• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,23% 0,05
  • EURO

    48,83% -0,09
  • GRAM ALTIN

    5524,34% 1,67
  • Ç. ALTIN

    9015,99% 0,00

Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor

28 Temmuz 2023, Cuma 10:40
28 Temmuz 2023, Cuma 10:40
Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da, diş hekimi fobisi olan çocukların diş çektirme korkusu artık genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile korkusuz bir şekilde yapılıyor.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Polikliniğinde diş tedavisinden korkan çocuklara genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile diş tedavisinin daha kolay yapılması sağlanıyor.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi olarak görev yapan Şeyma Olgaç Akgönül, 2,5 aydır bu işlemlere başlandığını ve çocuk hastaların hiçbir şekilde stres yaşamadan bütün işlemleri tek seferde yaptıklarını söyledi.
Diş çektirme fobisi olan çocukların artık korkmadan diş çektirmelerinin stressiz bir şekilde yapıldığını belirten Akgönül, “Hastanemizde bugün kadar genel anestezi altında engelli, yetişkin ve çocuk hastalarımızın tedavisi yapılmaktaydı. Dental fobisi olan, erken çocukluk çağı çürüğü olan, kalp hastalığı olan çocuklarımızın tedavisine de Hastanemizde 2,5 aydır başlamış bulunmaktayız. Diş hekimi korkusu olan veya iletişim kurulamayan hastaların tedavisi her zaman diş ünitinde yapmak mümkün olmuyor. Bu nedenle çocuk hastalara genel anestezi ve sedasyon uyguluyoruz. Bu sayede hastalarımız herhangi bir stres yaşamadan bütün işlemlerini tek seferde gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.
Genel anestezi ve sedasyon işlemlerini nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren Akgönül, “Hastanemizde hem genel anestezi hem de sedasyon uygulanmakta. Sedasyonun genel anesteziden farkı; hava yolunun açık olması. Hava yolu açık olduğu için sedasyon altında sadece çekim ve birtakım yer tutucu ölçüsü alma gibi basit işlemleri yapabiliyoruz. Ama genel anestezi altında uzun işlemler, döner aletler, su ile çalışan aletlerimizi kullanabileceğimiz işlemleri gerçekleştiriyoruz. Hastamız 1 gün önceden anestezi doktoru tarafından muayene ediliyor. Genel anestezi almasında herhangi bir sakınca olup olmadığı değerlendiriliyor, gerekli tetkikler isteniyor ve yatışı yapılıyor Hasta anestezi alacağı için 6 ila 8 saatlik gıda ağızdan gıda alımının engellenmesi sonrasında ameliyathaneye alıp işlemlerine başlıyoruz. Ortalama 2-3 saat hastanın diş işlemlerine göre tedavi sürüyor. Sorasında hastalarımızı hastanemizde misafir ediyoruz, yavaş yavaş kendilerine geliyorlar. Hastada anestezinin etkisi tam geçtikten sonra eve uğurluyoruz. Ertesi günde okula veya kreşe gidebilirler, gayet rahat bir şekilde hayatlarına devam edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Diyarbakır hayvan pazarı 4 ay sonra yeniden açıldı

Altın fiyatları iki haftanın zirvesinde

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yemen'den Kassam Tugayları'na: Bedeli ne olursa olsun yanınızdayız

Kudüs işgal ediliyor: Siyonistler kentin doğusunda yeni bir yerleşim noktası kurdu

Meclis'te yeni hafta yoğun: Gündem, turizm, vergi ve yargı düzenlemeleri

Kuzey ve batıda sağanak yağış uyarısı

Siyonist rejim 44 gazeteciyi Gazze'deki çadırlarında katletti

Yahudi çeteler Batı Şeria'da onlarca zeytin ağacını yaktı

Hakkari'deki Nehil Sazlığı alevlere teslim oldu

Yüzyılın Konut Projesi için başvurular başlıyor

Çanakkale açıklarında arızalanan bottaki 15 düzensiz göçmen kurtarıldı

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 8 tutuklama

Filipinler'de Süper Tayfun Fung-Wong etkili oluyor: 2 ölü

Şüpheli drone'lar nedeniyle İngiltere'den Belçika'ya savunma desteği

Van’da 19 kilogram skunk ele geçirildi

"Gazze’de sustular, şimdi Faşir’de seyrediyorlar"

Malezya'da göçmenleri taşıyan tekne battı: 7 kişi öldü, 13 kişi kurtarıldı

Batman'da silahlı çatışma: 2 ölü, 4 yaralı

Ankara’da feci kaza: 4 ölü, 3 yaralı

İzmir açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni Zelanda'da UNESCO listesinde yer alan parkta yangın: 1800 hektarlık alan kül oldu

Mardin’de kavga esnasında aracın çarptığı kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da trafikte makas atan iki sürücüye ceza kesildi

Mardin’de iki grup arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Tenerife Adası'nda dev dalgalar 3 kişinin ölümüne, 15 kişinin yaralanmasına yol açtı

Gazze'de binlerce çocuk ampute edildi

Rize'de 84 kişi yedikleri yemekten zehirlendi

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır hayvan pazarı 4 ay sonra yeniden açıldı

Altın fiyatları iki haftanın zirvesinde

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yemen'den Kassam Tugayları'na: Bedeli ne olursa olsun yanınızdayız

Kudüs işgal ediliyor: Siyonistler kentin doğusunda yeni bir yerleşim noktası kurdu

Meclis'te yeni hafta yoğun: Gündem, turizm, vergi ve yargı düzenlemeleri

Kuzey ve batıda sağanak yağış uyarısı