• BIST 100

    10901,01%0,47
  • DOLAR

    40,65% -0,04
  • EURO

    47,44% 0,73
  • GRAM ALTIN

    4407,15% -0,31
  • Ç. ALTIN

    7059,19% 0,05

Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor

28 Temmuz 2023, Cuma 10:40
28 Temmuz 2023, Cuma 10:40
Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da, diş hekimi fobisi olan çocukların diş çektirme korkusu artık genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile korkusuz bir şekilde yapılıyor.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Polikliniğinde diş tedavisinden korkan çocuklara genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile diş tedavisinin daha kolay yapılması sağlanıyor.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi olarak görev yapan Şeyma Olgaç Akgönül, 2,5 aydır bu işlemlere başlandığını ve çocuk hastaların hiçbir şekilde stres yaşamadan bütün işlemleri tek seferde yaptıklarını söyledi.
Diş çektirme fobisi olan çocukların artık korkmadan diş çektirmelerinin stressiz bir şekilde yapıldığını belirten Akgönül, “Hastanemizde bugün kadar genel anestezi altında engelli, yetişkin ve çocuk hastalarımızın tedavisi yapılmaktaydı. Dental fobisi olan, erken çocukluk çağı çürüğü olan, kalp hastalığı olan çocuklarımızın tedavisine de Hastanemizde 2,5 aydır başlamış bulunmaktayız. Diş hekimi korkusu olan veya iletişim kurulamayan hastaların tedavisi her zaman diş ünitinde yapmak mümkün olmuyor. Bu nedenle çocuk hastalara genel anestezi ve sedasyon uyguluyoruz. Bu sayede hastalarımız herhangi bir stres yaşamadan bütün işlemlerini tek seferde gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.
Genel anestezi ve sedasyon işlemlerini nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren Akgönül, “Hastanemizde hem genel anestezi hem de sedasyon uygulanmakta. Sedasyonun genel anesteziden farkı; hava yolunun açık olması. Hava yolu açık olduğu için sedasyon altında sadece çekim ve birtakım yer tutucu ölçüsü alma gibi basit işlemleri yapabiliyoruz. Ama genel anestezi altında uzun işlemler, döner aletler, su ile çalışan aletlerimizi kullanabileceğimiz işlemleri gerçekleştiriyoruz. Hastamız 1 gün önceden anestezi doktoru tarafından muayene ediliyor. Genel anestezi almasında herhangi bir sakınca olup olmadığı değerlendiriliyor, gerekli tetkikler isteniyor ve yatışı yapılıyor Hasta anestezi alacağı için 6 ila 8 saatlik gıda ağızdan gıda alımının engellenmesi sonrasında ameliyathaneye alıp işlemlerine başlıyoruz. Ortalama 2-3 saat hastanın diş işlemlerine göre tedavi sürüyor. Sorasında hastalarımızı hastanemizde misafir ediyoruz, yavaş yavaş kendilerine geliyorlar. Hastada anestezinin etkisi tam geçtikten sonra eve uğurluyoruz. Ertesi günde okula veya kreşe gidebilirler, gayet rahat bir şekilde hayatlarına devam edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Pakistan'da güvenlik güçleri hedef alındı: 11 ölü

Rusya: Ukrayna 1000 esir askeri takas etmeyi reddediyor

Muğla açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

DSÖ: Sudan en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya

UNRWA: Gazze'de insanlar ailelerine yiyecek almaya çalışırken saldırıya uğruyor

ABD'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Siirt’te Kezer Çayı’nda kaybolan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

Sudan'da kolera vaka sayısında artış

Ordu'da feci kaza: 16 yaralı

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Hindistan'da heyelan: 4 ölü, 100 kayıp

Mardin’de ana isale hattı patladı yol göle döndü

ABD'de askeri üsse silahlı saldırı: 5 asker vuruldu

Alabora olan göçmen teknesinde ölü sayısı 92'ye yükseldi

İstanbul için sağanak ve fırtına uyarısı

Tekirdağ'da denize girmek yasaklandı

Çin'de meydana gelen heyelanlarda 7 kişi toprak altında kaldı

Coğrafi işaretli Geven Balı hasadı gerçekleştirildi

Yeşilyurt Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantısını gerçekleştirdi

Cezayir'de keşif uçağı düştü: 4 ölü

Bartın'da 4 ayrı noktada orman yangını

Hizbullah: Silahsızlandırma kararı, Lübnan’ı israil karşısında caydırıcılıktan yoksun bırakır

Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki yol çalışmalarını sürdürüyor

Öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme atamaları yapıldı

Bosnalı Sırp lider Dodik görevden alındı

Gana'da askeri helikopter düştü

Trump'tan Hindistan'a ek vergi kararı

Birmingham Havalimanı, kaza sonrası tüm uçuşları durdurdu

Gaziantep'te zincirleme kaza: 9 yaralı

Putin ile Trump'ın temsilcisi Witkoff görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan'da güvenlik güçleri hedef alındı: 11 ölü

Rusya: Ukrayna 1000 esir askeri takas etmeyi reddediyor

Muğla açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

DSÖ: Sudan en büyük insani krizlerinden biriyle karşı karşıya

UNRWA: Gazze'de insanlar ailelerine yiyecek almaya çalışırken saldırıya uğruyor

ABD'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Siirt’te Kezer Çayı’nda kaybolan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı