tesisi açıldı

İçişleri Bakanlığı ülke genelinde kapsamlı güvenlik tedbirleri aldı

Batman'da mahsur kalan hastalar kurtarıldı

Beyaza bürünen tarihi kent Mardin havadan görüntülendi

"Kütüphanelerdeyiz" etkinliğiyle öğrenciler, kütüphanelerde bilgi ve beceri kazanıyor

Şırnak Cizre’de kar yağışının yerini güneş aldı

Zorlu kış şartlarında hastaya UMKE desteğiyle zamanında müdahale

Vefa duygusu ciddi yara alıyor: Yeni dert ortağı ChatGPT

Konya Karatay’da 45’inci konut hamlesi: Lavanta konutları’nda ön başvurular başladı

Konya Sanayi Odası Başkanı Büyükeğen: Konya sanayisi zorluklara rağmen üretimini sürdürdü

Ağrı’da Murat Nehri buz tuttu, şehirde sis görüş mesafesini düşürdü

İLKHA’nın objektifinden kadim kent Mardin’de kartpostallık görüntüler

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YÖK ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Batman'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Adana Seyhan’da 694 aranan şahıs yakalandı

Şanlıurfa için kuvvetli kar yağışı uyarısı: 50 santimetreyi bulabilir

Devlet korumasındaki 605 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Adana Ceyhan’da aranan firari yakalandı