• BIST 100

    10646,41%-0,40
  • DOLAR

    40,55% -0,48
  • EURO

    47,57% -0,70
  • GRAM ALTIN

    4354,64% -1,33
  • Ç. ALTIN

    6965,95% -0,80

Diyarbakır’dan 13 ülkeye ihracat

08 Haziran 2023, Perşembe 03:00
08 Haziran 2023, Perşembe 03:00
Diyarbakır’dan 13 ülkeye ihracat
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’dan 13 ülkeye ihracat

Diyarbakır’ın yerli yatırım firmalarından biri olan Şimşek Alüminyum, cephe sistemleri, ısı yalıtımlı sistemleri, ısı yalıtımsız sistemleri ve özel profil üretimiyle kenti, global piyasada temsil ederken, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde üretilen profiller 13 ülkeye ihraç ediliyor.
1996 yılında bu yana yurt içi ve yurt dışında özel sektör ve kamu kurumlarına ait yol, alt yapı, baraj, sulama sistemleri, üst yapı gibi projeleri başarı ile yürüten Şimşek A.Ş., 2011 yılından itibaren alüminyum sanayi sektöründe faaliyet gösteriyor. Ağırlıklı olarak binaların dış cephelerinde giydirme malzemesi olarak kullanılan A2 sınıfı alüminyum kompozit imalatı yapan Şimşek Alüminyum, ABD’li, Japon ve Çinli rakipleriyle dünya pazarında yarışıyor. Şimşek Alüminyum, külçe halindeki alüminyumu Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki üretim fabrikasında işleyerek, profil haline getiriyor. İşlenen profiller bir yandan Türkiye pazarında satışa sunulurken, diğer taraftan Almanya, İtalya, Avustralya, Polonya, Litvanya, Hollanda, Fas, Irak, Gürcistan, Filistin, İsrail, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi 13 ülkeye ihraç ediliyor.

Diyarbakır üretimi dünyaya tanıtılıyor
Geçen yıl İngiltere London Bulding, Almanya Alüminyum Dusseldorf ve ABD’de IBS fuarına katılan Şimşek Alüminyum, 2024’te de alüminyum sektörünün üç önemli fuarına katılacak. ABD’de IBS, Almanya alüminyum Dusseldorf ve İspanya VETECO fuarına katılacak olan Şimşek Alüminyum, Diyarbakır’da üretilen ürünleri, dünya piyasasına tanıtacak.
Grup bünyesinde 700 kişi istihdam ediliyor
İşletme, profil satışının yanı sıra hazır doğrama, metalik işler ve Afrika kıtasında otel ve villaların dış cephe giydirmelerini yapıyor. 300 kişiye istihdam sağlayan işletmede, çalışanların 40’ının kadınlardan oluşması dikkat çekiyor. Şimşek Grup bünyesinde üst yapı inşaat, alt yapı inşaat taahhüt ve maden sektöründe de yaklaşık 700 kişi istihdam ediliyor.

2023 yılında kapasite yüzde 30 artacak
Şimşek Alüminyum, 2023’te ilave makine hatları ile kapasiteyi yüzde 30 artırmayı hedefliyor. Kapasitenin yanı sıra kaliteyi daha üst seviyeye taşımak için boya hattını değiştirip dikey boyama sistemine geçecek. Şimşek Grup, işletmenin enerji maliyetlerini azaltmak için mevcut 2 Megavat gücündeki çatı GES’e ilave olarak 5.5 megavat Saha GES’ini iki yıl içinde kurarak, tüm enerji maliyetlerini minimize etmeyi hedefliyor.
Şimşek Alüminyum İnşaat A.Ş. 1996 yılında yurt içi ve yurt dışında özel sektör ve kamu kurumlarına ait yol, alt yapı, baraj, sulama sistemleri gibi inşaat ve taahhüt işleri yaparak, iş yaşamına adım attı. Karayolları, DSİ ve TCDD gibi kurumların taahhüt işlerini yürüttü. Halen bu işlerine devam eden işletmenin Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde şantiyeleri bulunuyor.
Şimşek Grup olarak maden keşif çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek, “Kahramanmaraş bölgesinde demir cevheri ocağımız faaliyetlerini sürdürmektedir. Yine aynı bölgede mermer ocaklarımızda çıkarılan blok ve plaka mermerlerimizi hem iç piyasaya hem de piyasaya sunmaktayız. Ayrıca Bingöl ve Elazığ’daki maden sahalarında sondaj çalışmaları devam etmektedir. İlave döküm hattı ile alüminyum dökümde kapasiteyi arttırmayı hedefliyoruz. Geri dönüşüm esaslı olarak çalışan işletmemiz, hurda alüminyumu yeniden işleyerek ekonomiye kazandırıyor. Ülkemize güveniyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Bu nedenle yatırımlarımıza devam edeceğiz, Bütün çaba ve gayretimiz de ülkemize ve memleketimize yatırımlar olacaktır” dedi.

Sıcaktan bitkin düşen leyleğe elektrik ekipleri sahip çıktı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Sudan yetkilileri binlerce patlamamış mühimmatı imha etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 16 yaralı

İslami Cihad: Witkoff’un açıklamaları saldırının sürdürülmek istendiğini gösteriyor

Doç. Dr. Acet: Göz, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı son derece açık bir organ

HAMAS yetkilisi Basem Naim son müzakere turu hakkında detayları açıkladı

Kamboçya, Tayland ile olan çatışmaların durması için ateşkes ilan etti

Çeşme’de bir müddet sürecek su kesintileri bu gece başlıyor

ABD, Fransa ve Suriye ortak mutabakata vardı

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesabına aktarılıyor

Motosiklet ile ticari taksi çarpıştı: 1 ağır yaralı

Gazze'de şehit sayısı 59 bin 676’ya yükseldi

Batman'da esnaf ışıklandırma ve yaya geçidi eksikliğinden şikayetçi

Pakistan Başbakanı: İndus Suları sorununu diyalog yoluyla çözmek istiyoruz

Vietnam'da otobüs kazası: 9 ölü, 16 yaralı

"Filistin'e hep birlikte desteğimizi sürdürmeliyiz"

İki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

Tayland'ın sekiz bölgesinde sıkıyönetim ilan edildi

Kuyumcular: Altın hala güvenilir bir liman

HÜDA PAR heyetinden MÜSİAD Antalya şubesine ziyaret

Tekin: En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalı

Gaziantep’te kasten öldürme suçundan aranan şüpheli yakalandı

Malatya'da 303 milyon TL'lik sulama projeleri hayata geçiyor

Dr. Börta: Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olalım

Kınalıada'da tekne alev aldı, yolcular denize atladı

Gazze'de son 24 saatte 2’si çocuk 9 Filistinli açlıktan can verdi

Mora Yarımadası alevlere teslim: 12 bin dönüm orman kül oldu

Tapuda yeni dönem: Başvurular artık sadece dijital ortamdan yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sıcaktan bitkin düşen leyleğe elektrik ekipleri sahip çıktı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Sudan yetkilileri binlerce patlamamış mühimmatı imha etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 16 yaralı

İslami Cihad: Witkoff’un açıklamaları saldırının sürdürülmek istendiğini gösteriyor

Doç. Dr. Acet: Göz, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı son derece açık bir organ