• BIST 100

    10885,93%0,14
  • DOLAR

    40,89% 0,06
  • EURO

    47,77% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4392,17% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7058,56% 0,02

Diyarbakırlı esnaf dükkanında tek bir boykot ürünü bulundurmuyor

17 Eylül 2024, Salı 03:28
17 Eylül 2024, Salı 03:28
Diyarbakırlı esnaf dükkanında tek bir boykot ürünü bulundurmuyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bakkal dükkânı işleten Mehmet Şah Gök, 7 ekimden bu yana boykot ürünlerinin tümünü iade ederek işgal rejiminin mallarını boykot ediyor.

Merkez Bağlar ilçesi Mevlâna Halid Mahallesinde bir sitede bakkal dükkânı işleten Mehmet Şah Gök isimli esnaf, boykot çağrılarını duyarsız kalmayarak işyerindeki işgal rejimi menşeili ürünleri iade etti, o günden buna da istikrarı koruyarak dükkanında tek bir boykot malı bulundurmuyor.

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırılarını arttırdığı 7 Ekim 2023'ten bu yana katliam ve soykırımlar devam ederken dünyanın dört bir yanında Gazze'ye yönelik insani yardımlarla beraber boykot çağrıları yapılmaya devam ediyor.

7 ekimle beraber boykot çağrılarına kulak veren duyarlı kimi esnaf başta coca cola olmak üzere bazı içecek ve temizlik ürünlerini raflardan indirirken Mevlâna Halid Mahallesindeki Diyarbakırlı esnaf, reyonlarındaki işgal rejimi menşeili ürünlerin tamamını dükkanından çıkardı.

"Boykot, ticaretimize hiçbir şekilde etki etmedi, hatta daha da bereketlendi"

Sergilediği tavrıyla takdir toplayan esnaf Mehmet Şah Gök, diğer esnaflara da çağrıda boykot çağrısı yaparken "rızkı veren Allah'tır" hatırlatmasında bulundu.

Aldığı boykot kararı sürecini aktaran esnaf Gök, "İsrail 7 ekimden beri Gazze'deki kardeşlerimize saldırıyor. Alimlerimiz ve hocalarımız, israil mallarını satmamız durumunda işgal rejimine destek vermiş, oradaki kardeşlerimize kurşun sıkmış olacağımızı söylediler. Biz de karar aldık ve zararımız da olsa israil mallarını satmayacağız ve elimizdekilerle de Filistin'deki kardeşlerimize yardımcı olacağız." dedi.

Böyle bir uygulamayla ticaretinin aksamadığını, aksine rızkının bereketlendiğine dikkat çeken Gök, "Tespit ettiğimiz tüm boykot mallarını iptal ettim ve almadım. Şu an da elimizde boykot mallarına dair hiçbir ürün yok. Bu tutumuz ticaretimize hiçbir şekilde etki etmedi, hatta daha da bereketlendi. Bazı müşterilerimiz 'almıyoruz' diyerek tepki gösterse de Allah başka yerden bereketini gönderdi, satışlarımız daha da çoğaldı, hiçbir sıkıntı da olmadı. Bazı müşterilerimizden az bir kısmı neden satmadığımızı sorguladı. Bunlardan kimileri saygıyla karşıladı kimileri ise gitti gelmedi. Zaten biz de bunu göze alarak boykot başlatmıştık ve devam da ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"'Bunu satmazsam ticaretim eksilir' düşüncesine kapılmayın"

Esnaf olarak aldığı boykot kararı karşısında ilgili firmaların kendisine iskonto ve kar payı gibi teklifler yönelttiğini belirten Gök, yapılan teklifler karşısında edineceği kar yerine Gazzeli Müslümanları düşünerek reddettiğini söyledi.

Esnaflara da boykot hususunda çağrıda bulunan Gök, şunları söyledi:

"Esnaf kardeşlerimize tavsiyem, 'karımdan eksilme olur' veya 'kar edemeyeceğim' diye asla düşünmeyin. Allah başka yerden gönderir. Çünkü rızkı veren Allah'tır ve kat be kat da verir inşallah. 'Bunu satmazsam ticaretim eksilir' düşüncesine kapılmayın, inşallah daha da çoğalır." (İLKHA)

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Vaize Öncü: Eğitim sisteminin yetersizliği, ahlaki değerlerin eksikliğine yol açabilmektedir

Şanlıurfa’da gençler “Hem Okuyorum Hem Eğleniyorum” projesinde buluştu

Prof. Dr. Çelik: İslam kadın ve erkeğe adaletli bir şekilde mirastan pay verilmesini emretmektedir

Malatya'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yetimler Vakfı’ndan Dünya İnsani Yardım Günü Mesajı: Gazze’ye sahip çıkmalıyız!

İran’da 12 barajda su seviyesi yüzde 10’un altına düştü

Umut Kervanı Bingöl Derneği'nden kırtasiye yardımı çağrısı

Doç. Dr. Terzi: Bilinçsiz beyazlatıcı krem kullanımı cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl-Elazığ karayolunda kaza: 11 yaralı

Samsun'da yaz Kur'an kursları coşkuyla sona erdi

Dr. Öğr. Üyesi Doğru: Kronik hastalıklarda geleneksel uygulamalar önemli bir destek sunuyor

Adana’da ehliyetlerini kaptırmamak için araçlarından inmediler

Battalgazi Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Müftü Bekiroğlu: Camiler hayatımızın her alanında yer almalıdır

Meyveler ateş pahası, sebzeler cep dostu

Molla Yalçın: Hutbelere yapılan itirazlar İslam'a yöneliktir

İspanya’da aşırı sıcaklardan dolayı 2 bin 405 kişi öldü

Doç. Dr. Erkuş: Yüksek sıcaklıklar kalp ve tansiyon hastalarını tehdit ediyor

Malatya'da orman yangını: Bölgedeki hayvanlar tahliye edildi

Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı

Gaziantep'te Türkiye Kamu-Sen iş bırakma eylemi düzenledi

İDEV: "Okul içinde baş açık bulunur" ifadesi yönetmelikten çıkarılmalıdır

Adıyaman’da kamu çalışanlarından iş bırakma eylemi

HÜDA PAR İdil İlçe Başkanı Narçın, ilçenin sorunlarını belediye yetkilileriyle paylaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Vaize Öncü: Eğitim sisteminin yetersizliği, ahlaki değerlerin eksikliğine yol açabilmektedir

Şanlıurfa’da gençler “Hem Okuyorum Hem Eğleniyorum” projesinde buluştu