• BIST 100

    10622,47%-1,54
  • DOLAR

    42,23% 0,00
  • EURO

    49,03% 0,40
  • GRAM ALTIN

    5624,02% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9304,15% 1,40

Diyarbakırlı öğrencilerden depremzede kardeşlerine binlerce koli hediye

13 Nisan 2023, Perşembe 08:15
13 Nisan 2023, Perşembe 08:15
Diyarbakırlı öğrencilerden depremzede kardeşlerine binlerce koli hediye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakırlı öğrencilerden depremzede kardeşlerine binlerce koli hediye

Diyarbakır’da eğitim gören öğrenci ve velileri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen deprem bölgesine 'seferberlik' kampanyası çerçevesinde toplanan kitap ve oyuncaklar, Kahramanmaraş’taki depremzede çocuklara gönderildi.
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yaraları sarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen şiddetli depremlerden etkilenen çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve yüzlerini güldürebilmek amacıyla Diyarbakır’dan da destekler oldu.
Merkez ilçelerle birlikte 17 ilçedeki okullarda eğitim gören öğrenci, öğretmen ve velilerin desteğiyle “1 Oyuncak 1 Kitap” projesi çerçevesinde başlatılan kampanyada 13 ve 24 Mart tarihleri arasında bin 200 koli oyuncak, bin koliyi aşkın da kitap toplandı. Toplanan malzemeler öğretmen ve öğrencilerin desteğiyle kamyonetlere yüklenip Kahramanmaraş ve Elbistan’a gönderildi.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mürsel Çapras, 13 ve 24 Mart tarihleri arasında toplanan malzemelerin deprem bölgesindeki çocuklara gönderildiğini açıkladı.
Öğrenci ve personeller tarafından toplanan oyuncak ve kitapların tasnifinin yapıldığını ifade eden Çapras, “Ülkemizde yaşanan asrın felaketinin etkilerini azaltmak için tüm Türkiye’de olduğu için Diyarbakır’da bizler dayanışmayı çocuklarımız ve velilerimiz ile beraber seferberlik kampanyasını yürütüyoruz. Araçlarımızı Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimizden ciddi anlamda bir katkı aldık. Elde edilen malzeme ve eşyaları da depremzede kardeşlerine ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kampanya süresince 13 ve 24 Mart tarihleri arasında toplanan yaklaşık bin 200 koli oyuncağımız, bin koliyi de aşkın kitaplarımız öğrenci ve personellerimiz tarafından tasnifi ve düzenlemesi yapıldıktan sonra araçlarla deprem bölgelerine uğurluyoruz. Şu ana kadar 3 araç gönderdik. Bugün de içini oyuncak ve kitaplarla doldurduğumuz kamyoneti Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Kampanyayı başlatan İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali ile veli ve öğrencilerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
Depremzede çocuklar için elindeki en güzel oyuncak ve kitabı bağışladığını ifade eden Diyarbakır Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sude Taş, depremzede kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti.
Desteklerinin depremzede arkadaşlarını mutlu edeceğinden emin olduğunu dile getiren Taş, “Depremzede arkadaşlarımız için oyuncak ve kitap yardımı yapmaya çalıştık. Bu sosyal sorumluluk projesindeki amacımız depremzede arkadaşlarımızın psikolojik olarak yanlarında bulunmamızdır. Yeter ki kardeşlerimiz kendilerini yalnız hissetmesin. Bizler her zaman yanlarındayız. Elimizden geldiğince deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımda bulunmaya çalıştık. Bu sorumluluk projesini hem sınıf arkadaşlarım hem öğretmenlerim ile birlikte yaptık. Umarım bu desteğimiz kendilerini mutlu eder” ifadelerine yer verdi.

TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emekli artık temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda

Siyonist basında "Refah'taki 200 direnişçinin tahliyesi için anlaşma" iddiası

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut'tan Kayapınar Belediyesi'ne ziyaret

Brent petrol 64,80 dolardan işlem görüyor

Kolombiya, ABD ile istihbarat paylaşımını askıya aldı

Hizbullah: İşgalcilerin Lübnan'ı "arka bahçe"lerine çevirmelerine izin vermeyeceğiz

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlıyor

Polistiren ithalatına damping önlemi: 6 ülkeye ek vergi uygulaması başladı

Gürcistan'da düşen kargo uçağındaki askerlerin rütbeleri belli oldu

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Sıcaklıklar düşecek, kar yağışı geliyor

UNICEF: israil, çocukların hayatını kurtaracak mamaların Gazze'ye girişini engelliyor

Serbest bırakılan işgalci esir: Kassam mücahitleri bana saygıyla davrandı

Netanyahu'nun en yakın müttefiki Ron Dermer hükümetten istifa etti

Kolombiya, ABD ile istihbarat paylaşımını durdurdu

Nablus'un güneyinde 13 yaşındaki Filistinli çocuk şehit oldu

Karayipler'de gerilim tırmanıyor: ABD uçak gemisi bölgede, Venezuela ordusu alarmda

Bakan Tunç’tan Diyarbakır’daki viyadük inşaatındaki iskelenin çökmesiyle ilgili açıklama

Diyarbakır’da silahlı saldırı: 1 ölü

Yunan'da çiftçilerden hükümet aleyhine protesto

Malatya'da baraka yangını

Diyarbakır’da viyadük faciasında ölen işçilerin cenazesi toprağa verildi

Rusya: Ukrayna ve İngiltere'nin MiG-31 tipi savaş uçağı kaçırma planı engellendi

BM: israil, ateşkese rağmen Gazze'ye yeterli insani yardım ulaşmasına izin vermiyor

Bakan Bayraktar Konya’daki enerji yatırımlarını değerlendirdi

Rusya: Zaporijya’da bir yerleşim yeri daha ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Mersin’de "Geleceğe Nefes" temasıyla fidanlar toprakla buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TÜED Batman Şube Başkanı Ekmen: Emekli artık temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda

Siyonist basında "Refah'taki 200 direnişçinin tahliyesi için anlaşma" iddiası

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut'tan Kayapınar Belediyesi'ne ziyaret

Brent petrol 64,80 dolardan işlem görüyor

Kolombiya, ABD ile istihbarat paylaşımını askıya aldı

Hizbullah: İşgalcilerin Lübnan'ı "arka bahçe"lerine çevirmelerine izin vermeyeceğiz

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlıyor