• BIST 100

    10573,47%-0,52
  • DOLAR

    42,32% 0,19
  • EURO

    49,26% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5693,44% 0,66
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 0,00

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
Doğu Perinçek’ten  “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

Doğu Perinçek, “Ordunun bir yere düştüğü yok. Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor.​ İçindeki Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için, ordumuz Türkiye’nin son 50 yılının en kuvvetli ordusudur” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay’ın emrine verilmesinin ardından istifa etmesi, TSK’ya karşı algı yönetimi yürütenlerin iddialarını tartışma konusu yaptı.

TSK’nın iradesini zaaf içinde göstermek isteyenlerin ürettiği “Orduda FETÖ ile mücadele edenler tasfiye ediliyor” algısı, bazı çevrelerde yayılmaya başladı.

CHP'Lİ ATICI'YA PERİNÇEK'TEN CEVAP

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın kullandığı, “Yaycı’nın istifası, ordunun ne duruma geldiğini gözler önüne seriyor” sözlerine tepki, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

TÜRKİYE'NİN SON 50 YILDAKİ EN KUVVETLİ ORDUSU

Doğu Perinçek, TSK’da bir zafiyetin değil, aksine FETÖ’ye ve diğer düşmanlara karşı en güçlü dönemin yaşandığını belirtti: “Türk Ordusu’nun bir yere düştüğü yok. TSK, Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için Türkiye’nin son 50 yıllık tarihinin en kuvvetli ordusudur. Bundan daha esaslı bir olay olabilir mi? TSK aslanlar gibi savaşıyor. Ordumuz, zaferden zafere koşuyor.”

MAVİ VATAN’DA KARARLILIK

“Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor. Bu konudaki hurafeler, dedikodular son derece yanlıştır. Libya ile Türkiye’nin işbirliği zafere gidiyor. Libya'da Türkiye’nin gayreti sayesinde Amerikancı Hafter bozguna uğramış durumda. Şimdi Türkiye’nin Libya ile kurduğu işbirliği Doğu Akdeniz'de başka ülkelerle de yapılacak, hepimiz göreceğiz. TSK’da FETÖ temizlendiği için FETÖ’nün müttefikleri, bu durumdan rahatsız. 'Ordu düştü' gibi laflarının hepsi psikolojik harekât kapsamı içindeki laflardır.”

“TSK’NIN İÇ MESELESİNE KARIŞMAYIN”

Perinçek, Yaycı’nın istifasının TSK’nın bir iç meselesinin olduğunun ve karışılmaması gerektiğinin altını çizdi: “Sayın Cihat Yaycı tabii ki değerli bir amiral. Bugün Türk Ordusu'nda bütün amirallerimiz, generallerimiz değerli. Değerlendirme doğrudur, değildir, buralara kimse burnunu sokmasın. Bunlar çok büyük yanlıştır. TSK'ya hiçbir siyasi tavırla müdahale edilemez. TSK'da bir atama yapılmışsa demek ki TSK bunu uygun görmüştür ve burada mütalaa yürütmek, değerlendirme yapmak, onu almak, silkelemek, vurmak, kırmak ciddi tutumlar değildir. Hiçbir siyasi güç, hiçbir siyasi parti hatta hiçbir vatandaş bu atamalara müdahale etmemelidir. Hiçbir kimse de tivit atarak TSK'nın işlerine müdahale etmemelidir.”

Vatan Partisi Genel Başkanı son olarak, “Türk Ordusu bu tür propagandalara geçmişte de uğramış ancak kendine güvenen ve yetenekleri üstün bir silahlı kuvvettir. Onun için bu tür propagandaları da ezer, geçer” dedi.

Batmanlılar sahabenin izinde buluşacak

Polonya, Belarus sınırına yeni bariyer inşa etme kararı aldı

Afyon-Konya yolunda kaza: 6 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Diyarbakır Şehir Hastanesi bir an önce bitirilmeli!

Ukrayna’da yolsuzluk furyası: Devletin tüm şirketlerinde denetim başladı

Yılın ilk 10 ayında 50 bin mükellef incelendi

Dr. Güneş: İşlenmiş gıdalar çocuklarda diyabet riskini artırıyor

UNRWA: Gazze'de 282 bin ev yok edildi, yüz binlerce aile kışı çadırlarda karşılıyor

Doç. Dr. Keskin: Diyabet önlenebilir, kontrol altına alınabilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır

Çin’de 1.444 tonluk dev altın yatağı keşfi: Son 75 yılın en büyüğü

Batman'da STK'lardan silahlı şiddete karşı toplumsal duyarlılık çağrısı

Milletvekili Ramanlı, Sason'da vatandaşlarla buluştu

Dr. Gassan Ebu Sitte: İşkenceyle öldürülen evlatlarımız bize eksik organlarla dönüyor

Tüm engellere rağmen on binlerce kişi Mescid-i Aksa’da cuma namazı kıldı

Polonya: Rusya'nın Ukrayna’yı ele geçirmesi durumunda Polonya bir sonraki hedef olacak

Diyarbakır’da 671 aranan şahıs yakalandı

Almanya’da siber saldırılar rekor kırdı: Uzman açığı dijital güvenliği tehdit ediyor

BM'den Sudan'daki taraflara doğrudan yaptırım uyarısı geldi

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonlarında 52 tutuklama

ABD'de amonyak sızıntısı: 45 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa dahil 22 ilde eş zamanlı operasyon: 138 şüpheli yakalandı

Dünya Diyabet Günü’nde çocuklar için farkındalık etkinliği düzenlendi

11. Yargı Paketi önümüzdeki hafta Meclis’e sunuluyor

Batman'da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü için farkındalık standı kuruldu

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonlarında çok sayıda silah ele geçirildi

Ateşkese rağmen siyonist saldırılar sürüyor: Bir şehit

Portekiz'i Claudia Fırtınası vurdu: 2 ölü

İşgal rejimi Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi

Miyop ve astigmat tedavisinde smile pro lazer tedavisi avantaj sunuyor

Yeni mahsul zeytin sezonu açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batmanlılar sahabenin izinde buluşacak

Polonya, Belarus sınırına yeni bariyer inşa etme kararı aldı

Afyon-Konya yolunda kaza: 6 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Diyarbakır Şehir Hastanesi bir an önce bitirilmeli!

Ukrayna’da yolsuzluk furyası: Devletin tüm şirketlerinde denetim başladı

Yılın ilk 10 ayında 50 bin mükellef incelendi

Dr. Güneş: İşlenmiş gıdalar çocuklarda diyabet riskini artırıyor