• BIST 100

    10941,37%0,65
  • DOLAR

    40,89% 0,07
  • EURO

    47,81% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4398,70% 0,36
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00

Diyarbakır’da vatandaş, binasındaki eşyanın tahliyesini istiyor

25 Şubat 2023, Cumartesi 05:05
25 Şubat 2023, Cumartesi 05:05
Diyarbakır’da vatandaş, binasındaki eşyanın tahliyesini istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da vatandaş, binasındaki eşyanın tahliyesini istiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da 7 bina çökerken binlerce binada ise hasar oluştu. Vatandaş, binada bulunan eşyalarının tahliyesini istiyor.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerle Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde binlerce binada hasar meydana geldi. Depremin şiddetiyle merkez Bağlar ilçesinde Serin-2 Apartmanı yıkılırken, Serin-1 Apartmanı için ise bina sakinleri tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acil yıkım kararı verildiği söylendi.
Bina sakini Avukat Muhammet Can Kocakap, yetkililere yıkım kararı verilen Serin-1 Apartmanı için sadece eşyalarının tahliye edilmesi talebinde bulundu.
Kocakap, “Binamız acil yıkılacaklar listesine alındı. Bu kararı 12 Şubat’ta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından öğrendik. Aynı gün hemen itirazda bulunduk, akabinde 13 Şubat’ta yıkım kararı verildi. Yıkım kararına ilişkin tebliğ muhtara yapıldı. Biz 15 Şubat’ta idari işlemlerin durdurulması talebiyle idare mahkemesine dava açtık. Bu dava neticesinde Çevre Şehircilik ve Valilikten burayla ilgili belge istendi. Ama çevre ve şehircilik herhangi bir belge sunamadı. Akabinde bize 30 dakikalık tahliye izni verildi. Bu zaman zarfında yaklaşık 10 daire tahliyesini sağladı. Geri kalanlar normal şartlarda bir sonraki gün devam edecekti. Akşamı deprem olduktan sonra sabah geldiğimizde bize buradan eşya taşınmayacağı tekrar iletildi. Akabinde delil tespit davası açtık” dedi.
Üniversiteden mühendislerin binada incelemelerde bulunduğunu söyleyen Kocakap, “Yetkililerden hem mahkemenin sonucunu beklemesini istiyoruz, hem eşya tahliyemizin devam etmesini istiyoruz. Üniversiteden yetkili kişiler gelip kolon ve kirişleri inceledi, ciddi bir hasarın olmadığını ve eşyaların tahliye edilebileceğini söyledi. Öncelik amacımız eşyalarımızın tahliyesine devam edilmesine izin verilmesidir. Bina sakinleri ve dükkan sahipleri şu anda mağdur durumdadır” ifadelerinde bulundu.
Mühendislerin bina için öngördüğü hasarın orta hasar olduğunu belirten bina sakini Dr. Sait Acar ise şunları kaydetti:
“Binamızla ilgili yürütülen süreç, çıkmaz hale girdi. Hocalarla birlikte aşağıda durum değerlendirmesi yapıldı. Ne aşağıda, ne de yukarıda kolon ve kirişlerin herhangi bir problemin tespiti olmadı. Mühendislerin bina için öngördüğü orta hasarlı olabileceğidir. Fakat çevre ve şehircilik ile valilik alelacele bir karar alıp binamızı acil yıkılacak listesine dahil etti. Bizim de herhangi bir oturma talebimiz olmadığı halde, isteğimiz en azından eşya tahliyesinin yapılması açısından bize destek olmalarıydı. İçeride ziynet eşyaları ve büro eşyaları olan mağdurlar da var. Aynı zamanda maddi ve manevi değeri yüksek eşyalar bulunmaktadır. Bu açıdan yetkililerden kolaylık sağlamasını bekliyoruz.”

Doç. Dr. Terzi: Bilinçsiz beyazlatıcı krem kullanımı cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl-Elazığ karayolunda kaza: 11 yaralı

Samsun'da yaz Kur'an kursları coşkuyla sona erdi

Dr. Öğr. Üyesi Doğru: Kronik hastalıklarda geleneksel uygulamalar önemli bir destek sunuyor

Adana’da ehliyetlerini kaptırmamak için araçlarından inmediler

Battalgazi Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Müftü Bekiroğlu: Camiler hayatımızın her alanında yer almalıdır

Meyveler ateş pahası, sebzeler cep dostu

Molla Yalçın: Hutbelere yapılan itirazlar İslam'a yöneliktir

İspanya’da aşırı sıcaklardan dolayı 2 bin 405 kişi öldü

Doç. Dr. Erkuş: Yüksek sıcaklıklar kalp ve tansiyon hastalarını tehdit ediyor

Malatya'da orman yangını: Bölgedeki hayvanlar tahliye edildi

Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı

Gaziantep'te Türkiye Kamu-Sen iş bırakma eylemi düzenledi

İDEV: "Okul içinde baş açık bulunur" ifadesi yönetmelikten çıkarılmalıdır

Adıyaman’da kamu çalışanlarından iş bırakma eylemi

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Narçın, ilçenin sorunlarını belediye yetkilileriyle paylaştı

Batı Akdeniz’de fırtına bekleniyor: Meteoroloji uyardı

Şırnak’ta 8 milyon değerinde kaçak malzeme ele geçirdi

Belediye Başkanı Geçit: Sadece altyapıya değil, sosyal hayatımıza da yatırım yapıyoruz

Gazze’de açlıktan dolayı şehit olanların sayısı 263’e yükseldi

Uyuşturucu satmaktan 21 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Siirt’te 290 iş yeri denetlendi, 2 çay salonu kapatıldı

Siirt’te seyir halindeki otomobil alev aldı

Adana’da asayiş uygulamaları: Çok sayıda şüpheli yakalandı, silah ve çalıntı araç ele geçirildi

İzmir'de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği çocukların coşkulu yürüyüşüyle başladı

Memur grevine tepki gösteren vatandaşlar: Grevin bedelini biz ödüyoruz

Göçük altında kalan yaşlı kadın kurtarıldı

Batman'da 5 binden fazla öğrenciye vergi bilinci eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doç. Dr. Terzi: Bilinçsiz beyazlatıcı krem kullanımı cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl-Elazığ karayolunda kaza: 11 yaralı

Samsun'da yaz Kur'an kursları coşkuyla sona erdi

Dr. Öğr. Üyesi Doğru: Kronik hastalıklarda geleneksel uygulamalar önemli bir destek sunuyor

Adana’da ehliyetlerini kaptırmamak için araçlarından inmediler

Battalgazi Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği