• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

"Döviz piyasası iki aydır stabil, vatandaşlar mağdur olmamak için dikkatli hareket etmeli"

12 Şubat 2025, Çarşamba 15:21
12 Şubat 2025, Çarşamba 15:21
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Döviz piyasasının son durumunu değerlendiren Enver Güven, kurların iki aydır stabil seyrettiğini belirterek vatandaşlara döviz alımında dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Son iki aydır döviz kurlarında belirgin bir değişiklik yaşanmazken, piyasaların durağan seyrettiği gözlemleniyor.

Vatandaşların döviz alımında mağduriyet yaşamaması için uzmanlar resmi döviz bürolarının tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Bların eski banknotları kabul etmemesi, döviz yatırımı yapan vatandaşları zor durumda bırakırken, uzmanlar eski banknot alımından kaçınılması gerektiğini belirtiyor.

Son günlerde sahte dolar konusunun kamuoyunda geniş yankı uyandırması üzerine uzmanlar, bu durumun abartıldığı ve sahte para oranının sanıldığı kadar yüksek olmadığı görüşünde birleşiyor.

Blar kurulunun sahte para tespitine yönelik yeni makineleri zorunlu hale getirdiği açıklamaları gündemdeki yerini korurken, bazı bların bu uygulamayı hayata geçirmemesi vatandaşları mağdur ediyor.

Döviz piyasalarındaki son durumu değerlendiren Enver Güven, yaklaşık iki aydır kurlarda ani bir dalgalanma yaşanmadığını, piyasanın normal standartlarda seyrettiğini belirtti.

"Döviz piyasası normal standartlarda seyrediyor"

Döviz kurlarında ne keskin bir düşüş ne de ani bir yükselişin söz konusu olduğunu ifade eden Enver Güven, "Döviz piyasası iki aydan beridir stabil. Ne fazla bir düşüş ne de fazla bir yükseliş var, normal standartlarda seyrediyor." dedi.

"Döviz alırken resmi bürolar tercih edilmeli"

Vatandaşların döviz alım ve satım işlemlerinde dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Güven, özellikle resmi döviz bürolarından alım yapılması gerektiğini belirtti. Güven, mağdur olunmaması için döviz alırken resmi döviz bürolarından almaları gerektiğini söyledi.

"Blar eski banknotları kabul etmiyor"

Bların eski banknotları kabul etmediğini ve bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını dile getiren Güven, "Blar eski banknotları almadığı için vatandaş zor duruma giriyor. Eski banknot almasınlar çünkü aldıkları zaman ellerinde kalıyor. Blar geri alım yapmıyor yahut daha düşük bir ücrete alıyor." şeklinde konuştu.

"Sahte dolar konusu abartıldı"

Son günlerde gündemde olan sahte dolar konusuna da değinen Güven, bu durumun gereğinden fazla büyütüldüğünü ve piyasada sahte dolar oranının sanıldığı kadar yüksek olmadığını belirtti. 

"Blar yeni makineleri almak zorunda"

Blar kurulunun bu konuda bir açıklama yaptığını hatırlatan Güven, sahte paraların tespitine yönelik makinaların yenilendiğini ve bların bu cihazları kullanmalarının zorunlu hale getirildiğini ifade etti. Ancak bazı bların bu konuda adım atmadığını belirten Güven, "Bu konu üzerine blar kurulu açıklama yaptı, makinalarını yenilediklerini ve bların bu makineleri almak mecburiyetinde olduğunu söylediler. Blar uyanıklık yapıyor, almıyor. Vatandaş da bu sebeple mağdur oluyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"Döviz yatırımı uzun vadeli düşünülmeli"

Döviz alımının yatırım süresine göre değerlendirilmesi gerektiğini belirten Güven, özellikle kısa vadeli döviz alımının risk taşıdığına dikkat çekti. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler için döviz alımının uygun olabileceğini ifade eden Güven, "Döviz alımında uzun vade düşünülmeli. Eğer kısa vadede alınacaksa almasınlar." diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Konya semalarında leylek göçü

Epstein skandalı büyümeye devam ediyor: New York Sanat Akademisi bağışları geri vermek zorunda kaldı

İranlı Komutan Şikari: ABD bölgeden çekilmeli

İran’da “ABD‑işgal rejimi bağlantılı” üç hücreye operasyon

Muğla’da Ramazanda gıda denetimi devam ediyor

Bayrama sayılı günler kala şeker alışverişi çarşı pazarı canlandırdı

Kuzey Kore’den balistik füze denemesi: Tokyo yönetimi acil toplandı

IHO EBRAR'dan Malatya'da ihtiyaç sahiplerine destek

Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Rusya Savunma Bakanlığı: Son bir haftada Ukrayna’ya yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali 4. güç ünitesinde baskı kirişi yerine yerleştirildi

Ulusal Su Planı yürürlüğe girdi

Yetimler Vakfı Gazzeli Müslümanlara sahur ikramında bulundu

Yılmaz: Türkiye, bugün Terörsüz Türkiye hedefimiz doğrultusunda kararlı bir yürüyüş içindedir

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Fransız mevkidaşıyla görüştü

Yabancı uyruklular için "Türkçe Dil Yeterlikleri e-Sınavı" dönemi başlıyor

Hollanda’da patlama: yahudi okulunun dış duvarı hasar gördü

Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne balistik füzeler fırlattı

BDDK iki yatırım bsının kuruluş iznini iptal etti

Siyonist rejim ve ABD'nin İran saldırıları Körfez ülkelerini vurdu: Enerji gelirlerinde 15 milyar dolarlık kayıp

Diyarbakır'da 81 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Orta Doğu krizi küresel enerji sistemini sarsarken yeni merkezler aranıyor

Şanlıurfa’da binlerce çocuğa bayramlık giyim desteği

Batman'da ev yangınında eşyalar kullanılamaz hale geldi

Artvin’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda 71 kişi yakalandı

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği vuruldu: Hava savunma sistemi devre dışı kaldı

"Kelâm ve Kalem Yazma Mushaf Sergisi” ziyaretçilere kapılarını açtı

Ukrayna: Rusya 68 füze ve 430 İHA ile saldırı düzenledi

Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 23 kişi şehit oldu

Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor: Totalenergies’te büyük üretim kesintisi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya semalarında leylek göçü

Epstein skandalı büyümeye devam ediyor: New York Sanat Akademisi bağışları geri vermek zorunda kaldı

İranlı Komutan Şikari: ABD bölgeden çekilmeli

İran’da “ABD‑işgal rejimi bağlantılı” üç hücreye operasyon

Muğla’da Ramazanda gıda denetimi devam ediyor

Bayrama sayılı günler kala şeker alışverişi çarşı pazarı canlandırdı

Kuzey Kore’den balistik füze denemesi: Tokyo yönetimi acil toplandı