• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Diyarbakır’da konteyner kentte kalan çocuklar, Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri öğrenerek vakit geçiriyor

19 Ağustos 2023, Cumartesi 10:05
19 Ağustos 2023, Cumartesi 10:05
Diyarbakır’da konteyner kentte kalan çocuklar, Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri öğrenerek vakit geçiriyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da konteyner kentte kalan çocuklar, Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri öğrenerek vakit geçiriyor

Diyarbakır’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenip konteyner kentte bulunan çocuklar, 'Tarih Yazan Çocuklar Projesi' çerçevesinde moral buluyor.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem travmasını atlatmak için merkez Kayapınar ilçesindeki konteyner kentte yaşayan çocuklara Tarih Yazan Çocuklar Programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.
Proje çerçevesinde çocuklara tarihi şuur kazanmaları için gerçek kahramanlar tanıtılıp, onlarla tanışmaları hedefleniyor.
Projenin Diyarbakır Sorumlusu Gülten Pamuk, çocuklara çizgi film karakterlerinden çok tarihimizdeki gerçek karamanları tanıtmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Ekip olarak konteyner kentte olmalarının amacının depremzede çocukların yaralarını sarmak, yaşadıkları olumsuz durumu onlara unutturup gözlerindeki gülümsemeyi tekrar yakalayabilmek olduğunu belirten Pamuk, 'Bunu yaparken çocuklarımızın dijital bağımlılık ve sanal kahramanların hüküm sürdüğü bu dünyadan bir nebze olsun uzaklaştırıp, tarihlerini tanımlarını, milli bilinç kazanmalarını ve gerçek kahramanlarla tanışmalarını amaçlıyoruz. Projemiz için 100 kahramanımızdan oluşan bir set oluşturduk ve her çocuğun örnek alabileceği bilim insanları, sanatçılar, manevi değeri olan şahsiyetler ve sporculardan derlediğimiz kitaplarımız' dedi.
Çocukların Örümcek Adam’ın ağ atarak kahraman olduğunu değil de, Seyit Onbaşı’nın vatan topraklarını korumak için Çanakkale Cephesi’nde 276 kilo top mermisi ile nasıl savaştığını anlattıklarını ifade eden Pamuk, '1’inci yılı bilim ve iyilik yılı olan projemizin çalışmaları sadece konteyner kentte değil, yaz dönemi boyunca cami ve Kur’an kurslarında da devam etti. Binlerce çocuğumuza tarihimizi anlatırken aileleri de işin içine katarak bu bilincin sürekliliğini hedefledik. Eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte faaliyetlerimizi okullarda devam ettireceğiz' diye konuştu.
Depremden etkilenen çocukların her gün farklı etkinliklerle yüzlerini güldüren ve onların psikolojik ve ruhsal dengelerine ortak olan müzisyen Barış Can, çocukların böyle bir etkinlikle bir araya gelmelerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Etkinliklerini geçen dönem okul bahçelerinde başlattıklarını hatırlatan Can, 'Daha sonra camilerde Kur’an kurslarına giden öğrencilere yaptık. Şimdi de Kayapınar geçici konaklama merkezideyiz. Buradaki çocuklarımızla beraber her gün değişik değişik etkinlikler yapıyoruz. Çok yakında bir şenliğimiz olacak o şenliğe herkes katılacak şimdiden hazırlıklarımız devam ediyor. Şu anda çok zor durumdayız. Çocukların ruhsal ve psikolojik durumları olsun bizi kabul ediş şekilleri çok zor. Çok güçlü bir kişilikleri var. Evlerinden oldular. Böylesi sosyal bir etkinliği yaşadıkları için mutlular' şeklinde konuştu.
Proje çerçevesinde tarihsel ve bilimsel başarıları olan karakterleri canlandıran çocuklardan Ada, 'Burada bu etkinlik çerçevesinde Aziz Sancar karakterini canlandırıyorum. Arkadaşlar ben Aziz Sancar, Nobel kimya ödülünü alan bilim insanıyım. 415 tane bilimsel makalem, 33 tane kitabım var. Öğretmen, yazar, kimyacı ve biyoloğum. Hayatımı bilime adadım, hayat düşünceme göre insanlar eşittir. Daha çok çalışan kazanır” ifadelerini kullandı.

Üç aylar Eyüpsultan Camii'nde dualarla karşılandı

MSB'den "Kanlı Noel" mesajı

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı: Kışla birlikte insani felaket derinleşiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Dualarımız Gazze ve mazlum coğrafyalar için

Gabar’da 100 bin fidan hedefiyle yeşil seferberlik başladı

"İyilik Elçisi Projesi" gençlere yardımlaşma ve tarih bilinci aşılıyor

TBMM’de bu hafta "11. Yargı Paketi" görüşülecek

Turistik Doğu Ekspresi yeniden yollarda

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Üç aylar, günahlarımız için af dileme fırsatıdır

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: ABD’nin Venezuela'ya müdahalesi, insani felakete yol açabilir

İşgal rejimi Batı Şeria’da baskın ve alıkoymalarını sürdürüyor

Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı

Umut Kervanı 25 Aralık’ta Sudan yolcusu 

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Güçlü toplum olmadan güçlü devlet olmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Azerbaycan’a gidiyor

Hendek ve Marmara’ya yeni adalet binaları geliyor

UNRWA: Gazze’de yaşlılar ve engelliler hayati risk altında

IPARD-III kapsamında 156 yerel eylem grubuna 2,2 milyar lira hibe desteği

21 Aralık: Neden yılın en uzun gecesi?

Yargıtay'dan pitbull cinsi köpek için emsal karar

Millî Savunma Bakanı Güler: israilin ihlalleri süreci zora sokuyor

Şubat 2025’te Türkiye ve Dünya gündemi: Diplomasi, iç politik gelişmeler ve bölgesel krizler

ABD, Venezuela açıklarında ikinci ticari gemiye el koydu

Kurum: Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştık

Kırsalda büyük destek: 2,2 milyar TL hibe 

Gazze’de çöp yığınların arasında yaşam mücadelesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok

Polisin "dur" ihtarına uyman araç kaza yaptı: 5 ölü, bir yaralı

Kalp ritmi elektromanyetik enerji ile normale dönebiliyor

Sosyal konutta yeni dönem: 15 bin "kiralık ev" geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Üç aylar Eyüpsultan Camii'nde dualarla karşılandı

MSB'den "Kanlı Noel" mesajı

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı: Kışla birlikte insani felaket derinleşiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Dualarımız Gazze ve mazlum coğrafyalar için

Gabar’da 100 bin fidan hedefiyle yeşil seferberlik başladı

"İyilik Elçisi Projesi" gençlere yardımlaşma ve tarih bilinci aşılıyor

TBMM’de bu hafta "11. Yargı Paketi" görüşülecek