• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Diyarbakır’da sağlık turizmine start verildi

GÜNDEM 30.05.2023 13:50:03 0
Diyarbakır’da sağlık turizmine start verildi

Diyarbakır’da sağlık turizmine start verildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) öncülüğünde bir araya gelen sağlık turizmin paydaşları Diyarbakır’da sağlık turizminin yeniden canlandırılması için start verdi.
DTSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, DTSO Fuar Komisyonu, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Akdağ, Uluslararası GAP Sağlık Turizmi Derneği (GAPSAĞTUR-DER) Başkanı Dr. İsmail Yıldız, kamu ve özel sektör sağlık kuruluşları ile Sağlık Turizmi Acentaları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, “Oda olarak sağlık turizmine önem veriyoruz. Diyarbakır sağlık turizmi açısından önemli bir merkezdir. Diyarbakır’da ticaretin geliştirilmesi için önemli hedeflerimizden biri sağlık turizmidir. 5 Temmuz 2021 tarihinde DTSO olarak Mezopotamya 1. Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı’nı gerçekleştirdik. Mezopotamya 2. Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı’nı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Erbil, Duhok, Süleymaniye, Zaho illerinden birinde yapılması için çalışma yaptık, ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu çalıştay gecikti. Diyarbakır’a sağlık turistinin nasıl getirilmesi gerektiği konusunda oda olarak her türlü desteği vereceğiz, hastanelerimizin bu konuda bizleri doğru bir şekilde yönlendirmesini bekliyoruz” dedi.
GAPSAĞTUR-DER Başkanı Dr. İsmail Yıldız ise derneklerinin sağlık turizmi ve alternatif sağlık turizmi potansiyellerinin araştırılması, geliştirilmesi, yurt içinde ve yurt dışında tanıtımının yapılması ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vererek, sağlık turizmi dünyasına kazandırmak, sağlık turizmi şartlarını geliştirmek, motivasyonlarını sağlamak ve dayanışma içerisinde sağlık turizmi rehberliği yapmak amacıyla 2018 yılında DTSO’nun da desteği ile kurulduğunu söyledi. Yıldız, hedeflerinin Türkiye’deki üniversite, kamu ve özel hastanelerine yurt içinde ve yurt dışında; sağlık turizmi ve kaplıca turizmine yönelik rehberlik ve dayanışma hizmeti vererek, bu alanda hizmet vermelerine katkı sağlamak olduğunu, sağlık turizmi çerçevesinde Türkiye’nin özellikle medikal turizmin bazı alanlarında ciddi üstünlüklere sahip olduğunu, Türkiye özelinde Diyarbakır’ın dünyadaki sağlık turizmi pazarından hak ettiği payı alması gerektiğini ifade etti. Yıldız, hedef pazardan istenen payın alınabilmesi için güçlü bir sağlık turizmi portalı, reklam, fuarlara katılım, kongre, ticaret ve alım heyetleri, B2B görüşmeler, dijital pazarlama ve sağlık turizmi bilgi stantlarının en etkin şekilde kullanılması gerektiğinin önemine dikkat çekti.
Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ise üniversite hastaneleri olarak 2023 yılının ikinci çeyreğinde sağlık turizmi hizmetlerini daha profesyonel yürütmek için yönetmelik hazırladıklarını belirterek, sağlık kuruluşları arasında sinerji oluşturulması gerektiğini söyledi.
Toplantıda, Dicle Üniversitesi Hastaneleri, Memorial, Bağlar, Batı, Genesis ve Diyarlife hastaneleri temsilcileri birer konuşma yaptı.

Otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

TP Fatıma Zehra Kız AİHL'den anlamlı ziyaret

Eğlenceli görüntülerinizi oluştururken siber güvenliğe ve gizliliğe dikkat edin

Mart ayında 195 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

İşgalci siyonistler, Lübnan'da hedef aldığı araçta bir kişi şehid oldu

Florida üniversite kampüsünde silahlı saldırı: 2 ölü, 6 yaralı

İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek

Bakan Kacır: Silvan tüneli, GAP'ın dev adımı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: Han Yunus’ta 10 şehit

Bitlis'te uyuşturucu operasyonu

Çeşitli suçlardan hapis cezaları bulunan 3 şahıs yakalandı

Çiftçilere 6 milyar liralık destek ödemesi bugün yapılacak

Batman'da 223 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs operasyonla yakalandı

İki yeni uluslararası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı

Altın fiyatları güne yukarı yönlü seyirde başladı

Merkez'in faiz kararı sonrası dövizde son durum

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 10 şüpheli gözaltında

Organize suç örgütlerine operasyon:158 gözaltı

ABD'nin Yemen’deki sivil katliamında şehit sayısı 33'e yaralı sayısı 80'e yükseldi

ABD'den siyonist rejime sığınak delici bomba sevkiyatı: Gündemde İran'a saldırı planı var

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

BM: israilin Gazze'deki sağlık altyapısına saldırıları savaş suçudur

Katil rejim Gazze’de bir aileyi daha yok etti: 11 şehit

Yemen: ABD'nin Ras İsa Limanı katliamı siyonist rejimi desteklemek amacıyla yapıldı

İşgalci ABD Suriye'deki askeri varlığını azaltıyor

ABD Yemen’de sivil katliamı yaptı: 5’i sağlık görevlisi 22 şehit, 48 yaralı

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ