• BIST 100

    15349,56%0,62
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,24% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6401,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10384,03% 0,36

Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

02 Ekim 2024, Çarşamba 17:10
02 Ekim 2024, Çarşamba 17:10
Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, bir aileden 1 milyon 100 bin TL almaya çalışan dolandırıcıların planı, polisin son anda yaptığı müdahaleyle bozuldu.

Malatya'da ikamet eden Sevinç Ahmet Yılmaz akın çifti ile oğulları Yusuf Akın'ı aynı anda arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin ele geçirildiği gerekçesiyle şebekenin çökertileceğini söyleyen dolandırıcılık şebekesi üyeleri, kendilerinden yüklü miktarda para istedi.

Sevinç Akın, bunun üzerine panikle evdeki altınları alıp kuyumcuya bozdurmaya giderken eşi Ahmet ile oğlu Yusuf ise farklı blara gidip kredi çekti. Akın ailesi, toplamda 1 milyon 100 TL'yi dolandırıcıların hesaplarına aktarmaya çalıştıkları esnada polisin olaydan haberdar olması ile dolandırılmaktan son anda kurtuldular.

Asayiş Şube Müdürlüğünde para ve ziynet eşyaları teslim edilen Akın ailesi, dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını, başkalarının da mağduriyet yaşamaması için kendilerini telefonla arayarak para isteyenlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

"Toplamda 1 milyon 100 bin TL dolandırılmaktan son anda kurtulduk"

Olayın iş yerinde iken kendisine gelen bir telefonla başladığını anlatan Sevinç Akın, "İş yerindeydim. Bir acil bir telefon geldi. Kendisinin Hakan Yılmaz adlı polis olduğunu ve Emniyet'ten aradığını söyledi. Eşimin adliyede olduğunu, 'bdan kredi çekmeniz gerekiyor' dediler. 400 bin TL sizden, 400 bin TL de eşinizden talep olunacak dediler. Ben de işyerinden izin alıp çıktım. Yolda tekrar irtibata geçip 'telefonunu kapatma' dediler.  Telefonların kayıt altına alındığını söylediler. Benim kuyumcuya gitmemi söylediler. 'Kolunda altınların varsa kuyumcuya götüreceksiniz. Orada sattığınız anda biz sizinle irtibata geçip o şebekeleri yakalayacağız' dediler. Ben de emniyetten aradığı ve kendini polis olarak tanıttığı için inandım ve kuyumcuya gittim. Bileziğimi çıkarıp kuyumcuya verdim. O anda gelen başka bir aramayla onlarla görüşme kesildi." dedi.

Akın, polise gelen bir ihbar sonrası olayın fark edildiğini, emniyetin sayesinde toplamda 1 milyon 100 bin TL dolandırılmaktan son anda kurtulduklarını söyledi.

Akın, kendileri gibi başkalarının da mağduriyet yaşamaması için kendilerini telefonla arayarak para isteyenlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Polisin, olayın şüphelilerinin tespitine ve yakalanmasına yönelik çalışmaları sürüyor. (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de süren katliamlar ateşkesi açıkça ihlal ediyor

PKK/SDG Doğu Halep'ten çekiliyor

Suriye'de Kürt Hakları Kararnamesi

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu: Bakan Fidan "Yürütme Kurulu"nda

Gazze'de 24 saatte 14 şehit, 18 yaralı

İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı

Batman–Beşiri kara yolunda feci kaza: 1’i ağır 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC Ekonomik Örgütler Toplantısı’na katıldı

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde hasta yoğunluğu şikâyetlere neden oldu

Suriye Ordusu SDG-PKK/YPG mevzilerine yönelik operasyona başladı

Mardin’de kaybolan iki çocuk gölette ölü bulundu

İngiltere'de 'Süper virüs' hızla yayılıyor

Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş'ten 17 Ocak Mesajı

ABD'den İran'a yaptırım kararı

Fransa'dan ABD'ye: Grönland egemen bir devletin parçası

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD heyetini kabul etti

Slovakya ile ABD'den nükleer santral adımı

Trump'tan Grönland konusunda ABD ile uyumsuz ülkelere gümrük vergisi tehditi

Batman’da bahis operasyonu: 11 şüpheli yakalandı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonlarında 189 şüpheli yakalandı

Dışişleri Bakanı Fidan Ummanlı mevkidaşı ile görüştü

Tarsus’ta Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Kütahya’da kapatılan bazı hayvan pazarları açılıyor

ABD'de Minnesota kaynaklı gerilim sürüyor: Protestocular ile ICE ekipleri karşı karşıya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de süren katliamlar ateşkesi açıkça ihlal ediyor

PKK/SDG Doğu Halep'ten çekiliyor

Suriye'de Kürt Hakları Kararnamesi

Gazze Barış Kurulu üyeleri belli oldu: Bakan Fidan "Yürütme Kurulu"nda

Gazze'de 24 saatte 14 şehit, 18 yaralı

İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de