Down sendromlu Yunus, okçulukta Suruç’u temsil edecek

Tarih: 10.12.2022 12:40
Down sendromlu Yunus, okçulukta Suruç’u temsil edecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Down sendromlu Yunus, okçulukta Suruç’u temsil edecek

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan down sendromlu genç Yunus Coşkun, okçulukta gösterdiği başarısıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yunus, özel gereksinimli sporcuların katıldığı turnuvalarda Suruç’u temsil edecek.
Suruç ilçesinde yaşayan down sendromlu 18 yaşındaki Yunus Coşkun, algılama, uygulama ve zekasıyla okçuluk sporunda büyük başarı sağladı. Kısa süre önce başladığı okçulukta hedefleri tam isabetle vuran Yunus, eğitmenlerinden de tam not alıyor. Harran Üniversitesi Suruç Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Serhan Güngör’ün 83 öğrencisinden biri olan Yunus, çok sevdiği okçuluk sporu antrenmanlarına zamanında gidip eğitim alıyor. Eğitimlerini kaçırmadan söylenenleri bir bir uygulayan Yunus, kısa sürede sağladığı başarı dolayısıyla özel gereksinimli sporcuların katıldığı turnuvalarda Suruç’u temsil etmeye hak kazandı. Arkadaşlarıyla uyum içinde antrenmanlarını sürdüren Yunus, kendisine destek olan eğitmen ve arkadaşlarına teşekkür etti.
Suruç Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Serhan Güngör, Yunus’un algılama zekasının çok iyi olduğunu ve kısa sürede çok geliştiğini söyledi. Güngör, “Geleneksel okçulukta yetiştirdiğimiz 83 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin bir kısmı Suruç İlçe Gençlik Müdürlüğü bünyesinde hizmet alıyorlar, bir kısmı da Harran Üniversitesi BESYO Kapalı Spor Salonunda eğitim alıyorlar. Öğrencilerimize özellikle ilk önce yerde okçuluğu öğretiyoruz. Daha sonrasında bunu binicilikle birleştirip geleneksel bir sporumuz olan atlı okçulukla devam ediyoruz. Burada amacımız hudut şehirlerimizden olan Şanlıurfa’da bir farkındalık oluşturmak. Öğrencilerimiz arasında özel gereksinimli bireyler de yer alıyor. Yunus onlardan bir tanesidir. Yunus başlayalı çok uzun süre olmadı ancak çok hızlı bir gelişim gösterdi. Söylenen her şeyi kısa sürede algılayıp uygulayabiliyor. Onun başarısında ve bizim eğitimimizin ilerlemesinde bize çok yardımcı oluyor. Diğer sporcularımızdan çok daha hızlı olayları anladı ve uyguladı. Özel gereksinimli bireylerin katılmış oldukları yarışmalarda biz Yunus’u da Suruç’u temsilen göreceğiz. Kısa süre içerisinde inşallah olacak. Desteklerini hiç esirgemeyen Suruç için sürekli faaliyetlerde bulunmamıza destek olan Suruç Belediyesine ve Suruç Kaymakamlığına özellikle Kaymakamımız Kenan Aktaş’a teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',67782,67783,67784,67785,67786,67787']

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Gaziantep'te 213 bin 939 araç denetlendi

Çek Cumhuriyeti'nin bir kısmı elektriksiz kaldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşine dikkat: Yaz aylarında risk artıyor

Resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısı 753 oldu

Batı Şeria'da ağır baskı altındaki 30 Filistinli aile daha göç ettirildi

Karın şişkinliğinin nedenleri ve çözümleri

Mahmud Halil'den mücadeleye devam mesajı: Soykırıma karşı durmaktan asla pişman değilim

Güneydoğu'da kavurucu sıcaklar kapıda: Termometreler 44 dereceyi gösterecek

Her işkolik zamanla tükenmişlik yaşayabilir

Birçok suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

 Umut Kervanı Van'da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Bursa, Türkiye ihracatında güçlü rolünü sürdürüyor

Ankara'ya sıcaklık uyarısı: 36 dereceye kadar çıkacak

Gaziantep'te hint keneviri ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan yüzlerce kişi yakalandı

Balkondan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Dr. Kuruçay: HÜDA PAR'ın kanun teklifi devletin dini değerleri koruma görevini hatırlatıyor

Gaziantep'te trafik kazası: Bir yaralı

Kasten öldürme suçundan araması bulunan şahıs yakalandı.

Yükleniyor