• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,91% -0,08
  • EURO

    41,20% 0,44
  • GRAM ALTIN

    3809,57% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje

GÜNDEM 6.10.2023 14:30:09 0
Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje

Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) hazırladığı “NEET Kadınların İşgücü Piyasasında Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi” Türkiye genelinde hibe almaya hak kazanan 7 projeden biri oldu.
Bünyesinde kurduğu Sanayi Mektebi, Girişimci Destek Merkezi ve Gastro İnovasyon Merkezi’nde kadınlar ve gençleri önceleyerek sürdürülebilir çalışmalar yapan DTSO, son bir yıldır gençlerin eğitimine ve istihdamına odaklanıyor. Bunun için bünyesindeki altyapıyı kullanarak ve işbirlikleri sağlayarak yeni projeler geliştiriyor.
Onaylanan yeni hibe desteği hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, “Ne eğitimde ne istihdamda olmayan genç nüfus ve genç kadın nüfusumuz ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyoruz. Gençlerimiz ile işgücü piyasası arasındaki beceri uyumsuzluğu gittikçe derinleşiyor. Yani işgücü piyasasının talep ettiği beceriler ile koşullar, gençlerimizin nitelikleri ve beklentileri uyuşmuyor. Bu yeni bir sorun değil elbette. Ama kentimiz için önemli bir fırsat olabilecek genç nüfus avantajından yeterince yararlanamıyoruz. Ayrıca yeni nesil meslekler ve beceriler gelişiyor. Kentte bu alanlarda girişimler ve değişimler tamamıyla genç nüfusun nitelikli eğitimi ve nitelikli işlerde istihdamı ve girişimciliği ile mümkün. Bu nedenle kentte gelişen sektörlerde gençlerin istihdamı, girişimciliği ve ihtiyaç duydukları eğitimlerin düzenlenmesi temel önceliğimiz“ dedi.
Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde 150 gencin nitelikli eğitimi ve istihdamı için AB desteği ile bir proje yürüttüklerini belirten Tayınlamak, “Kursiyer başvurularımız tamamlanmak üzere. Sabancı Vakfı ve UNDP işbirliğinde moda tasarım, yazılım dilleri, aşçı yardımcılığı, barista gibi farklı alanlarda ve Teleperformance işbirliğinde çağrı merkezi hizmetlerinde eğitimler düzenledik ve yeni eğitim programlarımız devam ediyor. Yeni onaylanan hibe desteği ile de eğitim alan veya iş arayan gençlerin, genç kadınların işletmeler ile eşleştirilmesine odaklanıyoruz. Hedefimiz 1 yıl süre içinde büyük çoğunluğu genç kadınlar olacak şekilde 300 gencin yerel, bölgesel veya ulusal düzeyde farklı sektörlerde iş bulmasını sağlamak” diye konuştu.
Tayınlamak, proje çerçevesinde ayrıca işletmeler ile gençleri bir araya getiren etkinliklerinde gerçekleştirileceğini belirterek, personel arayan işletmelerin ve iş arayan gençlerin Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne başvurabileceklerini ve kariyer mentörlüğü ile eşleştirme hizmetlerinden yararlanabileceklerini ifade etti.

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

İşgalciler yine sivilleri bombaladı: 19 şehid

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı medrese şehitlerini kabirleri başında andı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ