• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

"Döviz piyasası iki aydır stabil, vatandaşlar mağdur olmamak için dikkatli hareket etmeli"

12 Şubat 2025, Çarşamba 15:21
12 Şubat 2025, Çarşamba 15:21
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Döviz piyasasının son durumunu değerlendiren Enver Güven, kurların iki aydır stabil seyrettiğini belirterek vatandaşlara döviz alımında dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Son iki aydır döviz kurlarında belirgin bir değişiklik yaşanmazken, piyasaların durağan seyrettiği gözlemleniyor.

Vatandaşların döviz alımında mağduriyet yaşamaması için uzmanlar resmi döviz bürolarının tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Bların eski banknotları kabul etmemesi, döviz yatırımı yapan vatandaşları zor durumda bırakırken, uzmanlar eski banknot alımından kaçınılması gerektiğini belirtiyor.

Son günlerde sahte dolar konusunun kamuoyunda geniş yankı uyandırması üzerine uzmanlar, bu durumun abartıldığı ve sahte para oranının sanıldığı kadar yüksek olmadığı görüşünde birleşiyor.

Blar kurulunun sahte para tespitine yönelik yeni makineleri zorunlu hale getirdiği açıklamaları gündemdeki yerini korurken, bazı bların bu uygulamayı hayata geçirmemesi vatandaşları mağdur ediyor.

Döviz piyasalarındaki son durumu değerlendiren Enver Güven, yaklaşık iki aydır kurlarda ani bir dalgalanma yaşanmadığını, piyasanın normal standartlarda seyrettiğini belirtti.

"Döviz piyasası normal standartlarda seyrediyor"

Döviz kurlarında ne keskin bir düşüş ne de ani bir yükselişin söz konusu olduğunu ifade eden Enver Güven, "Döviz piyasası iki aydan beridir stabil. Ne fazla bir düşüş ne de fazla bir yükseliş var, normal standartlarda seyrediyor." dedi.

"Döviz alırken resmi bürolar tercih edilmeli"

Vatandaşların döviz alım ve satım işlemlerinde dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Güven, özellikle resmi döviz bürolarından alım yapılması gerektiğini belirtti. Güven, mağdur olunmaması için döviz alırken resmi döviz bürolarından almaları gerektiğini söyledi.

"Blar eski banknotları kabul etmiyor"

Bların eski banknotları kabul etmediğini ve bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını dile getiren Güven, "Blar eski banknotları almadığı için vatandaş zor duruma giriyor. Eski banknot almasınlar çünkü aldıkları zaman ellerinde kalıyor. Blar geri alım yapmıyor yahut daha düşük bir ücrete alıyor." şeklinde konuştu.

"Sahte dolar konusu abartıldı"

Son günlerde gündemde olan sahte dolar konusuna da değinen Güven, bu durumun gereğinden fazla büyütüldüğünü ve piyasada sahte dolar oranının sanıldığı kadar yüksek olmadığını belirtti. 

"Blar yeni makineleri almak zorunda"

Blar kurulunun bu konuda bir açıklama yaptığını hatırlatan Güven, sahte paraların tespitine yönelik makinaların yenilendiğini ve bların bu cihazları kullanmalarının zorunlu hale getirildiğini ifade etti. Ancak bazı bların bu konuda adım atmadığını belirten Güven, "Bu konu üzerine blar kurulu açıklama yaptı, makinalarını yenilediklerini ve bların bu makineleri almak mecburiyetinde olduğunu söylediler. Blar uyanıklık yapıyor, almıyor. Vatandaş da bu sebeple mağdur oluyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"Döviz yatırımı uzun vadeli düşünülmeli"

Döviz alımının yatırım süresine göre değerlendirilmesi gerektiğini belirten Güven, özellikle kısa vadeli döviz alımının risk taşıdığına dikkat çekti. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler için döviz alımının uygun olabileceğini ifade eden Güven, "Döviz alımında uzun vade düşünülmeli. Eğer kısa vadede alınacaksa almasınlar." diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. (İLKHA)

Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur

HÜDA PAR'dan "Madde Bağımlılığı" paneli: Gençlik risk altında, çözüm ortak mücadelede

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı" paneli gerçekleştirildi

Van'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

BM'den Benin'deki darbe girişimine kınama

Osmaniye'de yolcu otobüsü devrildi: 3 yaralı

Rusya Ukrayna'ya ait enerji tesisini bombaladı

Türkiye-Macaristan Ortak İstişare Mekanizması’nın ilk toplantısı yarın İstanbul’da yapılacak

Çin ve Rusya'dan ortak füze tatbikatı

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Define arandığı iddia edilen ve bir kişinin öldüğü mağara tüneli kapatıldı

Çin yeni bir internet uydu grubunu uzaya gönderdi

Benin yönetimi darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını açıkladı

İzmir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

Dünya Gıda Programı'ndan Kamerun için "açlık felaketi" uyarısı

Umut Kervanı, bu kış da Siverek’te yüzlerce minik yüreği ısıttı     

Donbass ve Ukrayna'daki 2 yerleşimde kontrol Rusya'ya geçti

Meksika'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 4 yaralı

Batman’da bir evde çıkan yangın mahalleli tarafından söndürüldü

Hong Kong halkı sandık başına gitti

İşgal rejimi 3 yaşındaki bebeği katletti

Hawaii'de Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yaya üst geçidinin merdivenlerine çarpan otomobil alev aldı: 4 yaralı

Eşsiz manzarasıyla sisler içinde İshak Paşa Sarayı

Muğla’da şap hastalığı tespit edilen 11 mahalle karantinaya alındı

Suriye: israil işgali bitmeden uzlaşma olmayacak

Başakşehir'de boykot nöbeti: İşgal destekçisi firmaların kapatılması talebi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Her şeyi madde üzerinde inşa ederseniz nesil madde bağımlısı olur