-
BIST 100
15794,21%-0,50
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,26% 0,02
-
GRAM ALTIN
6330,28% 1,35
-
Ç. ALTIN
10541,83% -0,68
Doğu Kongo’da isyancılar Uvira kentini ele geçirdi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, Burundi sınırı yakınında bulunan Uvira kentinin isyancı bir ittifak tarafından ele geçirilmesi, “Uluslararası Büyük Göller Bölgesi Konferansı (ICGLR)" bölgesel bloğu içinde endişelere yol açtı.
Grubun İcra Sekreter Yardımcısı Yasir Muhammed, Zambiya’nın turistik başkenti Livingstone’da düzenlenen konferansın savunma alanındaki uzman komitesinin olağanüstü toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, “Çatışma büyük bir insani acıya, kitlesel yerinden edilmelere ve insani yardım faaliyetlerinin aksamasına neden oldu” dedi.
Zambiya Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Paul Shalala, yayımladığı basın açıklamasında, üye devletlere “insani krizin derinleşmesine ve sınır ötesi istikrarsızlık riskinin artmasına yol açan tırmanışı durdurmak için kararlı adımlar atma” çağrısında bulunulduğunu belirtti.
Bu toplantıdan önce, Doğu Kongo’daki çatışmanın daha geniş bölgesel etkilerini ele almak amacıyla, Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı kapsamında savunma başkanlarının olağanüstü bir toplantısı da gerçekleştirilmişti.
Livingstone’da düzenlenen toplantıya, konferansa üye 12 ülkenin temsilcileri katıldı: Angola, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kenya, Ruanda, Güney Sudan, Sudan, Tanzanya, Uganda ve Zambiya.
Öte yandan, Angola Cumhurbaşkanı Joao Lourenço, pazartesi günü Kongo Cumhurbaşkanı Félix Tshisekedi’yi ağırlamış; görüşmede çatışmayı sona erdirmeye yönelik bazı “öneriler” gündeme getirilmişti. (İLKHA)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor
Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti
Bursa’da uyuşturucu operasyonu
Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi
İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı
Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi
Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor
Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor
Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı
BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor
Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı
Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor
SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı
Güney Kore'de enerji alarmı
Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi
Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon
Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor
siyonist rejimin Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”
Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı
Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti
İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı
Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti
Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi
İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır
APP plaka değişimi yoğunluğu sürüyor
Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan "ateşkes diplomasisi"
Yaşlılara Saygı Haftası’nda anlamlı etkinlik
Teknolojik bağımlılığa karşı insan merkezli çözümler
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Yükleniyor







