• BIST 100

    10646,41%-0,40
  • DOLAR

    40,55% -0,48
  • EURO

    47,57% -0,70
  • GRAM ALTIN

    4354,64% -1,33
  • Ç. ALTIN

    6965,95% -0,80

Diyarbakırlı öğrencilerden depremzede kardeşlerine binlerce koli hediye

13 Nisan 2023, Perşembe 08:15
13 Nisan 2023, Perşembe 08:15
Diyarbakırlı öğrencilerden depremzede kardeşlerine binlerce koli hediye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakırlı öğrencilerden depremzede kardeşlerine binlerce koli hediye

Diyarbakır’da eğitim gören öğrenci ve velileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen deprem bölgesine 'seferberlik' kampanyası çerçevesinde toplanan kitap ve oyuncaklar, Kahramanmaraş’taki depremzede çocuklara gönderildi.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yaraları sarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen şiddetli depremlerden etkilenen çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yüzlerini güldürebilmek amacıyla Diyarbakır’dan da destekler oldu.
Merkez ilçelerle birlikte 17 ilçedeki okullarda eğitim gören öğrenci, öğretmen ve velilerin desteğiyle “1 Oyuncak 1 Kitap” projesi çerçevesinde başlatılan kampanyada 13 ve 24 Mart tarihleri arasında bin 200 koli oyuncak, bin koliyi aşkın da kitap toplandı. Toplanan malzemeler öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle kamyonetlere yüklenip Kahramanmaraş ve Elbistan’a gönderildi.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mürsel Çapras, 13 ve 24 Mart tarihleri arasında toplanan malzemelerin deprem bölgesindeki çocuklara gönderildiğini açıkladı.
Öğrenci ve personeller tarafından toplanan oyuncak ve kitapların tasnifinin yapıldığını ifade eden Çapras, “Ülkemizde yaşanan asrın felaketinin etkilerini azaltmak için tüm Türkiye’de olduğu için Diyarbakır’da bizler dayanışmayı çocuklarımız ve velilerimiz ile beraber seferberlik kampanyasını yürütüyoruz. Araçlarımızı Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimizden ciddi anlamda bir katkı aldık. Elde edilen malzeme ve eşyaları da depremzede kardeşlerine ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kampanya süresince 13 ve 24 Mart tarihleri arasında toplanan yaklaşık bin 200 koli oyuncağımız, bin koliyi de aşkın kitaplarımız öğrenci ve personellerimiz tarafından tasnifi ve düzenlemesi yapıldıktan sonra araçlarla deprem bölgelerine uğurluyoruz. Şu ana kadar 3 araç gönderdik. Bugün de içini oyuncak ve kitaplarla doldurduğumuz kamyoneti Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Kampanyayı başlatan İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali ile veli ve öğrencilerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
Depremzede çocuklar için elindeki en güzel oyuncak ve kitabı bağışladığını ifade eden Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sude Taş, depremzede kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti.
Desteklerinin depremzede arkadaşlarını mutlu edeceğinden emin olduğunu dile getiren Taş, “Depremzede arkadaşlarımız için oyuncak ve kitap yardımı yapmaya çalıştık. Bu sosyal sorumluluk projesindeki amacımız depremzede arkadaşlarımızın psikolojik olarak yanlarında bulunmamızdır. Yeter ki kardeşlerimiz kendilerini yalnız hissetmesin. Bizler her zaman yanlarındayız. Elimizden geldiğince deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımda bulunmaya çalıştık. Bu sorumluluk projesini hem sınıf arkadaşlarım hem öğretmenlerim ile birlikte yaptık. Umarım bu desteğimiz kendilerini mutlu eder” ifadelerine yer verdi.

DMM’den “Ekonomi Direksiyonu Zorda” iddialarına yalanlama

İran ve Avrupa'nın İstanbul’daki nükleer görüşmesinde uzlaşı kararı verildi

Motosikletini Gazze için bağışladı

Şanlıurfa’da “Gazze ölüyor, ayağa kalk” yürüyüşü düzenlendi

Bursa’da sıcaklık alarmı: Valilik vatandaşları uyardı

Ortopedide yeni dönem: Robotik cerrahiyle hastalar aynı gün ayağa kalkabiliyor

İşgal güçleri Kudüs Müftüsünü Mescid-i Aksa'dan alıkoydu

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Eczacı, Heimlich manevrası ile çocuğun hayatını kurtardı

Teknolojiyle değil, sevgiyle büyüyen çocuklar

Batman'da işçi sorunları gündemde: Hak-İş'ten işten çıkarmalara ve güvencesizliğe tepki

Ankara’da farklı suçlardan aranan 844 kişi yakalandı

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atama şartları yenilendi

Birleşmiş Milletler Suriyelilere 3 milyar dolarlık yardım çağrısı yaptı

Vahşi Sulamaya Son, Toprağa ve Suya Sahip Çıkalım!

Batman'da açılan kurslar halka hizmet veriyor

Kremlin sözcüsü Peskov: Putin ve Zelenski bu aşamada görüşemez

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artacak

Çamlıca Koleji öğrencisi, Baykar Fen Lisesini kazandı

Antalya-Alanya Otoyolu’nun temeli atıldı

Batman'da öğrencilere hem sosyal hem manevi etkinlik

Battalgazi Belediyesi hasta refakatçilerine destek seti dağıttı

YÖKDİL sınavı pazar günü yapılacak

Batman'da Müslüman olan Sımona Klıkova için tören düzenlendi

 İzmir Buca'da orman yangını

Batman'da riskli yapıların yıkımı devam ediyor

Kayıt dışı istihdamla mücadelede 3,4 milyar lira ceza

DMM’den CHP’li Yavuzyılmaz’ın petrol boru hattı ve tahkim süreci açıklamalarına yanıt

Batman'da ücretsiz kanser taraması

Bursa’da bir hastanenin kapanacağı söylentileri tepkilere neden oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM’den “Ekonomi Direksiyonu Zorda” iddialarına yalanlama

İran ve Avrupa'nın İstanbul’daki nükleer görüşmesinde uzlaşı kararı verildi

Motosikletini Gazze için bağışladı

Şanlıurfa’da “Gazze ölüyor, ayağa kalk” yürüyüşü düzenlendi

Bursa’da sıcaklık alarmı: Valilik vatandaşları uyardı

Ortopedide yeni dönem: Robotik cerrahiyle hastalar aynı gün ayağa kalkabiliyor

İşgal güçleri Kudüs Müftüsünü Mescid-i Aksa'dan alıkoydu