• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Diyarbakır’da düzenlenen festival, otellere olumlu etki sağladı

03 Kasım 2022, Perşembe 10:15
03 Kasım 2022, Perşembe 10:15
Diyarbakır’da düzenlenen festival, otellere olumlu etki sağladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da düzenlenen festival, otellere olumlu etki sağladı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan Diyarbakır’da huzur ortamının yakalanmasıyla geçtiğimiz ay düzenlenen festivale otellerdeki doluluk oranına yüzde 90’ın üzerinde etki sağladı.
Binlerce yıldır farklı medeniyetlere eşlik eden Diyarbakır’da 8-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen festival etkinliklerinin otellerdeki doluluk oranına pozitif yansıdığını söyleyen Diyarbakır Plaza Hotel Ön Büro Müdürü Sabahat Sancaroğlu, soğuk havaların etkisiyle Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turlarındaki yoğunluğun geçtiğimiz aya göre düştüğünü söyledi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Sancaroğlu, “Festivalin olduğu hafta otellerimizde doluluk oranı yüzde 90’ın üzerinde oldu. Bu tür festivallerin şehrimize katkısı çok oluyor. Hem büyük işletmeciler açısından hem de küçük işletmeciler açısından ekonomik yönden pozitif bir yansıma oldu. Her yıl böyle festivallerin düzenlenmese gerekiyor. Bu tür festivallerin çoğalması ve devam etmesini temenni ediyoruz. GAP turları çerçevesinde Ekim ayı içerisinde gerçekleşen gezilerde otellerimizde yüzde 80 doluluk söz konusuyken havaların soğumasıyla bu oran Kasım ayında yüzde 50’lere düştü. Diyarbakır’a bu tarz gezilerle birlikte her yıl neredeyse bir milyon turist gelmekte. Bu oranın önümüzdeki yıllarda 2-3 katına çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Diyarbakır’a gelecek olan turistlerin ön yargılarını bir kenara bırakması gerektiğine dikkat çeken Sancaroğlu, “Batı illerinden Diyarbakır’a gezmeye gelmek isteyen misafirlerimizin çoğunda ön yargı bulunuyor. Bu ön yargı Diyarbakır’a gelip gezdikten sonra kırılıyor. Sonucunda bu olumlu bakış açısı da bizim tanıtımımıza pozitif yansıyor. Diyarbakır’ın tanıtımı bizim için önemli. Vatandaşımız ön yargılarını kırıp Diyarbakır’a gelsin” ifadelerinde bulundu.
16 Kasım’da Diyarbakır’da oynanacak olan Türkiye-İskoçya maçının da otellerdeki doluluk oranına etkisi olacağını söyleyen Sancaroğlu, “Diyarbakır’da düzenlenecek olan Türkiye-İskoçya milli maçına yaklaşık bin 500 İskoç taraftarı bekleniyor. Bu tarafta buraya geldiği zaman zaten Diyarbakır’ımızın güzelliğini ve tarihi surlarımızı göreceklerinden dolayı yine kentimizin reklamı olacak diye düşünüyoruz” diye konuştu.
[gallery ids=',56104,56105,56106,56107']

Trump: Küba'ya artık petrol veya para akmayacak!

TBMM’de bu hafta: Trafik cezalarında sert artış gündemde

Manisa'ya 810 milyon liralık sulama yatırımı

Avustralya'da Koji Tropikal Siklonu etkili oluyor

Alman Konsolosluğu'nda "Filistin eylemlerinde tutuklananlar serbest bırakılsın" çağrısı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

AFAD’dan Sudan’a 6’ncı İyilik Gemisi

Sudan hükümeti yaklaşık 3 yıllık savaşın ardından Hartum'a geri dönüyor

Slovakya: Ukrayna’ya askeri yardım yapmayacağız

Kahramanmaraş’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas, Kayseri ve çevreleri için kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 412'ye yükseldi

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi oyunu kullandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Malatya için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Elazığ için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı

Trump'tan Küba'ya yaptırım kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleneksel İslam sanatları medeniyetimizin estetik hafızasıdır

HÜDA PAR şehir içi ulaşım sorununu belediye meclisi gündemine taşıdı

Gaziantep'te düşünce kuruluşlarının toplum üzerindeki rolü ele alındı

MSB: MCM BLACK SEA Görev Grubu 8’inci aktivasyonu başladı

Kolombiya'da uçak kazası: 6 ölü

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gazze'nin doğusunda işgalciler tarafından 4 kişi şehit edildi

BİK Genel Müdürü Çay Şanlıurfa’da konuştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Meşru protestolar ve isyanlar ayrı

Diyarbakır'da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı

Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli yağmur yoğun kar yağışı uyarısı

ABD, İran'a saldırılar planlıyor: İran, üsleri vurmaya hazır

Gaziantep'te bir ev hanımı 58 yıl sonra okuma-yazma hayaline kavuştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump: Küba'ya artık petrol veya para akmayacak!

TBMM’de bu hafta: Trafik cezalarında sert artış gündemde

Manisa'ya 810 milyon liralık sulama yatırımı

Avustralya'da Koji Tropikal Siklonu etkili oluyor

Alman Konsolosluğu'nda "Filistin eylemlerinde tutuklananlar serbest bırakılsın" çağrısı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

AFAD’dan Sudan’a 6’ncı İyilik Gemisi