• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje

06 Ekim 2023, Cuma 14:30
06 Ekim 2023, Cuma 14:30
Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) hazırladığı “NEET Kadınların İşgücü Piyasasında Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi” Türkiye genelinde hibe almaya hak kazanan 7 projeden biri oldu.
Bünyesinde kurduğu Sanayi Mektebi, Girişimci Destek Merkezi ve Gastro İnovasyon Merkezi’nde kadınlar ve gençleri önceleyerek sürdürülebilir çalışmalar yapan DTSO, son bir yıldır gençlerin eğitimine ve istihdamına odaklanıyor. Bunun için bünyesindeki altyapıyı kullanarak ve işbirlikleri sağlayarak yeni projeler geliştiriyor.
Onaylanan yeni hibe desteği hakkında bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, “Ne eğitimde ne istihdamda olmayan genç nüfus ve genç kadın nüfusumuz ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyoruz. Gençlerimiz ile işgücü piyasası arasındaki beceri uyumsuzluğu gittikçe derinleşiyor. Yani işgücü piyasasının talep ettiği beceriler ile koşullar, gençlerimizin nitelikleri ve beklentileri uyuşmuyor. Bu yeni bir sorun değil elbette. Ama kentimiz için önemli bir fırsat olabilecek genç nüfus avantajından yeterince yararlanamıyoruz. Ayrıca yeni nesil meslekler ve beceriler gelişiyor. Kentte bu alanlarda girişimler ve değişimler tamamıyla genç nüfusun nitelikli eğitimi ve nitelikli işlerde istihdamı ve girişimciliği ile mümkün. Bu nedenle kentte gelişen sektörlerde gençlerin istihdamı, girişimciliği ve ihtiyaç duydukları eğitimlerin düzenlenmesi temel önceliğimiz“ dedi.
Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde 150 gencin nitelikli eğitimi ve istihdamı için AB desteği ile bir proje yürüttüklerini belirten Tayınlamak, “Kursiyer başvurularımız tamamlanmak üzere. Sabancı Vakfı ve UNDP işbirliğinde moda tasarım, yazılım dilleri, aşçı yardımcılığı, barista gibi farklı alanlarda ve Teleperformance işbirliğinde çağrı merkezi hizmetlerinde eğitimler düzenledik ve yeni eğitim programlarımız devam ediyor. Yeni onaylanan hibe desteği ile de eğitim alan veya iş arayan gençlerin, genç kadınların işletmeler ile eşleştirilmesine odaklanıyoruz. Hedefimiz 1 yıl süre içinde büyük çoğunluğu genç kadınlar olacak şekilde 300 gencin yerel, bölgesel veya ulusal düzeyde farklı sektörlerde iş bulmasını sağlamak” diye konuştu.
Tayınlamak, proje çerçevesinde ayrıca işletmeler ile gençleri bir araya getiren etkinliklerinde gerçekleştirileceğini belirterek, personel arayan işletmelerin ve iş arayan gençlerin Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne başvurabileceklerini ve kariyer mentörlüğü ile eşleştirme hizmetlerinden yararlanabileceklerini ifade etti.

Moskova'dan UCM'ye misilleme: Savcı ve yargıçlara hapis kararı

Konya’da drone destekli trafik denetimi: 332 sürücüye ceza

Hakkari’de 259 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Witkoff Berlin'de: Ukrayna savaşı gündemde, Avrupa güvence istiyor

Simani Mahallesi’nin yıllardır süren giriş-çıkış sorunu yerinde incelendi

Yeşilyurt Belediyesi sosyal yardım platformu hizmete sunuldu

Kim Jong-un, Rusya'daki görevden dönen birliği kabul etti

Van’da 102 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı'ndan Uludere için "doğalgaz" çağrısı

İstanbul ve İzmir'de uyuşturucu operasyonu: Milyonlarca hap ele geçirildi

Böcek ve tarım ilaçlarında yeni dönem: Reçetesiz ve internetten satış yasaklandı

Rusya'da İHA saldırısında 2 ölü: Ukrayna Harkiv cephesinde ilerleme sağladı

Üniversite öğrencileri arasında kavga: Bir yaralı

Bir milyar 46 milyon liralık tarımsal destek ödemeleri çiftçinin hesabına yatırılacak

Gazze'de hava saldırıları ve yıkımlar: Bir şehit

İngiltere'nin Netanyahu için UCM'ye yaptığı baskı ifşa oldu

Şanlıurfa’da hırsızlık suçundan aranan şüpheli yakalandı

EPDK, 2026 petrol ve LPG piyasası gelir payı bedellerini açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Ankara Valisi Şahin, D. Mehmet Doğan Uluslararası Bilgi Şöleni’ne katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

"Sedat Simavi Ödülü" karaciğer naklinde dünya çapında başarıya imza atan Malatya'ya gitti

Merkez Bsı kredi kartı azami faiz oranlarını düşürdü

Basit usulden gerçek usule geçecek mükelleflere geçiş kolaylığı

BM: Batı Şeria'da yasa dışı yerleşimler tarihin en yüksek noktasında

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de yoğun sis görüş mesafesini 20 metreye düşürdü

TBMM'de bütçe mesaisi sürüyor: Genel Kurul hafta sonu da çalışacak

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Moskova'dan UCM'ye misilleme: Savcı ve yargıçlara hapis kararı

Konya’da drone destekli trafik denetimi: 332 sürücüye ceza

Hakkari’de 259 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İşgal rejimi Batı Şeria’da birçok bölgeye baskın düzenledi

Witkoff Berlin'de: Ukrayna savaşı gündemde, Avrupa güvence istiyor

Simani Mahallesi’nin yıllardır süren giriş-çıkış sorunu yerinde incelendi

Yeşilyurt Belediyesi sosyal yardım platformu hizmete sunuldu