Diyarbakır’da eğitimini tamamlayan Motosikletli Yunus Timi gösteri yaptı

Tarih: 23.05.2024 09:20
Diyarbakır’da eğitimini tamamlayan Motosikletli Yunus Timi gösteri yaptı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’da eğitimini tamamlayan Motosikletli Yunus Timi gösteri yaptı

Diyarbakır’da, katıldıkları 10’uncu dönem eğitimini başarıyla tamamlayan 5’i kadın olmak üzere 45 Motosikletli Yunus Timi personeli, gösteri eşliğinde mezun oldu.
İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Yunus Timi, Kayapınar ilçesinde 10’uncu dönem eğitimini başarıyla bitiren 5’i kadın olmak üzere 45 polis için mezuniyet töreni düzenledi. Törene, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yardımcıları, şube müdürleri ile mezun olan polisler ve yakınları katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende motosikletleriyle akrobatik hareketler yapan yunus timleri, büyük hayranlıkla alkışlandı. Yunus Marşı’nın okunduğu törende polislere sertifikaları verildi, hatıra fotoğrafı çekildi. Törende ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı yunus polisleri tarafından zeybek oynandı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak 2022 yılı Ağustos ayında 100 personel ve 30 motosikletin yunus sayımlarından oluştuğunu, 150 personel ve 52 motosikletin çıkartıldıklarını söyleyen İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, 2023-2024 yıllarında kentte suçla mücadelede büyük mesafe kat ettiklerini ifade etti. Kaya, “Bugün mezun olan yunus polisleri ile birlikte hem sayımızı hem gücümüzü daha da arttırmış olup, Diyarbakır’da polisimizin daha görünür olmasını, emniyet hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli olmasını hedeflemekteyiz. 2023-2024 yıllarında ilimizde suçla mücadelede büyük mesafe kat ettik. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak önceki yıllara kıyasla tüm asayiş suçlarında yüksek bir azalma sağladık. Ülkemiz genelinde Diyarbakır ilimiz 81 il içerisinde suçların azaltılmasında en üst sıralara yükseltilmiştir. Burada yükselişin ana etkenlerinden olan yunus polislerinin daha fazla görünür olması olaylara daha hızlı bir şekilde müdahale etmesinden kaynaklıdır” dedi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak suçla mücadelede daha fazla başarıya ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Kaya, “İlimizde tüm suçlarda geçen yıla kıyasla yüzde 10 oranında bir azalma gerçekleştirilmiştir. Asayiş suçlarında aldığımız tedbirlerle ve proaktif polislikle suça ve suçluya asla fırsat vermeyip oranlarını daha da azaltmak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Suçla mücadelemiz ’kendine güven kentine güven’ anlayışıyla kararlılıklarla sürecektir. Bu vesileyle güzel Diyarbakır’ımızın huzurunu, canlarını huzuru uğrunda feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Burada motosikletli polis timleri temel eğitim kursunu başarıyla tamamlayıp mezun olacak arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum” diye konuştu.
Törenin ardından kentte görev yapan ve başarılı olan personellere İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya tarafından ödül verildi.

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Yükleniyor