EKONOMİ 15.10.2023 09:35:02 0

Diyarbakır’a 10 milyar TL’lik yatırımda kazılar başladı: 10 bin kişi istihdam edilecek

Diyarbakır’a 10 milyar TL’lik yatırımda kazılar başladı: 10 bin kişi istihdam edilecek
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’a 10 milyar TL’lik yatırımda kazılar başladı: 10 bin kişi istihdam edilecek

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Karacadağ bölgesindeki bin dönümlük arazide 10 milyar TL’lik bütçe ile yapılması planlanan İmalat ve Geri Dönüşüm Toplu İşyeri için yol düzenlemesine başlandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Oğlaklı Mahallesi’nde TOKİ konutları yapımı devam ederken, konutların tam karşısında yer alan Karacadağ bölgesindeki bin dönümlük atıl arazi geçtiğimiz aylarda ihaleyle satışa çıkartılmıştı. S.S Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk, arkadaşlarıyla yaptıkları istişare sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılan bin dönümlük araziyi yaklaşık 560 milyon liraya aldı.
10 milyar TL’lik yatırımın yapılacağı bin dönümlük arazide yol yapım çalışmaları başladı. Proje bünyesinde bin dönüm arazide hastane, spor tesisleri, idari binalar, oteller, cami ve 1200 adet ticari iş yerleri yapılacak.

Karacadağ’ın eteklerinde sanayileşme
Proje kapsamında yol düzenlemelerinin başlatıldığını söyleyen Çubuk, “Şu an Karacadağ bölgesindeyiz. Yüz binlerce yıl önce burada volkanik dağın patlaması sonucu lavlar bayağı bölgeye yayıldı. Karacadağ’ın eteklerinde sanayileşme oluyor. Yapacağımız sanayi bölgesi içerisinde geri dönüşüm, sosyal tesisleri, okul, hastane gibi birçok hizmet verilecek. Şu an da yol düzenlememizi yapmak için taşları kaldırıyoruz” dedi.

“Çalışmaları 3 senede tamamlamayı hedefliyoruz”
Yaklaşık bin 200 iş yerinin yer alacağını ve 10 bin işçiye istihdam sağlayacaklarını dile getiren Çubuk, “Projemiz yaklaşık 10 milyar TL’lik projedir. 10 bin insanımızın çalışacağı bir sanayi tesisi oluşturuyoruz. Bu bölgede yüzyıllardır herhangi bir sanayileşme ve fabrika kurulmamıştı. Bakanlığımıza bin üyemizle beraber müracaat ettik. Bakanlığımız da bizleri kırmayıp bu imkanı tanıdı. Hep birlikte bu iş için kolları sıvadık. Bin dönüm arazi üzerine yapacağımız iş yerleri için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda ayıkladığımız taşları da geri dönüşüme kazandırıp asfalt için yollarımızda kullanacağız. Tahmini öngörümüz 3 sene içerisinde projemizi tamamlamaktır. Yaklaşık bin 200 iş yerinin açılmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yolcu otobüsü devrildi: 3 ağır yaralı

Katar, siyonist rejimin İran'a düzenlediği saldırıyı kınadı

Bingöl'de afetzedeler için kurumlar arası iş birliği toplantısı gerçekleştirildi

Özbekistan’a gönderilmek istenen Zebo Kadirova için aile yardım talep ediyor

Ensarullah: Siyonist rejimin İran'a saldırısı tüm ümmete tehdittir

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 3 kişi gözaltına alındı

Batman'da buğday ve arpa hasadı başladı: Kuraklık çiftçiyi vurdu

Siyonist rejim İran'a 200 savaş uçağıyla saldırdı

GTB Başkanı Akıncı: Tarlayı değil, verimi yakıyoruz

Siyonist rejimin saldırısında 6 İranlı nükleer bilim insanı şehit oldu

"Sosyal medya alışkanlığı aileyi içten içe çökertiyor"

ABD, İngiltere, Ürdün, Suudi Arabistan ve Katar, İran'ın 100'den fazla İHA'sını durdurmaya çalışıyor

HAMAS: Bu, kader savaşıdır, ümmet yek vücut olmalı

Ömer Çelik: Bu saldırı barbarca ve hukuksuz

Trump: Gerekirse israili savunuruz

Suudi Arabistan, siyonist rejimin İran'a saldırısını kınadı

İran'da kritik atamalar: Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı belli oldu

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri siyonist rejim saldırısında şehit oldu

İslami Cihad Hareketi'nden İran'a dayanışma mesajı

Hava sahasını kapatan siyonist rejim, uçuşları Güney Kıbrıs'a taşıdı

İran Devrim Muhafızları: Şehit Komutan Selami'nin yolunu sürdüreceğiz

Hamaney: Siyonist rejim ağır şekilde cezalandırılacak

Tahran Narmak’ta 5 sivil şehit oldu, 20’den fazla kişi yaralandı

İran: Siyonist rejim ve ABD ağır bir bedel ödeyecek

İran: Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri hayatta, operasyonu bizzat yönetiyor

Irak hava sahasını kapattı: Tüm uçuşlar durduruldu

Devrim Muhafızları Komutanı Selami şehit oldu

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: İran'a yönelik saldırılarda yer almıyoruz

Siyonist rejim İran'a saldırdı: Tahran'da peş peşe patlamalar

LGS'ye 1 milyonun üzerinde öğrenci başvuru yaptı

Yükleniyor