-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Diyarbakır’da kornea naklinde büyük başarı: 64 nakil
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2024 yılı içinde 64 hastaya başarılı şekilde kornea nakli gerçekleştirerek görme yetisini kaybetme riski taşıyan birçok hastaya umut oldu.
Geçtiğimiz 2024 yılı verilerini paylaşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yıl içinde 64 hastaya başarılı şekilde kornea nakli gerçekleştirdiklerini belirtti.
Hastanenin Göz Kliniği İdari Şefi Doç. Dr. Mehmet Fuat Alakuş, kornea naklinin önemine dikkat çekerek, "Kornea, gözün en dış katmanı olup ışığın göz içine girmesini sağlayan saydam bir dokudur. Enfeksiyonlar, travmalar, genetik hastalıklar veya çeşitli göz rahatsızlıkları nedeniyle kornea hasar görebilir ve görme kaybına yol açabilir. Kornea nakli, bu tür hastalar için en etkili tedavi yöntemlerinden biridir." dedi.
Kimler Kornea Nakline İhtiyaç Duyar?
Kornea nakli; özellikle kornea yaralanmaları ve travmaları, göz enfeksiyonları nedeniyle gelişen bulanıklıklar, keratokonus, kornea ödemi ve dejeneratif hastalıklar ile daha önce başarısız göz ameliyatı geçirmiş hastalara uygulanırken Op. Dr. Süleyman Vardar, hastanede gerçekleştirilen başarılı operasyonların, bölgedeki göz sağlığı hizmetlerine erişimini önemli ölçüde arttırdığını ifade etti.
Vardar, "Diyarbakır ve çevre illerden gelen hastalar için yüksek donanımlı bir merkez olarak hizmet veriyoruz. Nakil süreçlerini titizlikle yönetiyor ve en güncel cerrahi teknikleri uyguluyoruz. Amacımız, hastalarımızın sağlıklı bir görme düzeyine kavuşmalarını sağlamak." diye konuştu.
Kornea naklinin bölge için önemi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kornea nakli imkanının bulunması, hastalar açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Daha önce birçok hasta bu operasyon için büyük şehirlerdeki sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalırken, artık ileri düzeyde göz sağlığı hizmetlerine Diyarbakır’da ulaşabiliyor.
Doç. Dr. Mehmet Fuat Alakuş, hastanenin göz sağlığı alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak "Bölge halkının göz sağlığına yönelik tedavilere ulaşımını kolaylaştırmak bizim için büyük bir sorumluluk. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla hastaya hizmet vermeyi ve kornea nakli sayımızı artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü
İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı
Siyonist rejim: Başaramadık
Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor
Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu
Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı
Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Polonya, Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
Cizre'de yamaçtan kopan dev kaya bir evin üzerine düştü
Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı kınıyoruz
İran'dan Irak'a gaz akışı yeniden başladı
Bingöl'de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Ukrayna: Rusya'ya ait Ka-52 helikopteri düşürüldü, mürettebat öldü
Down sendromlu genç hem eğitim hem de spor hayatında başarıları ile dikkat çekiyor
Vesikalık fotoğraflardan kalan hatıra: Şecere-i Tayyibe şehitleri
Kenya'da yolcu uçağı pistten çıktı
Palandöken: Yapılandırma ve hurda teşviki hem esnafı rahatlatır hem de ekonomiye canlılık kazandırır
Kuzey Kore'de yapılan seçimlerde Kim Jong-Un oyların yüzde 99,93'ünü aldı
Mardin’de sağanak etkili oldu: Uluslararası İpekyolu göle döndü
HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı
İran'ın 4 bin km uzaktaki Diego Garcia üssüne füze fırlatması savaşın seyrini nasıl değiştirir?
Rusya: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin çıkarları doğrultusunda kullanılan ulaşım ve enerji altyapı tesisleri vuruldu
İngiltere'de menenjit salgını hızla yayılıyor: Vaka sayısı 20'ye yükseldi, 2 ölü
Güney Kore'de fabrikada yangın: 11 ölü, 59 yaralı
Eskişehir'de trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Yükleniyor







