• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,27% -0,03
  • EURO

    44,86% -0,20
  • GRAM ALTIN

    4240,20% 0,09
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Diyarbakırlı gençler: Hiçbir şey yapamıyorsanız boykot edin

GÜNDEM 2.06.2025 15:47:50 0
Diyarbakırlı gençler: Hiçbir şey yapamıyorsanız boykot edin

Davet ve Gençlik Hareketi bünyesinde düzenlenen yürüyüşe katılan Diyarbakırlı gençler, Gazze konusunda herkesin yapabileceği şeylerin olduğunu belirterek "elimden bir şey gelmiyor" diyenlere boykot çağrısında bulundu.

Davet ve Gençlik Hareketi, Gazze'de 600 günü aşkın süredir devam eden katliam ve soykırımlara dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde yürüyüş etkinliği düzenledi. Yürüyüş etkinliğine katılan gençler Gazze hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Gazze'de devam eden katliam ve soykırımlar karşısında yetki sahibi makamların sessiz kaldığını, halkların 'elimden bir şey gelmiyor' ifadesinin arkasına sığındığını kaydeden gençler, toplumun her kesiminin yaptırım konusunda elinde imkân olduğunu belirterek işgal rejimine destek veren firmaların mallarının boykot edilmesi hususunu hatırlattı.

Gazzeli Mücahitlerin büyük bir mücadele içerisinde olduğunu söyleyen Ömer Faruk, "Gazze'deki kardeşlerimiz bu savaşta büyük bir mücadele veriyor. Bu savaşta bizim de elimizden gelen budur. 'Elimizden bir şey gelmiyor' diyen insanları da boykota davet ediyorum. Yöneticileri de Allah ıslah etsin. Biz halkların elinden bir şey gelmiyor ama yöneticiler bir şeyler yapabilir, yapmıyor. Hiçbir şey yapmıyorlarsa boykot etsinler." dedi.

Filistin'deki direniş için dilek ve temennilerini dile getiren Ahmet Akdemir, "Allah bu bayramı onlara yaşamayı nasip etsin. Rabbim bu ateşe bir su döksün, haklarını bırakmasın, Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerini bir arada toplanmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Daha fazla boykot yapmamız"

Halil İbrahim Ok ise şunları söyledi:

"Gazze'de insanlık dramı var, bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz. Tüm ülkeler onlara yardım etsin. Bizler bayram döneminde her şeyi alabilirken onlar hiçbir şey alamıyor, bulamıyor, üzülüyoruz. Allah yardımcıları olsun."

İşgal rejimine destek veren firmaların mallarına boykot çağrısı yapan Furkan Ezim, "Gazze'deki zulmün bitmesi için buradayız. Daha fazla boykot yapmamız lazım ki Gazze'deki kardeşlerimiz ölmesin. israilin zulmünün durması için yürüyoruz. Allah Resulü, 'Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Eliyle değiştirmeye gücü yetmeyen, diliyle değiştirsin.' diyor. Biz de zulme karşı olmak için dilimizle buradayız." şeklinde konuştu.

"Elimizden bir şey gelmemesi içimizi yakıyor"

"Müslüman kardeşlerimiz orada şehit olurken bizim burada elimizden bir şey gelmemesi içimizi yakıyor." ifadelerinin kullanan Muhammed Recep Beşgat ise "Biz Gazzeli kardeşlerimiz için bugün yürüyoruz. Bu zulmün bitmesi için Allah'ın emri olan cihad etmemiz lazım. Bunun başka bir çaresi yok. Hiçbir şey yapmamamız hem günah hem de Allah'ın yasakladığı bir şeydir. Müslüman kardeşlerimizin yanına gidip onlarla birlikte savaşmamız lazım." dedi.

Hüseyin Şimşek ise "Müslümanlara yapılan zulmü kınamak için buradayız. Elimizden gelen budur ve biz de bunu yapıyoruz. Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali biz de elimizden geleni yapıyoruz. Allah hesap sorduğunda 'bunu yaptık' diyebileceğiz. Önemli olan ülkelerin çabasıdır. İnşallah bir daha ki bayrama onlarla beraber gireceğiz." diye belirtti. (İLKHA)

Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Yahudiler ekini ve nesli ifsad etmeyi sürdürüyor

Kurbanlık hayvanların derisini satmak caiz mi?

Han Yunus ve Refah'ta bu sabah 17 şehit

İşgalcinin yeni oyunu: Gazze'de yerel çetelerle direnişi parçalama taktikleri

Gazze'de adım adım işgal: Kuzeyde zorunlu göç emri

Meteorolojiden 10 kente sağanak uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nden tarihi karar: Filistin'e "gözlemci devlet" statüsü verildi

Ebu Ubeyde: Daha fazla tabut karşılamaya hazırlanın

Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Siyonist rejim El-Cezire'nin Ramallah bürosunu kapattı

Kurban Bayramı'nda katliam: Siyonist rejim Gazze'de 31 Filistinliyi şehit etti

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ