• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Diyarbakır’da TOKİ şanslıları kura çekiminde ekrana odaklandı

GÜNDEM 20.02.2024 17:20:09 0
Diyarbakır’da TOKİ şanslıları kura çekiminde ekrana odaklandı

Diyarbakır’da TOKİ şanslıları kura çekiminde ekrana odaklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katıldığı 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde hak sahipleri ekran kilitlendi. Evine kavuşanın kimisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dua etti, kimisi de birkaç gün sonra evine taşınacağını söyledi.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde Diyarbakır’da evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlar, inşası tamamlanan bin 423 konutun kura çekimine katıldı. Merkez Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenleri” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

Kura çekimin kendisine TOKİ’lerde ev çıkan Abdullah Köse, yeni evlerine birkaç gün sonra taşınacaklarını söyledi.
Köse, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Evimiz Bağlar ilçesi kırsal Alatosun Mahallesi’ndeydi. 6 Şubat 2023 depreminde evimiz yıkıldı. Çok şükür enkaz altında kalan kimse olmadı. Şimdi de İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya yeni yapılan konutlardaki evimizin anahtarını teslim etti bize. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Yeni evimize birkaç gün taşınacağız” dedi.
Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde depremde evi hasar görüp yıkılan Ziynet Çelikel Çıtak, kendisine kurada ev çıkmasıyla çok mutlu olduğunu belirtti.
Yeni ev imkanı tanıdığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Çıtak, “Allah, Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Çok mutlu oldum. Evi olmayana da Allah, en kısa zamanda nasip etsin. Eski evimiz Bağlar ilçesi Emek Caddesi’ndeydi. Binamız yıkılınca biz de TOKİ başvurusu yaptık. Şu an anahtarımızı teslim aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundu.
Yeni evlerinin köylerine yakın olduğunu söyleyen Mehmet Demir ise, “Evimiz depremde yıkılmıştı. Bu zaman zarfında konteynerde yaşıyorduk. TOKİ konutlarının kurasında çok şükür bize de ev çıktı. Yeni evimiz köye yakın olduğu için yapım aşamasında gidip bakıyorduk. Yeni yapılan konutlar maşallah çok sağlam yapılmış. Çok memnunuz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

BM, işgal kuvvetlerinin Refah'ta 14 insani yardım görevlisini infaz etmesini kınadı

Malatya'da boykot çağrılarına karşı "indirim" uygulaması

Rusya: Ukrayna krizinin temel nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışacağız

Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ