• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Diyarbakır'da depremde yıkılan camilerin inşaatı devam ediyor

05 Aralık 2024, Perşembe 02:37
05 Aralık 2024, Perşembe 02:37
Diyarbakır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Diyarbakır'da yıkılan, ağır ve orta hasar gören 85 camiden 5'i yeniden inşa edilirken 16'sının inşaat çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde Diyarbakır'da 29 cami yıkıldı, 25'i ağır, 31'i ise orta olmak üzere 56 cami hasar alarak kullanılamaz duruma geldi. Deprem sonrası yürütülen çalışmalar neticesinde şu ana kadar il genelinde yıkılan camilerin 5'i yeniden inşa edilirken 16'sının inşaatı sürüyor.

Diyarbakır'daki camilerin genel durumu ile ilgili bilgi aktaran Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Mahsum Hamzaoğlu, yıkım aşamasında olan ve yeniden inşa çalışmaları yürütülen camilerle ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirterek en kısa zamanda istedikleri neticeyi alacaklarını kaydetti.

6 Şubat depremlerinde diğer binalar gibi cami, Kur'an kursu ve gençlik merkezlerinin de etkilendiğini belirten Hamzaoğlu, "Kimi camilerimiz yıkıldı kimi camilerimiz ağır ve orta hasar aldı. Şu an ilimiz genelinde depremde yıkılan cami sayısı 29, ağır hasarlı 25 ve orta hasarlı cami sayımız da 31'dir. Şu ana kadar çalışmaları devam eden, proje aşamasında olan, inşaatı başlayan veya devam eden camilerimiz var." dedi.

"İnşallah en kısa zamanda istediğimiz neticeyi alacağız"

Yıkım çalışmaları ile ilgili süreç hakkında bilgi veren Hamzaoğlu, "Ağır ve orta hasarlı camilerimiz yıkılması gereken yapılarımızdır. Bu görevi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AFAD ve kaymakamlıklara vermiş. Dolayısıyla camilerimizde aynı şekilde AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim  Değişikliği İl Müdürlüğü, kaymakamlıklarımız veya ihale usulüyle müftülüklerimiz tarafından da yıktırılabilir. Biz de il müftülüğü olarak ilçe müftülüklerimizle bu süreci takip etmekteyiz ve ilgili kurumlarla da iletişim halindeyiz. Yıkılması gereken camilerimizi en kısa zamanda yıktırmaya çalışacağız ve yeniden inşa etmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, "Hasar alıp şu ana kadar inşaatı tamamlanan cami sayımız 5, inşaatı başlayan 16'dır. Geriye kalanlardan gerek yıkım gerek proje aşaması devam eden camilerimiz var. Onları da sıkı bir şekilde takip ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda istediğimiz neticeyi alacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı

Nijerya'daki saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti

Batman'da silahla yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

Benzin, motorin ve otogaza ÖTV zammı

Yahudi çeteler Nablus'ta Filistinlilere saldırdı: Yaralılar var

Gazze'de soykırımın 637'nci günü: Çadır kampları vuruldu, onlarca şehit var

Ensarullah Hareketinden işgal rejimine sert mesaj: "Operasyonlarımız devam edecek"

HAMAS: Gazze’deki ateşkes teklifiyle ilgili direniş ve liderlerle istişarelerimiz sürüyor

Yaralı şahin jandarma ekiplerince koruma altına alındı

"Silahla yağma" suçundan 15 yıl 9 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Vali Canalp’ten Gercüş Köylerine ikinci tur ziyaret

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ziyaret

Taleplere maksimum performans, maksimum başarı hedefi

Rektör Demir’den Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak’a ziyaret

Kocaeli'de 6,8 milyon TL değerinde hırsızlık operasyonu

İzmir'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Saraçhane'de gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı

İklim Kanunu 14 soruda anlatıldı: Hedef, dayanıklı ve yeşil bir gelecek

Meteoroloji'den 18 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı

DMM'den orman yangınlarıyla ilgili uyarı: Eski içerikler gündemde

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım silahına dönüştürdü

Başkan Altun’dan kurum ziyaretleri

Batman Belediyesi’nden üstyapıda rekor çalışma: 145 bin metrekare parke döşendi

Çin ve Almanya'nın stratejik diyalog turları sürüyor

Yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı

Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Peygamber Sevdalıları Vakfından Aşura Günü mesajı