GÜNDEM 6.11.2024 16:57:06 0

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Şehir hastanesi Diyarbakır ve bölgeye şifa dağıtacak

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: Şehir hastanesi Diyarbakır ve bölgeye şifa dağıtacak
Haberi Sesli Oku

263 bin metrekarelik alanda inşa edilen Kayapınar Şehir Hastanesi'ne ilişkin konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, üst düzey donanımla hizmet sunacak hastanenin hem Diyarbakır hem de komşu illere şifa dağıtacağını söyledi.

Yapımı devam eden bin yatak kapasiteli Kayapınar Şehir Hastanesi'nin altyapı koordinasyon toplantısı Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında Valilik Hevsel Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Murat Zorluoğlu, ulaşım, elektrik, doğalgaz, internet, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin bir an önce tamamlanıp hastanenin uzun yıllar ihtiyaca cevap verebilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaba inşaatın yüzde 32'si tamamlandı

İnşası devam eden şehir hastanesinin büyük ve önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, "Bu önemli sağlık yatırımının her aşamasını titizlikle takip ediyor, vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmayı hedefliyoruz. Üst düzey donanımla hizmet sunacak hastanemiz inşallah hem Diyarbakır'a hem de komşu illere şifa dağıtacak." ifadelerine yer verdi.

Bin yataklı Kayapınar Şehir Hastanesi'nin yanı sıra kreş binasının da bulunacağı kompleksin kaba inşaatının yüzde 32'sinin tamamlandığını dile getiren yüklenici firma yetkilileri de çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.

250 Poliklinik Hizmet Verecek

İl Sağlık Müdürlüğü Destek Başkan Yardımcısı Melahat Erdemir ise yaptığı sunumda; 263 bin metrekarelik alanda inşası devam eden şehir hastanesinde, 326 yoğun bakım odası, 37 ameliyathane ve 250 polikliniğin hizmet vereceğini, bin 432'si açık bin 113'ü kapalı olmak üzere 2 bin 545 araç park yeri bulunacağını, ayrıca bu sayının 3 bin 500'e çıkarılması adına çalışmaların devam ettiğini belirtti. Başkan Yardımcısı Erdemir, otoparkta elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının ve bisiklet parkının da bulunacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca temiz ve atık su, kanalizasyon şebeke hatları yapımı, mevcuttaki su kanallarının, elektrik enerji nakil hatları, internet ve telefon şebeke hatları ile doğal gaz arzına ilişkin ilgili kurum müdürleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. (İLKHA)

Yeşilyurt Belediyesi'nden yeni imar yolu çalışması

Siirt'te minibüs kazasında 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Erzurum'da servis midibüsü yamaca çarptı: Bir ölü, 16 yaralı

Bakan Göktaş: Otizmli bireyler için kararlılıkla çalışıyoruz

Battalgazi Belediyesince Gelinciktepe Kadın Yaşam Merkezi açılıyor

Mardin’de ulaşıma yüzde 32 oranında zam yapıldı

Vatandaşlar: siyonistlere katkı sunan hiçbir ürünü almamamız gerekiyor

Bakan Yerlikaya, 4 günlük kaza bilançosunu açıkladı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkları ödenmeye başlıyor

İlk defa açılacak üç yeni özel öğretim kurumuna ilişkin standartlar belirlendi

Yemen, Gazze'ye destek operasyonlarında 250 şehid verdi

Siyonist rejim, Nablus'ta bir genci şehit etti

Batman'da 2 yıldır cezaevi firarisi şahıs yakalandı

Bazı eşyaların ithalatında yetkili gümrükler yeniden düzenlendi

Brent petrolün varili 74 dolar seviyesinde

Mardin’de silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

İşgalci ABD, Orta Doğu’daki askeri varlığını artırıyor

Yağışlar Bursa barajlarındaki su seviyesini yükseltti

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Yükleniyor