GÜNDEM 30.07.2023 21:15:06 0

Diyarbakır’da Kur’an-ı Kerim’e Saygı mitingi

Diyarbakır’da Kur’an-ı Kerim’e Saygı mitingi
Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’da Kur’an-ı Kerim’e Saygı mitingi

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları protesto etmek için düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda Vakıf tarafından organize edilen mitinge binlerce kişi ellerinde Kur’an-ı Kerim ile katıldı. Tekbirlerin atıldığı mitingde, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler okundu ve konuşmalar yapıldı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, son birkaç yıldır Avrupa ülkelerinde, özellikle İsveç ve Danimarka’da İslam düşmanları sistematik bir şekilde Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırılarda bulunduğunu hatırlattı. Kur’an-ı Kerim’in alçakça yakıldığını, yırtıldığını ve ayaklar altına alındığını belirten Akgönül, “Bu ülkelerin idarecileri ise buna izin vermekle kalmıyor, yapılan bu alçaklığı fikir hürriyeti olarak açıklıyorlar. Şunun bilinmesini isteriz ki bu yapılanlar, Haçlı saldırılarının bir devamıdır ve arka planında ABD ve Siyonistler vardır” dedi.

Yapılan bu alçak eylemleri şiddetle telin ettiğini ve bedeli ne olursa olsun Kur’an-ı Kerim’e her zaman ve zeminde sahip çıkılacağını vurgulayan Akgönül, şunları kaydetti:
“Buradan ilan ediyoruz. Bu alçakça saldırılara etkili bir tepki ortaya koymak ve kutsallarımıza sahip çıkmak için buradan bütün Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz: Bütün Müslümanlar Kur’an’a ve Hz. Peygamber aleyhisselatu vesselama yapılan hakaretlere, fiili saldırılara karşı tek yürek ve tek ses olmalı, hep birlikte ayağa kalkmalıdırlar. Saldırılara izin veren Batılı ülkelere karşı tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Kur’an-ı Kerim’e ve Hz. Peygamberin Sünnet-i Seniyyesine bağlılıklarını en gür sedayla haykırmalıdırlar. Kur’an’a ve sünnete her zamankinden daha fazla sarılmalıdırlar. Kâfirleri ve münafıkları Allah’ın kitabı ve Peygamberin sünnetini yaşayarak kahretmelidirler. İslam’ın sönmez ve söndürülemez bir nur olduğunu, Kur’an’a ve Hz. Peygamber aleyhisselatu vesselama saldıranların gözüne sokmalıdırlar.”

İslam ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara da çağrıda bulunduklarını ifade eden Akgönül, “İslam İşbirliği Teşkilatı derhal toplanmalı ve bu konu üzerinde çok daha ciddi durmalıdır. Müslüman ülkelerin devlet başkanları ve dışişleri bakanları bir araya gelmeli, saldırgan ülkelere karşı ortak kararlar almalıdırlar. Müslüman ülkelerin ortaya koyacakları tepki ve ortak kararlar, İsveç ve Danimarka gibi bu eylemlere arka çıkan ülkeleri cezalandırıcı ve caydırıcı tarzda olmalı, ümmetin birlik ve beraberliğini göstermelidir. Bu bağlamda, Türkiye İsveç’in NATO’ya üyeliğini kabul etmemeli, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki bütün siyasi partiler ret oyu kullanarak tepkilerini ortaya koymalıdırlar' ifadelerini kullandı.
Miting, konuşmaların ardından dağıldı.
Mitinge HÜDA-PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gazze'nin Tuffah Mahallesi'ne hava saldırısı: 9'u çocuk 11 şehit

İzmir ve Ankara valiliklerinden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil

AKOM ve Valilikten İstanbul'a uyarı

Adana'da 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgalci ABD Yemen'de kadın ve çocukları vurdu: 4 şehit, 23 yaralı

HAMAS: Direniş, soykırıma karşı susmayacak

Yaklaşık 20 milyon öğrenci bugün dersbaşı yapacak

İzmir'de minibüs devrildi: 1 ölü, 10 yaralı

Sürücünün kontrolünü kaybettiği otomobil dehşet saçtı: 4 yaralı

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara Türkiye'ye geliyor

HAMAS: İşgalcilerin çocukları kasıtlı olarak hedef alması vahşi doğalarını ortaya koyuyor

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Meteorolojiden Trakya için kar yağışı uyarısı

İETT otobüsü kaza yaptı: 5 yaralı

Nijerya'da zincirleme kaza: 25 ölü

Kontrolden çıkan minibüs devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

İşgalci ABD büyükelçiliği önünde Gazze protestosu

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 30 ölü

Gazze'de 52 çocuk daha yetersiz beslenme nedeniyle şehit oldu

Rusya: Basovka yerleşim yerini ele geçirdik

UNRWA: Gazze'de durum daha da kötüleşiyor

Batman’da zincirleme kaza: 5 yaralı

Yozgat'ta 3.1 büyüklüğünde deprem

İzmir için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Brezilya'da motoru duran uçak otoyola iniş yaptı

Petrol fiyatları son yılların en sert düşüşünü yaşadı

İstanbul'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Yükleniyor