• BIST 100

    11332,39%-1,18
  • DOLAR

    41,41% 0,10
  • EURO

    48,87% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5036,97% 1,08
  • Ç. ALTIN

    8286,98% 2,12

Diyarbakır’da çocuklar spor yaparak zinde tutuluyor

30 Aralık 2023, Cumartesi 13:35
30 Aralık 2023, Cumartesi 13:35
Diyarbakır’da çocuklar spor yaparak zinde tutuluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da çocuklar spor yaparak zinde tutuluyor

Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ’Okulda Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler’ projesi çerçevesinde Diyarbakır’da anaokulu öğrencileri, her sabah 20 dakikalık spordan sonra derse başlıyor.
Öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve yaşam boyu spor yapmaya teşvik etme amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler’ alanında yürütülen çalışmalara; öğrenci, öğretmen ve çalışanlar, kontrollü ve planlı bir şekilde katılım sağlıyor.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi bünyesinde Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetlerinin yürütülmesiyle, çocukların ve gençlerin yetenek ve istekleri ışığında yönlendirilmesi, çocukların her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutulması, sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sunulması hedefleniyor.
İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Biriminde Sportif Faaliyetler ve Hareketli Yaşam İl Koordinatörü Ali Alioğlu, spor kültürünün çocuklara sevdirilmesi adına projenin olumlu etki sağladığını söyledi.
Projenin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali öncülüğünde koordineli bir şekilde yürütüldüğünü dile getiren Alioğlu, 'Projemiz, Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Okullarda Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler’ projesidir. Bu çerçevede okullarımızda ders başlamadan önce çocukların neşeli ve zinde derse girmesi, okulda motivasyon açısından bir hazırlık olarak başlatılan bir projedir. Aynı zamanda çocukların sağlıklı yaşamının biraz daha bilinçli şekilde ilerlemesi, spor kültürünün oturması adına faaliyete geçirilen bir projedir. Biz bunları çocuklar için çok faydalı görüyoruz. Öncelikle ilimizde, sonra 17 ilçemizde bu faaliyetin tanıtım toplantısını yaptık. Tüm öğretmenlerimize projemizi anlattık. Aynı zamanda proje okurlarımızla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplantı sonrası öğrencilerimizle buluşarak hem sportif faaliyetlerin nasıl daha sağlıklı ve doğru yapıldığını hem de bunu bir kültür haline getirmeyi gösteriyoruz' dedi.
Havanın soğuk olduğu zamanlarda öğrencilere sınıf içerisinde egzersizler yaptırdıklarını belirten Alioğlu, 'Havanın güzel olduğu zamanlarda ise açık alanda sporun ne kadar iyi olduğunu gösteriyoruz. Bunları yaparken okulumuzun da daha iyi olması için saha çizgilerini yapıyoruz. Bu çizgiler, çocukların hem motor becerilerini hem de bilişsel yönden kendilerini daha iyi görmelerini sağlıyor. Yani bu projenin tanıtımı yapılırken sadece sağlık değil, çocukları davranış yönünde de daha çok ileri götürmek ve geliştirmek hedefleniyor' ifadelerine yer verdi.
Merkez Bağlar ilçesindeki Minik Eller Anaokulu Müdür Yardımcısı Suna Cengiz, her sabah en az 20 dakikalık spor sonrası çocukların derse başladığını belirtti. Haftanın belirli günlerinde de çocuklara pilates eğitiminin verildiğini ifade eden Cengiz, 'Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Okullarda Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler’ çerçevesinde okulumuzda her gün sabah sporu yapılmaktadır. Bu spor en az 20 dakika olacak şekilde gerçekleştiriliyor. Haftanın belirli günlerinde ise çocuklara pilates eğitimi veriliyor. Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız her gün sabahları mutlu ve keyifli bir şekilde spor yapıp, sağlıklı besleniyor' diye konuştu.

Filistin Devleti'nin tanınmasını kabullenemeyen Netanyahu, sınır kapısını kapattı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu: Öğrencinin başarısında ailenin rolü büyük

İslam Emirliği'nden Bagram Hava Üssü'nü isteyen Trump'a net cevap

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kırsal kalkınma ve hayvancılığa destek

Tillo’da ‘Işık Hadisesi’ni izlemeye gelen 77 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da beton mikseri devrildi

Şanlıurfa’da iş kazası: İnşaat işçisi 1.kattan düştü

Nvidia’dan OpenAI’e 100 milyar dolarlık yatırım hamlesi

TikTok algoritmasını denetleyecek 4 isim de soykırım destekçisi

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı: Bu çirkin girişim, mizah değil, kin ve provokasyondur

İşgalci analist Shau: israil iki yıl içinde çökecek, fareler gibi kaçıyoruz

İşgal rejimi yeni "izin duvarı" ile Kudüs'te gizli ilhak uyguluyor

Hadis-i Şerif ile alay eden programa soruşturma  

Gazze'de insanlık krizi derinleşiyor: Sığınacak alanlar daralıyor, sağlık sistemi çöküyor

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Sumud Filosu Gazze'ye umudu taşıyor

Türkiye usulü dönere red

Gazze'de şehit sayısı 65 bin 382'ye yükseldi

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur görevden uzaklaştırıldı

“Fırtınaların Kralı” Ragasa: Yüzlerce uçuş iptal edildi, on binlerce yolcu mahsur kaldı

HÜDA PAR heyetinden Anadolu Gençlik Derneği'ne ziyaret

Umut Kervanı Afganistan'da Aksa Cami'ni ibadete açtı

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahipleri için Umut Kervanı kermes düzenliyor

Batı Şeria'da on binler Filistin için yürüdü: Şehitlerimizin kanı boşa gitmeyecek

Umut Kervanı'ndan Hatay'da ihtiyaç sahibi ailelere erzak desteği

İhracatta sıfır toleranslı zararlıya karşı biyoteknik mücadele

Gazze'de yeni katliam: Siyonist rejim saldırılarında 18 şehit

Kurtalan Fen Lisesi öğrencilerinden TEKNOFEST’te gurur veren başarı

İhracatın Finansmanı Buluşmalarının 7’ncisi Gaziantep’te yapıldı

Siirt’te kazaların eksik olmadığı noktada yine kaza: Anne ve çocuğu yaralandı

Kadın esir Fidaa Assaf işgal zindanlarında ölüm riskiyle karşı karşıya

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Filistin Devleti'nin tanınmasını kabullenemeyen Netanyahu, sınır kapısını kapattı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu: Öğrencinin başarısında ailenin rolü büyük

İslam Emirliği'nden Bagram Hava Üssü'nü isteyen Trump'a net cevap

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kırsal kalkınma ve hayvancılığa destek

Tillo’da ‘Işık Hadisesi’ni izlemeye gelen 77 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da beton mikseri devrildi

Şanlıurfa’da iş kazası: İnşaat işçisi 1.kattan düştü