• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Diyarbakır’da ‘inanç turizmi’ toplantısı

18 Ağustos 2023, Cuma 22:05
18 Ağustos 2023, Cuma 22:05
Diyarbakır’da ‘inanç turizmi’ toplantısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da ‘inanç turizmi’ toplantısı

Diyarbakır’da acente temsilcileri düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Merkez Sur ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, kentin depremden sonra tamamen normale döndüğünü belirterek, turistlere çağrıda bulundu. Vali Su, “Bugün çok değerli acente sahiplerimizle Diyarbakır’ımızda bir araya geldik. Diyarbakır’ımız çok özel ve güzel bir kent. Bizim de bunu tanıtmamız gerek. Herkese bu güzellikleri tanıtıyoruz ama bir de tanıtıcılara tanıtmamız gerek. Bu meyanda bugün inanç turizmi açısından toplantımızı yaptık. Diyarbakır ilimiz 12 bin 500 yıl geriye giden bir tarihe sahiptir. O günden bugüne 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bir il. Bu bakımdan da 33 medeniyetin her birinin Diyarbakır’ımızda izlerini görmemiz mümkündür. Biz, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak değerlerimizi, doğamızı, tabiatımızı, kültür değerlerimizi ve tarihimizi insanlarımızla buluşturmak üzere böyle bir toplantıyı düzenlemiş olduk. Şunu da ifade etmek isterim ki biz geçen yıl 1 milyonun üzerinde turisti ilimizde ağırladık. Bu sene hedefimizi 1 buçuk milyon olarak belirlemiştik ama meydana gelen depremden kaynaklı bu rakam biraz daha az oldu. Ama şunu da belirtmek isterim ki ilimiz normale dönmüş durumdadır” dedi.
Diyarbakır’ın Türkiye’de inanç turizmine açılan bir penceresi olduğunu ifade eden Diyarbakır Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, bu seneki konaklama hedefinin 1 milyon 250 bin olduğunu kaydetti. Kaya, Diyarbakır’ın dünya ölçeğinde tarihi ve kültürel varlıkları ile önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirerek, “Diyarbakır, Türkiye’nin inanç turizmine açılan bir penceresidir. Sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıkları ile dünya ölçeğinde önemli bir konuma sahiptir. Bundan mütevellidir ki turizm ve konaklama sektöründe her daim yerini korumaktadır. Diyarbakır, turizm sektöründe hak ettiği yere emin adımlarla ilerlemektedir. Bu açıdan dönüp baktığımızda 2021 yılında 830 bin konaklama ile çıktığımız bu yolda 2022 yılında 1 milyon 70 bine konaklama sayımızı artırmış bulunmaktayız. Bu yıl doğal afetlere rağmen bu sayının 1 milyon 250 bin olması hedeflenmektedir” diye konuştu.
Toplantıya Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kar ve fırtına nedeniyle tatil haberleri peş peşe geldi

Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı

Sibirya soğukları Türkiye'yi etkisi altına alacak

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Gazprom'dan Avrupa'ya: Yeraltı doğalgaz depolama tesislerindeki gaz rezervleri azalıyor

Şanlıurfa için kar uyarısı: Birçok ilçede kar yağışı bekleniyor

Bursa’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor

Dünya Şehit Çocukları Günü'nde STK'lardan ortak program

Van’da yarın okullar açılmayacak

Siirt’te yürek burkan manzara: Isınacak odunu olmayan ailelere yardım çağrısı

Meteoroloji’den Güneydoğu için kuvvetli kar uyarısı

Myanmar’da darbe sonrası ilk genel seçim: 65 bölgede oy işlemi iptal

İsveç’i Johannes Fırtınası vurd: 2 ölü

ABD'nin Los Angeles bölgesinde doğal gaz patlaması

Batman'da kar yağışı ve don uyarısı

Zonguldak'ta eğitime bir gün ara verildi

Peru'da 6 büyüklüğünde deprem

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Türkiye ile Pakistan’dan ortak tatbikat

Bakan Yumaklı: Babakaya Tüneliyle saniyede 212 metreküp su taşınacak

Köy yolları kapalı olan gebe kadın ve yaşlı hasta kurtarıldı

Meteoroloji’den 9 il için kuvvetli kar uyarısı

Zonguldak'ta eğitime kar engeli

Adana’da yol kenarında kadın cesedi bulundu

Batman’da mahalle sakinlerinden trafo tepkisi: Evimizin yanındaki ölüm tehlikesini kaldırın

Kürt analarının dinmeyen gözyaşı: Roboski katliamı

DMM: İHA angajman kurallarıyla düşürüldü

Mardin’de otomobil takla attı: 2 yaralı

HÜDA PAR'dan Roboski çağrısı: Tarafsız ve çok yönlü bir soruşturma başlatılmalı

Taşlıçay'da TOKİ sakinleri: "Dere yatağına konut istemiyoruz"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kar ve fırtına nedeniyle tatil haberleri peş peşe geldi

Şırnak'ta kar yağışı nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı

Sibirya soğukları Türkiye'yi etkisi altına alacak

Adıyaman'da trafik kazası: 6 yaralı

Gazprom'dan Avrupa'ya: Yeraltı doğalgaz depolama tesislerindeki gaz rezervleri azalıyor

Şanlıurfa için kar uyarısı: Birçok ilçede kar yağışı bekleniyor

Bursa’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor