• BIST 100

    10729,91%1,30
  • DOLAR

    40,48% 0,06
  • EURO

    47,71% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4370,66% -0,80
  • Ç. ALTIN

    7007,31% -1,43

Dokuz Eylül uzmanları afet bölgesinde yapı stokunu inceleyecek

11 Şubat 2023, Cumartesi 09:50
11 Şubat 2023, Cumartesi 09:50
Dokuz Eylül uzmanları afet bölgesinde yapı stokunu inceleyecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dokuz Eylül uzmanları afet bölgesinde yapı stokunu inceleyecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından yürüttüğü arama-kurtarma ve yardım faaliyetleri ile depremzedelere umut olurken, bu kez bölgedeki mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi ve risklerin belirlenmesine katkı sunmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliğine hazırlanıyor.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından imkanlarını seferber eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bölgede yürüttüğü arama-kurtarma faaliyetleri ile enkaz altında kurtarılmayı bekleyen depremzedelere umut olmuştu. Felaketin ardından Araştırma Uygulama Hastanesi çalışanları aracılığıyla deprem bölgelerinde sağlık hizmeti vermek için hızlı adımlar atan ve Hatay’a ulaşan ilk sağlık ekibi olan DEÜ, bir yandan da acil ihtiyaçlara yönelik yardım kampanyaları düzenlemişti. Deprem uzmanları ve inşaat mühendisi akademisyenleri de afet bölgesinde incelemelerde bulunan DEÜ, bu kez bölgedeki mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi ve risklerin belirlenmesine katkı sunmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile iş birliğine hazırlanıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, “Afet bölgesinde bulunan mevcut yapı stokunun son halinin değerlendirilmesi, deprem tehlikesi ve risklerinin belirlenmesi adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak bir çalışmaya hazırlanıyoruz. Bakanlık ile iletişime geçerek bu yönde bir çalışma yapmak istediğimizi söyledik. Bakanlık yetkilileri de girişimimize oldukça olumlu yaklaştı. Bu çerçevede, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü hocalarımız, bölgede hangi yapıların depreme karşı dayanıklı kalabildiğinin tespitinin yanı sıra; hangilerinin riskler içerdiğini, kullanılabilir ya da yıkılması gerektiğini belirleyecekler” dedi.

“Hocalarımızın yetkinliğine güveniyoruz”
Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ile Türkiye’nin en önemli deprem araştırma merkezlerinden birine sahip olan DEÜ’nün, toplumsal yarar misyonu ile yerel yönetimlere katkı ve vatandaşların şuurlandırılma çalışmalarını ciddiyetle yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Tanarslan, “Ülkemizi yasa boğan, büyük kayıplar verdiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz. Daha önce İzmir depremindeki çalışmalarından dolayı hocalarımızın bu konudaki yetkinliklerine güveniyoruz. Güneydoğu bölgemizi etkileyen deprem felaketi sonrası, bu kez Bakanlığın mühendis grubu ile bu yönde bir çalışma gerçekleştireceğiz. Değerli neticelerin alınacağını düşünüyoruz” ifadesinde bulundu.
[gallery ids=',104168,104169']

Çorum'da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle iletişim kesildi

İngiltere ve Hindistan serbest ticaret anlaşması imzaladı

Araç park tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Motokuryenin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tayland ve Kamboçya'ya çatışmaları durdurma çağrısı

Macron: Filistin devletini eylül ayında tanıyacağız

Bolu’da orman yangını

"Gazze Ablukasını Kırın" imza kampanyasına davet

Güney Kore'de sıkıyönetim soruşturması sürüyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

BM: Gazze'de çocuklar açlık ve yetersiz beslenmenin faturasını en ağır şekilde ödüyor

Batman’da trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı

Güney Kıbrıs'ta orman yangını

İzmir’de orman yangını

Suriye ve Suudi Arabistan arasında 47 anlaşma imzalandı

Siirt’te AFAD gönüllülerine kimlik dağıtıldı, yeni ekipmanlar tanıtıldı

Ukrayna'dan Soçi'ye saldırı: 2 ölü, 11 yaralı

Batman-Beşiri yolunda kaza: 2 yaralı

ABD'den Ukrayna'ya 322 milyon dolarlık silah satışı

İran-Avrupa görüşmeleri yarın İstanbul'da yapılacak

Malatya’da kırsal konutlar istişare toplantısı düzenlendi

Fransa'yı karıştıran “Duplomb Yasası” kabul edildi

HAMAS yetkilisi Teysir Süleyman: Teslim olmayacağız direniş halkı savunuyor

Cizre en sıcak günlerinden birini daha yaşıyor

Kur'an hafızları: Hafızlık, tarif edilmesi imkansız bir duygudur

Umut Kervanı Mersin'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Gazze’de insanlar açlığa terk edilerek ölüme sürükleniyor

Direksiyon başında uyuyunca otomobil takla attı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çorum'da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisiyle iletişim kesildi

İngiltere ve Hindistan serbest ticaret anlaşması imzaladı

Araç park tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Motokuryenin çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tayland ve Kamboçya'ya çatışmaları durdurma çağrısı