• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Doktor anneye yürek yakan acı: 9 çocuğunun yanmış cesediyle hastanede karşılaştı

24 Mayıs 2025, Cumartesi 11:13
24 Mayıs 2025, Cumartesi 11:13
Doktor anneye yürek yakan acı: 9 çocuğunun yanmış cesediyle hastanede karşılaştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de çocuk doktoru olan Filistinli Alaa en-Neccar, siyonist rejimin Han Yunus'a düzenlediği hava saldırısında 9 çocuğunun yanarak can verdiğini hastanede çalışırken öğrendi. Eşi ağır yaralı, bir çocuğu ise hayatta kaldı.

Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım saldırılarının en acı örneklerinden biri daha yaşandı. Çocuk doktoru olan Filistinli Alaa en-Neccar, Han Yunus'un güneyindeki Kizan en-Neccar bölgesindeki evlerinin siyonist rejim tarafından bombalanması sonucu, 9 çocuğunun yanarak can verdiğini çalıştığı hastanede öğrendi.

Sivil savunma ekiplerinin verdiği bilgiye göre saldırı, ailenin evini tamamen yerle bir etti. Ardından çıkan büyük yangın sonucu 8'i tamamen yanmış halde olmak üzere 9 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Baba Dr. Hamdi en-Neccar ise ağır yaralandı.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, çalıştığı Nasser Tıp Kompleksi'ne getirilen cesetlerin çocuklarına ait olduğunu gören Alaa en-Neccar sinir krizi geçirdi. Çocuklarının yaşları 2 ile 12 arasında değişiyordu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Munir el-Berş, Dr. Alaa'nın Nasser Hastanesi'ndeki Tahrir Çocuk Hastanesi'nde görevli olduğunu belirtti. El-Berş'in verdiği bilgiye göre, 10 çocuk sahibi olan çiftin en büyük çocuğu henüz 12 yaşında bile değildi. Saldırı, Alaa işe gittikten birkaç dakika sonra gerçekleşti. Eşi Hamdi, onu hastaneye bıraktıktan sonra eve döner dönmez saldırı yaşandı.

Hayatını kaybeden çocukların isimleri şöyle: Yahya, Rakan, Ruslan, Cebran, İf, Rivan, Seydin, Lokman ve Seydra. Ailenin hayatta kalan tek çocuğu Âdem ise yaralı olarak kurtarıldı. Baba Hamdi'nin yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Dr. El-Berş, "Bu acıyı kelimeler tarif edemez. Gazze'de sağlık çalışanlarımız sadece hedef alınmakla kalmıyor, tüm aileleriyle birlikte yok ediliyor" ifadelerini kullandı.

Bu saldırı, haftalardır yoğun şekilde bombalanan Han Yunus ve genel olarak Gazze'de sivillere yönelik artan saldırıların bir parçası. Çoğu kadın ve çocuk yüzlerce sivil, benzer saldırılarda şehit oldu.

Yaşanan bu büyük acı, sosyal medya platformlarında da infiale yol açtı. Kullanıcılar, Gazze'deki çocuk katliamına karşı uluslararası sessizliği sert şekilde eleştirdi ve bu olayın soykırım zincirinin bir halkası olduğuna dikkat çekti.

7 Ekim 2023'ten bu yana ABD'nin koşulsuz desteğiyle Gazze'yi kan gölüne çeviren siyonist rejim, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 176 bini aşkın Filistinliyi şehit etti ya da yaraladı. Kayıp sayısı 11 bini aşarken, yüz binlerce kişi evsiz kaldı. (İLKHA)

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı