• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74
Diyarbakır Valisi Su’dan arama kurtarma ekiplerine teşekkür
GÜNDEM
Tarih: 10.03.2023 19:05
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Diyarbakır Valisi Su’dan arama kurtarma ekiplerine teşekkür
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır Valisi Su’dan arama kurtarma ekiplerine teşekkür

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilde görev alan 711 kahraman arama kurtarma görevlisine teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır’da 7 bina çöktü. Çöken 7 binadan 6’sında bulunan vatandaşları kurtarmak için ilk dakikalardan itibaren görev alan AFAD, UMKE, JAK, PAK, itfaiye, sağlık çalışanları, Mehmetçikler, STK gönüllüleri, öğretmenler ve birçok meslek gurubundan 711 kişilik kahraman ekibe Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su teşekkür etti.

AFAD İl Koordinasyon binasında gerçekleşen toplantıda bir araya gelen görevliler ile değerlendirme toplantısı yapan Vali Su, teşekkür dilekleri sonrası açıklamalarda bulundu. Vali Su, depremden 3 ay önce eğitim verdiklerini kaydederek, “AFAD Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Buradaki arkadaşlarımızla beraber hem bir genel durum değerlendirmesi yaptık hem de arkadaşlarımıza teşekkür etmek istedik. Gerçekten bu 6 Şubat‘ta meydana gelen ve bölgemizi etkileyen bu büyük şiddetli deprem, asrın felaketi dediğimiz depremde, ilimizde gerçekten çok büyük bir sarsıntıya konu oldu. Biz de depremi büyük bir şiddetle hissettik. Depremin hemen akabinde tüm ekiplerimizi topladık tüm bölgelerimizde, illerimizde olduğu gibi burada da hemen organize olduk ve ekiplerimizle hemen 6 tane içinde mukim insan olan ve yıkılan binamıza müdahale ettik' dedi.

'Arkadaşlarımız gerçekten o süreçte cansiperane bir şekilde gayret ettiler, çalıştılar' diyen Vali Su, 'Yaklaşık 711 kardeşimiz, bu enkazlarda arama kurtarma ekiplerinde görev aldı ve hızlı bir çalışma ile de 155 vatandaşımızı da canlı olarak enkazdan kurtardık. Tabi vefat eden vatandaşlarımız da var. 411’de vatandaşımız vefat etti. Allah’tan rahmet diliyoruz vefat eden vatandaşlarımıza, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz, geçmiş olsun diliyoruz. Bu anlamda, ben bu süreçte gerçekten bütün yüreklerini ortaya koyarak cansiperane bir şekilde hakaret eden tüm AFAD ekiplerimize, tabi sırf bu 715 AFAD ekiplerimiz değil; aynı zamanda kurumlarımızdan oluşturduğumuz arama kurtarma ekiplerimiz vardı. Bunlara eğitim vermiştik, bundan üç ay önce eğitimlerini vermiştik. Onlar da bu süreçte gerçekten çok önemli işler başardılar. AFAD ile beraber hem polis arama kurtarma, jandarma arama kurtarma, STK’larımızın arama kurtarma ekipleri, diğer kurumlar, belediyelerimizin büyükşehir ve alt belediyelerimizin arama kurtarma ekipleri, bunların hepsini biz daha önceden bir organizasyon yaparak eğitime almıştık' diye konuştu.

Vali Su, şöyle konuştu:
'Bu eğittiğimiz arama kurtarma ekiplerimizle beraber tamamıyla müdahale ettik ve Allah’a şükür bugün bu arkadaşlarımız bu deneyimlerini, bu tecrübelerini, bu arama kurtarma hizmetlerinde de bu aldıkları eğitimleri orada kullanmış oldular ve önemli işler yaptılar. Ben bir kez daha bu ekibimize, arama kurtarma faaliyetlerinde görev alan tüm arkadaşlarımıza, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Önemli bir iş yaptılar gerçekten cansiperane bir şekilde gayret ettiler. Hayatlarını ortaya koydular, yüreklerini ortaya koydular ve vatandaşlarımızı oradan kurtarmak için gayret sarf ettiler. Hepsine şahsım adına devletimiz, milletimiz, Diyarbakırlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar diyorum. Sadece ilimiz için değil arkadaşlarımız ihtiyaç olan diğer illere de gittiler orada bu arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar.”

“7 bin 500 vatandaşımızı misafir ediyoruz”
KYK yurtlarında yaklaşık 5 bin 500 vatandaşımızı misafir ettiklerini aktaran Vali Su, şehirde ise 2 bin depremzedeyi misafir ettiklerini vurguladı. Vali Su, “Orada da her türlü imkanları kendilerine sağladık. Çadır kentimizde yaklaşık bin 950 çadırımız var. Şuanda orada kalan vatandaşlarımız için çamaşırhanemiz dahil sosyal market açtık. Artı banyo, duş, tuvalet bunların hepsi hazır kullanılıyor. Çocuklarımız için kreş kütüphane çalışma yapabilecekleri alanlar, sağlık hizmeti için bir sağlık ünitemiz bir çadırımız, güvenlik ile ilgili bir çadırımız, psikososyal destek vatandaşlarımıza sağlamak için orada yine görevli, çocuklarımıza oyun alanları, oyun parkları, Kızılay’ımızla yemek konusu, bunların her biri orada sosyali marketimiz tamamı şu anda oradaki vatandaşlarımızın hizmetinde. Konteyner kentle ilgili çalışmalarımız devam ediyor, inşallah o da önümüzdeki zaman içerisinde şu anda altyapısı hemen hemen bitmek üzere sonra konteynırlar gelecek ve montesi yapılacak sonra isteyen vatandaşlarımızın daha konteynır kentimize yerleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Otomobil transitin altına girdi, genç sürücü yaralandı

İran uçuş yasağını uzattı

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da balkon faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Gram altında yeni rekor

Milletvekili Nasıroğlu, Hasankeyf ve Gercüş'e Bağlı Köyleri Ziyaret Etti

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Otomobil transitin altına girdi, genç sürücü yaralandı

İran uçuş yasağını uzattı

Mardinliler: Hem sağlık hem de bir insana nefes olmak için kan bağışı oldukça önemlidir

Ticaret ve perakende satış hacmi arttı

Haziran ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Batman'da balkon faciası: Ölü sayısı 4'e yükseldi