-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde
Dolar fiyatları, dolar endeksinde yaşanan değer kaybı ve Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme verilerinin yıllık bazda yüzde 21,7 ile rekor seviyeye işaret etmesinin ardından düşüşünü sürdürürken; gün içinde 8,2566 TL seviyesine kadar gerileyerek 11 Mayıs tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.
Dolar kuru, 3 gündür aralıksız düşüşünü sürdürürken, gün içerisinde en yüksek ise 8.3102 TL seviyesini gördü. Dolar fiyatları, saat 14.26 itibarıyla yüzde 0.21 oranında düşüşle 8.2662 TL seviyesinde hareket etti. Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 8.29 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne yatay seviyeden başlamıştı. Yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi, para politikası üzerinde belirleyici olduğu için kritik olurken, veri öncesi döviz piyasalarında yaşanan oynaklık sürebilir.
10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.03 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.39 seviyesinde bulunuyor.
EURO 4,5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYELERİNDE
Euro fiyatlarında da düşüş eğilimi sürerken, 21 Nisan tarihinde gördüğü 9.75 TL seviyesinden sonraki en düşük seviyelerdeki hareketine devam ediyor. Euro kuru, gün içerisinde en düşük 9,7991 TL'yi görürken; şu dakikalarda yüzde 0.08 oranında düşüşle 9,8220 TL seviyesinde bulunuyor. İngiliz sterlini ise aynı dakikalarda 11.4240 TL seviyesinde işlem görüyor.
DOLAR DÜNYADA GERİLİYOR
Dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksi 92,37 seviyesine kadar gerileyerek 6 Ağustos tarihinden bu güne en düşük seviyeyi gördü. Dolar endeksi, bugün dar bir bant aralığında hareket ederken, dün yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini göre Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1,1854 seviyelerinde yatay hareket ediyor.
DIŞ İKLİM VE TCMB BELİRLEYİCİ OLACAK
Eral Karayazıcı - Inveo Portföy - Fon Yönetim Müdürü
ABD para birimi 20 Ağustos tarihinden bugüne dünya genelinde değer kaybediyor. Bu trendin yansıması ile ülkemizde de iki haftada 8,50 TL seviyesinden 8,27 TL seviyesine kadar geriledi. Önümüzdeki hafta-aylarda dolarTL’nin seyri üzerinde dış iklim ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim döngüsünün zamanlama-hızı belirleyici olmaya aday görünüyor.
Yurt içinde döviz talebinde önemli bir etken olan cari denge eylül-ekim parkurunda turizm kanalı ile Türk Lirasını desteklemeye devam edecektir. 8,43 TL seviyesinde güç kazanan bir dirence sahip olan DolarTL cephesinde ben aşağı yönlü risklerin 8,02 TL civarı ile kısıtlı olduğunu, bu seviyeye kadar gerilemenin sürmesinin ise önemli ölçüde dış iklime bağlı olacağını düşünüyorum.
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







