• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Diyarbakır’da depremde 6-7 kolonu patlayan binanın yıkımına başlandı

31 Mayıs 2023, Çarşamba 14:15
31 Mayıs 2023, Çarşamba 14:15
Diyarbakır’da depremde 6-7 kolonu patlayan binanın yıkımına başlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da depremde 6-7 kolonu patlayan binanın yıkımına başlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da 400 ağır hasarlı binanın yıkımı devam ediyor. 6-7 kolonu patlayan 9 katlı binanın yıkımı sırasında alt katından yükselen dumanlar paniğe sebep olurken, yangını çıkaran şüpheli yakalanarak karakola götürüldü.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Diyarbakır’da Valilik, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık ve ilçe belediyeleri koordinasyonunda depremde çöken ve acil yıkım kararı verilen binaların yıkım ile hafriyat kaldırma çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar acil yıkım kararı verilen 57 binada çalışmalar tamamlanırken, ağır hasarlı yapıların yıkımı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) devredildi. Merkez Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçelerindeki bin 277 ağır hasarlı binadan itiraz bulunmayan 400’ünün yıkılması için ihale yapıldı. Kalan 877 binanın yıkımı için de itiraz sürecinin ardından ihaleye çıkılacak. İhale işlemlerinin tamamlanmasının ardından toplam bin 277 ağır hasarlı binanın yıkım çalışmalarının 3 ayda tamamlanması planlanıyor.
Merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi 230. Sokak’ta depremde 6-7 kolonu patlayan 9 katlı bina için yıkım kararı çıkmasıyla sabah saatlerinde ekipler bariyerleri yerleştirip kontrollü yıkıma başladı. Çevrede toplanan vatandaşlar ise yıkımı cep telefonları ile kaydetti. Yıkım esnasında binanın altından çıkan dumanlar paniğe neden oldu. İddiaya göre bir şahıs, yıkımı yapılan binaya arka tarafından girip içeride bulunan bez parçalarını ateşe verdi. İtfaiye ekipleri tazyikli suyla yangına müdahale ederken, şüpheli polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.
SMC Yıkım Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Diyarbakır’da ilk etapta yaklaşık 400 binanın yıkılacağını söyledi. Yıkımını yaptıkları binanın depremde kolonlarının patladığını belirten Çubuk, “Depremde hasar görmüş, yaklaşık 6-7 kolon altta patlamış. Bina arkaya doğru yamulmuş. Yıkımlar güvenli bir şekilde hızla devam ediyor. İlk etapta şu binayı yıkıyoruz. Geri kalan binaları da güvenli bir şekilde yıkacağız” dedi.
Binanın altında tekstil malzemeleri olduğunu ve bir vatandaşın arka taraftan girip onları yaktığını aktaran Çubuk, “İtfaiye geldi ve yangını söndürdü. Görünürde hiçbir sıkıntı yok. Şahıs yakalandı, karakolda ifadesi alınıyor. Diyarbakır’ımızda çok iyi bir çalışma var. Belediyemiz ve valilik çok güzel bir şekilde koordineli çalışıyoruz” diye konuştu.

Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Konya’da sisli hava etkili oluyor

Feribot seferlerine fırtına engeli

Mardin’de pikap uçurumdan yuvarlandı: 2’si çocuk 6 yaralı

Konya’da çıkan yangında iki müstakil ev kullanılamaz hale geldi

Kongo'da maden sahasında göçük: 70 can kaybı

Konya’da firari hükümlü yakalandı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Çin’e gidiyor

Trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücü hakkında işlem yapıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 15 kişi hastaneye kaldırıldı

Batman’da çocuk sağlığı hizmetlerinde yaşanan eksiklik tepkilere neden oluyor

DSİ 1389 personel alımı yapacak

Pasifik'te tansiyon yükseliyor: Çin gemileri, Japon adalarına yaklaştı

Karabük'te feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Arakçi: israil ve ABD hedeflerine ulaşamadı, bu süreçte zayıf ve güçlü yönlerimizi gördük

Zap Suyu'na düşen pikapta 2 kişi hayatını kaybetti

İşgal askerleri Lübnan topraklarında UNIFIL askerlerini hedef aldı

Balıkesir’de art arda depremler

Gazze için 10 bin fidan dikildi

Rus ordusu Zaporojye Bölgesi’nde ilerliyor

Batman’da evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

BM Raportörü Albanese: Ateşkese rağmen Gazze'deki soykırım devam ediyor

Parmağa sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Fas'ta Gazze ve Sudan için dayanışma çağrısı

Ateşkese rağmen siyonist saldırı: Bir şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

Zonguldak’ta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tır ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamaları için tercih başvuruları bugün başlıyor

Ara tatil sona eriyor, 18 milyon öğrenci yeniden ders başı yapacak