• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Diyarbakır’da aşırı sıcak altında preslenen samanlar Türkiye’nin birçok noktasına gönderiliyor

EKONOMİ 8.07.2024 10:27:12 0
Diyarbakır’da aşırı sıcak altında preslenen samanlar Türkiye’nin birçok noktasına gönderiliyor

Diyarbakır’da aşırı sıcak altında preslenen samanlar Türkiye’nin birçok noktasına gönderiliyor

Diyarbakır’da hasadı yapılan ve ihtiyaç fazlası olan samanlar, Türkiye’nin birçok iline aşırı sıcak altında preslenip gönderilirken, işveren ise günlük 2 bin 500 TL’ye çalışacak eleman bulamamaktan yakınıyor.
Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri olan Diyarbakır’da, arpa ve buğday hasadının başlamasıyla hububat tarlalarında biçerdöverlerle yapılan samanlar birçok ildeki besicilere satılıyor.
Sabahın erken saatlerinde işe koyulan samancılar, aşırı sıcaklar altında tonlarca samanı presleyip Türkiye’nin birçok noktasındaki besicilere ulaştırıyor. Gün içerisinde 45 dereceye çıkan hava sıcaklığına rağmen çalışan işçiler günlük 70 ton saman preslerken, işveren ise 2 bin 500 TL’ye çalışacak eleman bulamıyor.
Saman işiyle uğraşan işveren Veysi Sevim, presledikleri samanları hayvan yemi olarak Türkiye’nin birçok bölgesine gönderdiklerini söyledi. Sevim, “Diyarbakır bölgesinde saman alım satım işini yapıyoruz. Burada samanları presleyip kamyon ve tırlara yüklüyoruz. Yaptığımız presli samanlar Türkiye’nin birçok noktasına hayvan yemi olarak gönderiliyor. Günde yaklaşık 70 ton saman presleyip şehir dışına gönderiyoruz. Bizim iş sezonu yaz ayı olduğu için çok zor oluyor. Hava sıcaklığı 45-50 dereceyi görüyor. Güneşin altında çalışırken toza da maruz kalıyoruz. Epey zorlanıyoruz. Bu yüzden de işçi bulamıyoruz. Günlük 2 bin 500 yevmiye vermemize rağmen bulamıyoruz” dedi.
İşleri bitene kadar arazide 7/24 kaldıklarını ifade eden Sevim, “Bizim işimiz haziranın başında başlayıp, kasım ayının ortalarına kadar da çalışıyoruz. Tabi kasımdan sonra da çalışıyoruz. Ama yaz aylarındaki yoğunluk gibi değil. 2-3 günde bir çalışıyoruz. Dediğim gibi haziran-kasım ayları arasında yoğunluğumuz oluşuyor. Bir tıra ortalama 25 ton civarında saman yüklüyoruz. Kamyonlara da 17 ton diye değişiyor. Biz şu anda 5 kişi çalışıyoruz. Biz burada 24 saat arazide kalıyoruz. Banyo, yeme, içme uyuma gibi temel ihtiyaçlarımızı hepsini arazide karşılıyoruz” diye konuştu.

Malatya Valisi Yavuz'dan don olayına ilişkin açıklama

Antalya Batman uçak seferlerinin başlatılması çağrısı

Meteoroloji’den Bitlis için zirai don ve çığ uyarısı

22'nci Uluslararası Bursa Kitap Fuarı kapılarını açtı

Mervan Ebu Ras: Gazze'nin ayağa kaldırılması için kalıcı destek şarttır

Meksika, ABD'nin şikayeti üzerine Teksas'a su gönderecek

Gazeteci Doğan: Siyonistlerin basına yönelik saldırıları, katliamların duyulmaması için planlı bir adım

Elazığ’dan Gazze’ye destek: Kudüs davası özgürlerin davasıdır

İngiltere, Tüm AB ülkelerinden kişisel et ve süt ürünü ithalatını yasakladı

Silvan halkı, Gazze için tek bir yürek oldu

Gazze'de son 24 saatte 21 şehit, 64 yaralı

Navigasyon beyni tembelleştiriyor!

Pakistan'da 5 büyüklüğünde deprem

ASİM, nisan ayı gündem toplantısını gerçekleştirdi

Bursa'da refüjde dönemeyen araç bariyerlere çarptı

Yabancı uyruklu şahsın ayakkabısında bir kilo uyuşturucu ele geçirildi

Sudan'ın El Faşir kentinde paramiliter güçlerin saldırısında 32 sivil öldü

MARSU’nun 11 yıllık borcu sıfırlandı

Kızılhaç Başkanı: Gazze tam anlamıyla "yeryüzünde cehennem"

IPARD III Programı’nda 6'ncı başvuru çağrısı yayımlandı

"Gazze'nin Minarelerinden Yükselen Çağrı" konferansı İstanbul'da başladı

Hırsızlık suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Gazze’deki Aksa Şehitleri Hastanesi’nden Yetimler Vakfına “Sahra Hastanesi” teşekkürü

Şifa deposu kenger tezgahlardaki yerini aldı

Doğalgaz sayaçlarında yeni dönem: Eski sayaçlar değişiyor

Doktorlardan kadın hastalar için "terbiyesizce" ifadeler: Haklarında soruşturma başlatıldı

Ağrı'da bahar beklerken kış geri döndü, kar yağışı kentte etkisini artırdı

İİT-Arap Birliği Gazze Temas Grubu'ndan ortak bildiri

Elektronik harpte yerli ürünün test uçuşu başarıyla yapıldı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 22 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ