• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,07% -0,16
  • GRAM ALTIN

    3809,01% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

Diyarbakırlı esnaf dükkanında tek bir boykot ürünü bulundurmuyor

GÜNDEM 17.09.2024 15:28:11 0
Diyarbakırlı esnaf dükkanında tek bir boykot ürünü bulundurmuyor

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bakkal dükkânı işleten Mehmet Şah Gök, 7 ekimden bu yana boykot ürünlerinin tümünü iade ederek işgal rejiminin mallarını boykot ediyor.

Merkez Bağlar ilçesi Mevlâna Halid Mahallesinde bir sitede bakkal dükkânı işleten Mehmet Şah Gök isimli esnaf, boykot çağrılarını duyarsız kalmayarak işyerindeki işgal rejimi menşeili ürünleri iade etti, o günden buna da istikrarı koruyarak dükkanında tek bir boykot malı bulundurmuyor.

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırılarını arttırdığı 7 Ekim 2023'ten bu yana katliam ve soykırımlar devam ederken dünyanın dört bir yanında Gazze'ye yönelik insani yardımlarla beraber boykot çağrıları yapılmaya devam ediyor.

7 ekimle beraber boykot çağrılarına kulak veren duyarlı kimi esnaf başta coca cola olmak üzere bazı içecek ve temizlik ürünlerini raflardan indirirken Mevlâna Halid Mahallesindeki Diyarbakırlı esnaf, reyonlarındaki işgal rejimi menşeili ürünlerin tamamını dükkanından çıkardı.

"Boykot, ticaretimize hiçbir şekilde etki etmedi, hatta daha da bereketlendi"

Sergilediği tavrıyla takdir toplayan esnaf Mehmet Şah Gök, diğer esnaflara da çağrıda boykot çağrısı yaparken "rızkı veren Allah'tır" hatırlatmasında bulundu.

Aldığı boykot kararı sürecini aktaran esnaf Gök, "İsrail 7 ekimden beri Gazze'deki kardeşlerimize saldırıyor. Alimlerimiz ve hocalarımız, israil mallarını satmamız durumunda işgal rejimine destek vermiş, oradaki kardeşlerimize kurşun sıkmış olacağımızı söylediler. Biz de karar aldık ve zararımız da olsa israil mallarını satmayacağız ve elimizdekilerle de Filistin'deki kardeşlerimize yardımcı olacağız." dedi.

Böyle bir uygulamayla ticaretinin aksamadığını, aksine rızkının bereketlendiğine dikkat çeken Gök, "Tespit ettiğimiz tüm boykot mallarını iptal ettim ve almadım. Şu an da elimizde boykot mallarına dair hiçbir ürün yok. Bu tutumuz ticaretimize hiçbir şekilde etki etmedi, hatta daha da bereketlendi. Bazı müşterilerimiz 'almıyoruz' diyerek tepki gösterse de Allah başka yerden bereketini gönderdi, satışlarımız daha da çoğaldı, hiçbir sıkıntı da olmadı. Bazı müşterilerimizden az bir kısmı neden satmadığımızı sorguladı. Bunlardan kimileri saygıyla karşıladı kimileri ise gitti gelmedi. Zaten biz de bunu göze alarak boykot başlatmıştık ve devam da ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"'Bunu satmazsam ticaretim eksilir' düşüncesine kapılmayın"

Esnaf olarak aldığı boykot kararı karşısında ilgili firmaların kendisine iskonto ve kar payı gibi teklifler yönelttiğini belirten Gök, yapılan teklifler karşısında edineceği kar yerine Gazzeli Müslümanları düşünerek reddettiğini söyledi.

Esnaflara da boykot hususunda çağrıda bulunan Gök, şunları söyledi:

"Esnaf kardeşlerimize tavsiyem, 'karımdan eksilme olur' veya 'kar edemeyeceğim' diye asla düşünmeyin. Allah başka yerden gönderir. Çünkü rızkı veren Allah'tır ve kat be kat da verir inşallah. 'Bunu satmazsam ticaretim eksilir' düşüncesine kapılmayın, inşallah daha da çoğalır." (İLKHA)

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov görüştü

Ermenistan askerlerinden Azerbaycan mevzilerine saldırı

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım sinyali

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Rusya'da

Belçika'da işçiler greve gitti

Almanya'dan Trump'a ek vergi tepkisi

Diyarbakır'da maddi hasarlı trafik kazısı

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi: Ülkede ulusal yas ilan edildi

Zeugma Mozaik Müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

HÜDA PAR'dan Darülaceze'ye bayram ziyareti

Kırıkkale'de feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 357'ye yükseldi

Mardin’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı

Öğrencilerden Filistinli yaşıtları için anlamlı yardım kampanyası

Gazze'deki hükümet: Refah kentinde sağlık personeli kasıtlı bir şekilde infaz edildi

İspanya'da kömür madeninde kaza: sında 5 ölü, 4 yaralı var

Siyonist işgalcilerin ateşkesi bozarak başlattığı saldırılarda şehit sayısı 1000'i aştı

Cevdet Yılmaz: Anti-semitizm arayanlar avrupa tarihine baksın

LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin sıkça sorulan sorular yanıtlandı

Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Gaziantep'te tarihi sikke ele geçirildi

İDEV Başkanı Şakir: Her evde bir kütüphane olmalı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti

Malatya'da cezaevi firarisi yakalandı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

El Cerrahisi Uzmanı Ertem: Bir anlık dikkatsizlik ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açabiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ