• BIST 100

    11151,20%-1,99
  • DOLAR

    41,53% 0,20
  • EURO

    48,63% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5028,37% 0,57
  • Ç. ALTIN

    8280,99% 0,98

Diyarbakır’da memurun yazışma hatası nedeniyle 20 kelebek hastasının boğaz ameliyatı ertelendi

11 Aralık 2023, Pazartesi 13:05
11 Aralık 2023, Pazartesi 13:05
Diyarbakır’da memurun yazışma hatası nedeniyle 20 kelebek hastasının boğaz ameliyatı ertelendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da memurun yazışma hatası nedeniyle 20 kelebek hastasının boğaz ameliyatı ertelendi

Diyarbakır’a 20 kelebek hastasının boğaz ameliyatı için geçici görevle gelen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uygun, onay aldığını öne sürdüğü ameliyatların Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde bir memurun yazışma hatasından dolayı iptal edildiğini ileri sürdü.
Kelebek hastası çocukların ameliyatı için geçici görevle Diyarbakır’a gelen Prof. Dr. İbrahim Uygun, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde çalıştığını ve daha öncede Diyarbakır’da görev yaptığını söyledi.
Diyarbakır’da özelikle bu çevrede çok fazla kelebek hastası olduğunu belirten Dr. Uygun, kelebek hastalarının başlarının tacı olduğunu, onların tedavisiyle ilgili her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
“Özelikle yemek borusu daraldığında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” diyen Dr. Uygun, şöyle konuştu:
“Kütahya’ya gittikten sonra bu hastalarımız Kütahya’ya gelmeye başladılar. Ancak Kütahya maalesef çok uzak bir yer. 1200 kilometre ve araçla ulaşım çok pahalı. Ondan dolayı hastalarımızın buraya gelemediğini öğrendim. Ben kalkıp buraya geldim. Tüm yazışmalarımız 3 ay öncesinden yapıldı. Hem Sağlık Bakanlığıyla, İl Sağlık Müdürlüğüyle ve kendi üniversitemle ilgili yazışmalarda her hangi bir problem gözükmüyor. Ancak Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğündeki bir memurun yazışmalarındaki bir hatadan dolayı buraya bir hafta önce gelmeme rağmen başlayışımın iptal edildiğine dair bir yazı bana tebliğ edildi. Bu yazıya istinaden de bugün maalesef tekrar Kütahya’ya dönmek zorundayım.”

“Bir memurun yazışma hatasından kaynaklanan bir durum”
Ortada çok büyük bir yanlışlık olmadığını aktaran Dr. Uygun, “Sadece bir memurun yazışma hatasından kaynaklanan bir durum. Bununla ilgili özelikle Sağlık Bakanlığımıza buradan sesleniyorum. Bu konuyla ilgili ivedilikle bir düzeltme yapılmasını kendisinden rica ediyoruz. Kadın Doğum Hastanesinde bir haftadır çalışıyorum. Bir hafta boyunca bütün planlarımızı imkanlarımızı zorlayarak yaptık. Yarın itibariyle bu hastalarımızın yemek borusunu genişletme ameliyatlarına başlayacaktık. Doktor arkadaşlarla beraber böyle bir çalışma planı yapmıştık. Maalesef şu anda hepsini erteleme zorunda kaldık” diye konuştu.
Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, Diyarbakır’da toplamda 48 hastaları olduğunu, bu hastaların, hastalıklarından kaynaklı yemek yeme yetisini yitirdiğini ifade etti.

“Diyarbakır’da boğazı açılması gereken 20 hastamız var”
Ameliyatı gönüllü olarak yapan, çocuklardan herhangi bir ücret talep etmeden Prof. Dr. İbrahim Uygun’un yapacağını kaydeden Çalışır, “Kütahya’dan geçici görevle çocuklarımız için Diyarbakır’a geldi. Bu, bir yazışma hatasından kaynaklı hocamızın görevi durduruldu. Gerçekler Dünyası Derneği olarak kelebek hastalarımızın sesini duyurmak için buralardayız. Artık yeter diyoruz. Şu anda Diyarbakır’da boğazı açılması gereken 20 hastamız var. Acil durumda olanlar. Bunun yanı sıra bütün hastaların arada bir dilatasyon yapılması gerekiyor ki rahat yutkuna bilsinler diye. Çünkü hastalıklarından dolayı boğazlarında oluşan lezyonlardan kaynaklı yemek borularında daralma oluşuyor” şeklinde konuştu.
Hasta annesi Kadriye Kurt, 9 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiklerini belirterek, kızının da aynı rahatsızlıktan dolayı şu an aileler olarak toplandıklarını söyledi.

“Çocuklarımız çok büyük sıkıntılar içerisinde”
Dün haberi duyduklarında beri gece yatmadıklarını söyleyen Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok üzüntülüyüz. Çocuklarımız çok büyük sıkıntılar içerisinde. Bu şekilde ertelenmesi, bizi görmemezlikten gelinmesi bizi boğdu. Şu anda Diyarbakır’da ameliyat olması gereken 40’a yakın hasta var. İbrahim hoca sağ olsun bizler için fedakarlık edip buraya kadar geldi, aileler sevinç içinde. Hocamız gelmiş, çocuklarımız beslenmeye başlayacak diye mutluyken bu kırık hayalimizle durduk. Sağlık Bakanımızdan rica ediyoruz, İbrahim hocamızı istiyoruz.”
Kelebek hastası Mikail Yaşar ise yemek yeme sıkıntısı çektiğini aktararak, “Yemek yerken hep boğazımda kalıyor. O yüzden bazen açım, bazen de tokum. Hep yemek yiyemiyorum. Ameliyat olmak istiyorum” ifadelerinde bulundu.
Öte yandan, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, konunun kendileriyle ilgili bir durum olmadığını bildirdi.

Gazze'de son 24 saatte 50 şehit

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak

THY Genel Müdürü Ekşi’den Boeing 737 MAX açıklaması

Sudan'ın batısındaki mülteci kampında 95 kişi hayatını kaybetti

Niğde’de hayvan otlatma tartışması kanlı bitti: 1 ölü

Mersin’de apartman balkonundan düşen çocuk hayatını kaybetti

Bakan Memişoğlu: 18 bin yeni personel alımı yapılacak

Manisa’da feci kaza: 5 ölü, 6 yaralı

Tokat’ta motosiklet sürücüsüne yorgun mermi isabet etti

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran: ABD'nin girişimlerine ilişkin harekete resmi bir öneri ulaşmadı

Batman'da metruk bina çöktü

SSB Başkanı Görgün: KAAN ve yerli motor projelerimiz emin şekilde ilerliyor

ABD'de kiliseye saldırı: 2 ölü 8 yaralı

Kovancılar’da samanlıkta yangın

Siirt'te 11 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti

Servis sürücüsünü öldüren "DEAŞ" mensuplarına Suriye'de operasyon: 8 ölü

Şanlıurfa’da aranan şahıslar yakalandı

Ankara'da Gazze ve ihtiyaç sahipleri için kermes düzenlendi

Bakan Şimşek, Batman'da açılışa katıldı

Adıyaman’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Şanlıurfa’da JASAT dedektifleri aranan 6 hükümlüyü yakaladı

Yakınlarının dilinden şehit Molla Şükrü ve Molla Muhittin

PKK'nın katlettiği Molla Şükrü ve Molla Muhittin kabirleri başında yad edildi

Diyarbakır'daki "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinden birbirinden güzel kareler

İşgalciler, Gazze'de bir kuleyi daha yıktı

Ankara'da kayıp olan servis şoförünün cesedi Mersin’de bulundu

Mardin’de tır trafik ışıklarına çarptı: Yol trafiğe kapandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 3’ü çocuk 7 yaralı

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleşti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de son 24 saatte 50 şehit

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak

THY Genel Müdürü Ekşi’den Boeing 737 MAX açıklaması

Sudan'ın batısındaki mülteci kampında 95 kişi hayatını kaybetti

Niğde’de hayvan otlatma tartışması kanlı bitti: 1 ölü

Mersin’de apartman balkonundan düşen çocuk hayatını kaybetti

Bakan Memişoğlu: 18 bin yeni personel alımı yapılacak