-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,05
-
EURO
51,22% -0,20
-
GRAM ALTIN
6501,08% -1,82
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Doğal sabunlar saça ve vücuda daha faydalı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Son zamanlarda doğal sabunlara rağbetin arttığını belirten Hasan Çetin, özellikle zeytinyağından üretilen sabunların çok faydalı olduğunu ifade etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde açılan 14. Gıda ve Yöresel ürünler fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda firmanın katıldığı fuarda yöresel ürünler satışa sunuldu.
Fuar alanında doğal ve el yapımı sabun satan Hasan Çetin, zeytinyağından üretilen sabunlar ile ilgili İLKHA'ya konuştu.
“Ürünlerimiz tamamen el yapımıdır, fabrikasyon yoktur”
Satışa sunduğu sabunların üretildiği yerler ve faydalarından bahseden Çetin, “Ürünlerimiz tamamen doğal ve kendi yapımımız. Üretimin yarısı Hatay’da, yarısı ise Siirt’te gerçekleştiriliyor. Ürünlerimiz tamamen el yapımıdır, fabrikasyon yoktur. Tüm ürünleri tek bir yerden alıyoruz. Çay ağacı sabunu, sarı bıttım ve Siirt bıttımı gibi ürünlerimiz var. Bunların herkes faydasını biliyor. Egzamaya iyi gelir, saç kaşıntısını giderir, kepeğe karşı etkilidir ve saçı besler. Ayrıca gül kolonyamız var. Sadece bunu Isparta’dan getiriyoruz, diğer tüm ürünlerimiz Hatay ve Siirt’te üretilmektedir.” dedi.
“Bitkisel sabunların doğru kullanımı”
El yapımı doğal sabunların saça nasıl uygulanması gerektiğini anlatan Çetin, “Eşek sütü, bilindiği üzere anne sütüne en yakın süttür. Cilt bakımında etkilidir, cilt lekelerini giderir ve cildi nemli tutar. Keçi sütü sabunu, cilde parlaklık kazandırır. Pirinç sabunu ise cildin beyazlamasını sağlar. Bıttım sabunu genellikle saç için kullanılır, kepek ve saç dökülmesine karşı etkilidir. Lavanta ve kükürt sabunlarımız da bulunmaktadır. Kükürt sabunu özellikle ayak mantarı, egzama ve kaşıntıya iyi gelir. Salyangoz kremimiz ise botoks etkisi yaratarak cildi yeniler ve sıkılaştırır. Bize gelen en büyük şikayetlerden biri, 'Bu sabunu kullandım ama faydasını göremedim' şeklinde oluyor. Ancak bunun sebebi yanlış kullanımdır. Çoğu kişi sabunu saçına uygulayıp 10 saniye geçmeden duruluyor. Bu şekilde sabundan fayda sağlamak mümkün değildir. Doğru kullanım için sabunun saç diplerine iyice yedirilmesi ve en az 2 dakika boyunca parmak uçlarıyla masaj yapılarak uygulanması gerekmektedir. Ayrıca saçın tırnaklarla kaşınmaması önemlidir. Çünkü tırnakla kaşıma, ölü deriyi kaldırarak kepek oluşumuna neden olur.” şeklinde konuştu.
“Saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır”
Alıcının sabunu nasıl kullanması gerektiğini bilmesinin önemine değinen Çetin, “Bu sabunu her gün değil, üç günde bir kullanmak gerekir. Her gün kullanıldığında içindeki yağlar saçın ihtiyacı olan bazı maddeleri götürebilir ve bu da saçın beslenmesine zarar verebilir. Fazla kullanım her zaman zararlıdır, balın bile fazlası zehirdir. Duşa girildiğinde önce saç ıslatılmalı, ardından sabun iyice yedirilerek hafif bir köpüklenme sağlanmalıdır. Daha sonra ilk köpük durulandıktan sonra ikinci kez köpürtülerek iki dakika boyunca saç diplerine masaj yapılarak uygulanmalıdır. Saçın bu köpüğü emmesi ve içindeki vitaminleri alması gerekmektedir. Genellikle sabunun faydasını göremeyen kişiler, ürünü yanlış kullanmış ya da ürünü satan kişi onlara doğru kullanım hakkında bilgi vermemiştir. Islanmadığı sürece sabun herhangi bir yere bırakılabilir, ancak ıslandığında beyazlaşır ve etkisini kaybeder.” diye konuştu.
“Sabunun faydası anlatmakla bitmez”
Çetin son olarak şunları söyledi: “Şampuan kullanımına kesinlikle karşıyım. Üç senedir şampuan kullanmıyorum. Önceden saç uzatmak istiyordum ancak şampuan kullandığımda saç dökülmesi ve kepek oluşuyordu. Bu yüzden saçımı uzatmaktan korkuyordum. Fakat üç senedir sabun kullanıyorum ve saçımın ne kadar gür ve bakımlı olduğunu fark ettim. Sabunun faydası anlatmakla bitmez. Eskilere bakarsanız, yaşlı amcaların bile saçlarının gür olduğunu görürsünüz. Çünkü hayatları boyunca sabun kullanmışlar. Ama günümüzde gençlerin bile saçları dökülüyor. Bunun en büyük sebebi, kimyasal içerikli şampuanlardır. Ürünlerimiz de hiçbir katkı maddesi yoktur, tamamen doğaldır. İçinde yalnızca bıttımın yağı bulunmaktadır. Dolayısıyla herhangi bir kimyasal madde içermediği için yan etki yapma ihtimali yoktur. Bazı kişiler bu ürünleri fahiş fiyatlara satıyor ama buna gerek yok. Kazanıyorsun zaten, Allah’a şükür.” (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
HÜDA PAR'dan Darülacezeye bayram ziyareti
İncirlik'te siren sesleri: MSB'den "Olumsuz bir durum yok" açıklaması geldi
Rusya, Ukrayna'da ilerleyişini sürdürüyor
Battalgazi Belediyesi'nden çocuklarla bayram ziyareti
Viranşehir’de mezarlıkların çamur altında kalmasına tepki
Brent petrol 108,28 dolardan işlem görüyor
Ankara'da 15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması yapıldı
Hanzala grubu, Mossad'ın üst düzey yöneticisine ait 100 bin gizli belgeyi ifşa etti
Bakan Yumaklı: Hint Okyanusu'nda yeni bir sayfa açtık
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, işgalciler Batı Şeria'daki saldırılarını yoğunlaştırdı
Gaziantep merkezli 8 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 21 gözaltı, 14 tutuklama
İran'dan İngiltere'nin savaşa ilişkin olumsuz ve taraflı tutumuna sert eleştiri
Erbil'deki Amerikan El-Harir üssü vuruldu
Adıyaman'da baharın müjdecisi çiçekler renk cümbüşüne döndü
36 ilaç daha SGK geri ödeme listesine dahil edildi
İran'dan ABD'nin uçak gemisinin kaçışına ilişkin yorum: "Şeytanın planı zayıftır"
Şanlıurfa’da araması bulunan 2 suçlu yakalandı
Devrim Muhafızları: Sözcümüz Naini saldırıda şehit oldu
İşgal medyası: İran saldırılarında 21 kişi öldü
Mardin’de çöken ahıra düşen eşek itfaiye ekiplerince kurtarıldı
Antalya'da yangın faciası: Anne ve 5 çocuğu vefat etti
Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan Filistinlilere saldırdı
Yükleniyor







