-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Diyarbakır’da kornea naklinde büyük başarı: 64 nakil
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2024 yılı içinde 64 hastaya başarılı şekilde kornea nakli gerçekleştirerek görme yetisini kaybetme riski taşıyan birçok hastaya umut oldu.
Geçtiğimiz 2024 yılı verilerini paylaşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yıl içinde 64 hastaya başarılı şekilde kornea nakli gerçekleştirdiklerini belirtti.
Hastanenin Göz Kliniği İdari Şefi Doç. Dr. Mehmet Fuat Alakuş, kornea naklinin önemine dikkat çekerek, "Kornea, gözün en dış katmanı olup ışığın göz içine girmesini sağlayan saydam bir dokudur. Enfeksiyonlar, travmalar, genetik hastalıklar veya çeşitli göz rahatsızlıkları nedeniyle kornea hasar görebilir ve görme kaybına yol açabilir. Kornea nakli, bu tür hastalar için en etkili tedavi yöntemlerinden biridir." dedi.
Kimler Kornea Nakline İhtiyaç Duyar?
Kornea nakli; özellikle kornea yaralanmaları ve travmaları, göz enfeksiyonları nedeniyle gelişen bulanıklıklar, keratokonus, kornea ödemi ve dejeneratif hastalıklar ile daha önce başarısız göz ameliyatı geçirmiş hastalara uygulanırken Op. Dr. Süleyman Vardar, hastanede gerçekleştirilen başarılı operasyonların, bölgedeki göz sağlığı hizmetlerine erişimini önemli ölçüde arttırdığını ifade etti.
Vardar, "Diyarbakır ve çevre illerden gelen hastalar için yüksek donanımlı bir merkez olarak hizmet veriyoruz. Nakil süreçlerini titizlikle yönetiyor ve en güncel cerrahi teknikleri uyguluyoruz. Amacımız, hastalarımızın sağlıklı bir görme düzeyine kavuşmalarını sağlamak." diye konuştu.
Kornea naklinin bölge için önemi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kornea nakli imkanının bulunması, hastalar açısından büyük bir avantaj sağlıyor. Daha önce birçok hasta bu operasyon için büyük şehirlerdeki sağlık merkezlerine gitmek zorunda kalırken, artık ileri düzeyde göz sağlığı hizmetlerine Diyarbakır’da ulaşabiliyor.
Doç. Dr. Mehmet Fuat Alakuş, hastanenin göz sağlığı alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak "Bölge halkının göz sağlığına yönelik tedavilere ulaşımını kolaylaştırmak bizim için büyük bir sorumluluk. Önümüzdeki dönemlerde daha fazla hastaya hizmet vermeyi ve kornea nakli sayımızı artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur
Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor
İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit
Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı
Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı
Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?
Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması
Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim
Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları
Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi
İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek
İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu
Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı
Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz
İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor
İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı
İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu
19 il için sarı kodlu uyarı
Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı
İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Konya Kapu Camii’nde Ramazan’ın son günlerinde itikâf yoğunluğu
Aksaray’da acı kaza: Anne ve baba hayatını kaybetti, 4 çocuk ağır yaralı
Mehmet Salih Seyhan Kimdir?
Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu
Yükleniyor






