• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Diyarbakır’da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi

19 Nisan 2024, Cuma 11:10
19 Nisan 2024, Cuma 11:10
Diyarbakır’da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci adaylığında muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık muhtarı devirerek göreve başladı.
Şeyh Şamil Mahallesi’nde önceki dönem muhtar adayı olan 58 yaşındaki 4 çocuk annesi Çiçek Gözen, seçimi kaybetmesine rağmen pes etmeyip çalışmalarına başladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde tekrar aday olan Gözen, en yakın rakibi 25 yıllık muhtarı, 1200 oy fark atarak devirdi.
2’si kadın, 6 erkek azasıyla göreve başlayan Gözen’in, muhtar olunması mahalledeki kadınları sevindirdi.
Çiçek Gözen, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, Şeyh Şamil Mahallesi’nde ikamet ettiğini, ev hanımı olduğunu ve ticaretle uğraştığını söyledi. Geçen dönemde muhtar adayı olduğunu hatırlatan Gözen, çok güzel gittiğini, bir talihsizlik yaşanıp çok az farkla kaybettiğini ifade etti.
“ Bırakmadım, pes etmedim, yoluma devam ettim, bu dönem yine aday oldum” diyen Gözen, “Çok büyük bir farkla, 1200, önceki muhtarımız Mehmet Kızıltepe 25 yıllık muhtardı, kazandık. Altı erkek, tek kadın aday bendim. Doğuda kadınları biraz yadırgıyorlardı, ‘kadın nasıl aday olur, nasıl muhtar olur.’ İnşallah kadın muhtarlar daha da çoğalır. Sadece evde oturup yemek yapmak, temizlik yapmak olmasın. Allah’ın izniyle daha iyi yerlere varırız. Kadınlar, her alanda olsunlar. Kadınlar, her yerde, her alanda olsun. Bunu istiyoruz, bunu diliyoruz” dedi.
Şeyh Şamil Mahallesi’nde yaklaşık 21 bin seçmen olduğunu aktaran Gözen, “Kullanılan oy sayısı 10 bin civarıydı. 3 bin 250 oy ile seçildim. Azalarım, 2 bayan, 6 da erkek. Mahallede genelde kadınların işi düşüyor. Kadın muhtar olunca, kadınlar istedikleri saatte gelip derdini, sorunlarını anlatabiliyor. Ama erkek olunca ister istemez çekindikleri de oluyor” diye konuştu.
4 gündür mesai başladığını kaydeden Gözen, “Bayanlar geliyor, yıllardır söylemediklerini söylüyor. Bugün bir bayan geldi şaşırıp kaldım. Kadının her yeri yara bere içinde. Ama gelip kimseye anlatamıyor derdini. Yardım istedi, Allah’ın izniyle elimden geleni yapacağım. Bu tür durumlarda kadının muhtar olması anlıyor” şeklinde konuştu.
Mahalle sakini Sozdar Sarıca, çok memnun olduklarını, bayan muhtar olmasını çok istediklerini dile getirdi. Yaklaşık 3-4 yıldır mahalleye taşındıklarını belirten Sarıca, “Benim işim oluyor muhtarlıkta. Erkekler genelde çok fazla gelip gidemiyor. Onun için bayan olmasını istiyorduk. Özelikle ablaya verdik, oylar topladık. Bayanların işi bir tek ev işleriyle kalmasın, her yerde olsunlar” dedi.

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Azerbaycan’dan Ermenistan’a 979 tonluk benzin sevkiyatı: 18 vagonluk tren yola çıktı

ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi'ne yönelik öfke dalgası büyüyor

“DSİ’nin teslim ettiği suyu musluklara akıtamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi var”

Kuzey Avrupa, Goretti Fırtınası'nın etkisi altına girdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor