• BIST 100

    9115,01%0,92
  • DOLAR

    34,27% 0,09
  • EURO

    37,65% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2909,34% 0,00
  • Ç. ALTIN

    4867,33% -0,14

Diyarbakırlılar: Bu ateş bize ulaşmadan Türkiye bir adım atmalı

GÜNDEM 8.10.2024 11:56:48 0
Diyarbakırlılar: Bu ateş bize ulaşmadan Türkiye bir adım atmalı

Aksa Tufanı Operasyonunun yıldönümünde işgal rejiminin Gazze ve Lübnan'dan sonra Şam'a saldırıları hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan Diyarbakırlılar, bu ateşin Türkiye topraklarına ulaşmadan yetkililerin gerekli adımları atması gerektiğini söyledi

7 ekimle başlayan Aksa Tufanı Operasyonunun yıldönümünde Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Diyarbakır'da da etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe katılan Diyarbakırlılar, Türkiye'nin işgal rejimine yönelik tutumu, yapılan katliamlar karşısında dünya Müslümanlarının sessizliği ve gün geçtikçe komşu ülkeleri de içine alan tehlikenin boyutuna dikkat çekti.

Gelinen süreçle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Feyzi Uluç, "Adana'daki ABD Üssü'nün kapatılması gerek. Çünkü gücünü oradaki üslerinden alıyor. Kesinlikle Filistin'i onlara bırakmayacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Avrupa ülkeleri israili destekliyor, Müslüman ülkeler ise sessiz kalıyor ve sessiz kaldıkları sürece de Filistin ezilmeye devam edecek." dedi.

"Filistin konusunda HÜDA PAR'ın desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum"

Yapılan katliamlara sessiz kalınması durumunda nu ateşin herkesi yakacağına vurgu yapan Cuma Poyraz, "Türkiye olarak bu tür olayları dikkate almazsak ve dünyadaki Müslümanlar bu olaylara sessiz kalırsa bu ateş herkesi saracak. Ya biz karşı çıkacağız veyahut ilerdeki süreçte bu ateş bize de gelecek. İşte o zaman bu ateşi kimse söndüremeyecek. Rabbim onları kahr-u perişan eylesin, Müslümanlara da birlik, beraberlik ve vahdet şuurunu nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Devletler her zaman barış ve özgürlük diyor, peki bu niçin Filistin halkı için yok" diyerek yetkili makamlara sitem eden Aynur Batmaz, Mescid-i Aksa'nın manevi yönünün yanı sıra tarihi ve kültürel boyutuna da dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kudüs kutsal ve tarihi mekandır. Kutsal mekanlar devletler için önemli olduğundan gerekirse had ilan edilmeli. Kültürel yönden ele aldığımızda kiliseler hususunda ellerinden geleni yapanlar Kudüs için neden bir şeyler yapmıyorlar. Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Filistin konusunda HÜDA PAR' ın desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Diğer partilerinden bu konuda ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. İnşallah Müslüman alemi uyanır."

"Ülkelerden israile giden petrol destekleri durdurulsun"

Bir senedir Filistin'de bir direnişin olduğunu ve işgal rejiminin kendi aklınca 'iki günde bitiririm' demesine rağmen Ebu Ubeyde ve arkadaşları onları püskürttüğünü söyleyen Kumriye Aslan, "Bir yıl geçti ve israil onları yenemedi. Liderlerimizden talebimiz bu konuya el atmalarıdır. HÜDA PAR konuyu sürekli gündeme getirirken diğer partilerin onlara destek olması gerekir. Nitekim bugün Lübnan'da ise yarın sıra bize de gelebilir. Onun için bizler dikkat etmeli ve elimizden geleni yapmalıyız. Özellikle liderlerimiz bu ambargoyu kaldırsın. Oradaki kardeşlerimiz açlık ve susuzluktan ölürken bizlerden onlara destek gitmesi gerekir. Ülkelerden israile giden petrol destekleri durdurulsun." diye belirtti.

"Gazze'ye ilk saldırı yapıldığında bunun sadece Filistin'le sınırlı kalmayacağını biliyorduk" diyen Mücahide Kaçar ise yapılan bu saldırıların Müslümanların sessizliği fırsat bilinerek yapıldığını şu an saldırıların yapıldığı yerlerin işgalcilerin projelerine aldıkları kapsam içerisinde olduğuna vurgu yaptı.  

"Arap hükümetler gibi kendimizi geriye çekerek Müslümanlara fayda sağlayamayız"

Kaçar, "Türkiye'de daha dün bir kardeşimiz Burger King açılışında saldırıya uğradı. Devletimizin ceketlileri bir kardeşimizi dövüyorsa akıllara takılan bir durum oluşuyor. O da gerçekten Türkiye'den israile bir destek gidiyor ve bu engellenmiyor. Bir Türkiye olarak kendimiz çeki-düzen verirsen Müslümanlara ses olabiliriz. Görünürde 'kahrolsun israil' deyip arkadan israile yardım ve yataklık yapmak bir Müslümana yakışmaz. En büyük tepkim Türkiye'deki kardeşlerimizin sessiz kalmasıdır. Ondan sonra diğer ülkelere seslenebiliriz. Arap hükümetler gibi kendimizi geriye çekerek 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' demekle hiçbir Müslümana fayda sağlayamayız. Bu da imanımızın zayıflığıdır." şeklinde konuştu.

Yetkililere seslenen Kaçar, "Siz sesinizi çıkarmadıkça çocuklara sıkılan kurşunların haddi hesabı olmayacak şekilde buraya geleceğini biliyoruz. Burada zararlı çıkacak olan yine Türkiye olacaktır. Lütfen israili boykot ederken işgal rejimine destek sağlayan firmaların Türkiye'ye girişlerinin yasaklanması lazım. İsraile boykot ancak böyle olur." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


İşgal ordusuna göre son 24 saate 48 siyonist yaralandı

Rize'de 4 ayda 210 kişi uyuşturucu operasyonlarında yakalandı

Ramanlı: Samimiyetle ve cesaretle kendi gençliğimize sahip çıkmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri'yle görüştü

Mardin’de yıllardır kireç fabrikasından çıkan dumandan rahatsız olan halk, eylem yaptı

Şırnak’ta Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü toplantısı gerçekleştirildi

Mardin'de tarihi evini yaşatma mücadelesi veren Hamidi ailesinin gayreti takdir topluyor

Yaralı halde bulunan kuş tedavi edilerek doğaya salındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz

İşgalci katiller sivil alanları, Hizbullah askeri stratejik noktaları vuruyor

Malatya'da öğrenci servisi ile belediye otobüsü çarpıştı: 24 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 41 bin 965'e yükseldi

Kassam Tugayları, Gazze'de işgalcileri pusularla etkisiz hale getiriyor

Gaziantep'te hakkında hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

4 PKK elemanı öldürüldü

TBMM'de "israil tehdidi" oturumu: "israilin yayılması milli güvenlik sorunudur"

Alimler: Gazze ve Lübnan halkı cihad ve şehadetleri ile İslam'ın mukaddesatına sahip çıkıyor

Kur'an Nesli Platformundan Batman Müftüsü Durmuş'a ziyaret

1,2 ton canlı kum midyesi ele geçirildi

Mardin’de akaryakıt tankeri ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

Siirt'te bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Battalgazi Belediyesi Meclisi ekim ayı toplantısı devam etti

Çin, Lübnan'a acil yardım gönderiyor

Anevrizma belirtilerine dikkat!

Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları başladı

Siyonizm ve Filistin meselesinin kökleri

Malatya merkezli 2 ilde uyuşturucu operasyonu

Recai Kutan ebediyete uğurlandı

İŞKUR, 9 ayda 1 milyon 80 bin kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etti

Şeyh Ali Karadaği: Gazze'ye saldırıları önlemek için her türlü çaba gösterilmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku