• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Diyarbakır’da gazeteciye tekme, yumruk, bıçaklı saldırı

22 Ekim 2023, Pazar 02:25
22 Ekim 2023, Pazar 02:25
Diyarbakır’da gazeteciye tekme, yumruk, bıçaklı saldırı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da gazeteciye tekme, yumruk, bıçaklı saldırı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde gazeteci Fuat Bulut, dün akşam saatlerinde iş adamı İ.Ş. tarafından telefonla tehdit edildikten sonra gönderdiği şahıslar tarafından tekme, yumruk, bıçaklı saldırıya uğradı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden saldırıya ilişkin tepki geldi.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Kayapınar ilçesindeki bir pastanenin otoparkında meydana geldi. Gazeteci Fuat Bulut, kentteki bir gazetenin birinci yıldönümü programına katıldı. Alınan bilgilere göre, aynı masada oturan iş adamı İ.Ş., ortamda yaş esprisinin açılmasıyla kendisine “gamsız” kelimesini söyleyen Bulut’a alındı. Daha sonra ortamdan ayrılan Bulut, İ.Ş. tarafından telefonla arandı. İddiaya göre İ.Ş., Bulut’a “Sen bana nasıl herkesin içerisinde gamsız dersin. Sen kendi kendini mi vurdurtacaksın?” deyip tehdit ederek hakarette bulundu.
Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla pastanede oturan Bulut, pastaneden ayrılıp otoparka doğru ilerlerken, İ.Ş.’nin gönderdiği iki kişi tarafından tekme, yumruk, bıçaklı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Bulut, tedavi altına alındı. Kulağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darp edilen Bulut’un hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Fuat Bulut, olayın “Gamsız” kelimesinin anlamının bilinmemesinden dolayı ortaya çıktığını söyledi.

“İki kişi bana tekme, yumruk, bıçakla saldırdı”
Saldırıda araya girenlerin olmadığı halinde olayda farklı durumun yaşanabileceğini ifade eden Bulut, “Bir gazeteci arkadaşımızın gazetesinin kuruluş yıldönümü vardı. Oraya resepsiyona gitmiştik. Vali yardımcımız, vekiller ve STK temsilcileriyle aynı masadaydık. O masada yaşla ilgili bir konu açıldı ve birbirimize yaşımızla ilgili espriler yaptık. İş adamı aynı zamanda arkadaşım, İ.Ş.’ye gamsız kelimesini kullandım. Program bittikten sonra İ.Ş. beni arayıp ’sen bana nasıl herkesin içerisinde gamsız dersin’ dedi. Daha sonra bana hakaret edip ’kendi kendini mi vurdurtacaksın’ dedi. Sonrasında ben de konunun kapanması için bir pastaneye gittim ve orada arkadaşlarımla oturduk. Daha sonra İ.Ş. beni arayıp ’neredesin’ diye sorunca yerimi söyledim. Arkadaşlarım da git belki İ.Ş. gergindir deyip beni eve göndermek istedi. Ben de çıktım otoparka doğru yönelince iki kişi bana saldırdı. Saldıranlardan birinin İ.Ş.’nin akrabası olduğunu biliyorum. Ama diğer saldıranı tanıyamadım. İki kişi bana tekme, yumruk, bıçakla saldırdı. Biri elini beline attı. Silah mıydı, değil miydi bilmiyorum. Orada araya girenler oldu. Araya girenler olmasaydı farklı bir durum yaşanabilirdi” dedi.

GGC’den saldırıya ilişkin açıklama
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Mücahit Ceylan, saldırıdan hemen sonra hastaneye gidip cemiyet üyesi olan Bulut’u ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Saldırının cezasız kalmaması yönünde çağrıda bulunan Ceylan, “Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi aynı zamanda Güneydoğu Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdür Fuat Bulut dün akşam hem telefonla tehdit aldı hem de tehdit eden kişinin gönderdiği şahıslar tarafından silahlı saldırıya uğradı ve darp edildi. Daha sonra Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şu an hayati tehlikesi yok. Ancak bugün bir gazeteci Diyarbakır gibi bir şehrin ortasında magandalar tarafından birilerinin azmettirilmesiyle saldırıya uğradı. Bu asla cezasız kalmamalı. Emniyetimizi ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

İspanya'da kuduz vakalarında artış

Batman-Beşiri yolunda feci kaza: 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı

Uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci Netanyahu’ya karşı genel grev başladı

HAMAS: İşgalin Gazze’yi işgal planlarını onaylaması, yeni bir vahşi soykırım dalgasının ilanıdır

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak

Sırbistan'da protestolar şiddetleniyor

Gazze’de işgal saldırılarında yaralanan bebekler tedavi edilemiyor

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 5 yaralı

İstanbul’da 75 kilogram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

New York'ta silahlı saldırı: 3 ölü 8 yaralı

İzmir açıklarında 115 düzensiz göçmen yakalandı

Gazze’de 24 saatte 49 şehit ve 226 yaralı

Meteorolojiden Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Peynir fiyatlarındaki artış tüketiciyi ucuz ve sağlıksız ürüne yöneltiyor

Yangınların yüzde 57’si orman dışı alanlarda başladı

Kozluk'ta minik yürekler namazla buluştu

Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı

Adana’da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

"İlk Öğretmenim Ailem" uygulamasını 4 ay içerisinde 1 milyon 25 bin aile kullanmaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17 Ağustos" paylaşımı

Gazze Şeridi'nden 6 esir serbest kaldı

Gazze’de son 24 saatte açlıktan 7 Filistinli şehid oldu

Avustralya'da hafif uçak golf sahasına indi: 2 yaralı

9 yaşındaki Afgan çocuk, 8 dil biliyor

Filistin Medya Ofisi: Bir yaşın altında 40 bin bebek açlık nedeniyle ölümle burun buruna

Afganistan İslam Emirliğinin 4'ncü yılında yetkililer, dengeli küresel bağlara dikkat çekti

Hacı adaylarına önemli uyarılar

BESO Başkanı Çiftçi'den uyuşturucu olayına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

İspanya'da kuduz vakalarında artış

Batman-Beşiri yolunda feci kaza: 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı

Uyuşturucu satışı suçundan aranan şahıs yakalandı

İşgalci Netanyahu’ya karşı genel grev başladı

HAMAS: İşgalin Gazze’yi işgal planlarını onaylaması, yeni bir vahşi soykırım dalgasının ilanıdır

Ankara'da bazı yollar yarın trafiğe kapatılacak