Tarih: 06.10.2024 13:01

Dr. Abdurrahman Arif: Müslümanlar Sykes-Picot Anlaşması'nı ortadan kaldırmalı

Facebook Twitter Linked-in

Alimler ve Medreseler Birliği'nin (İTTİHADUL ULEMA), bu sene 9'uncusunu düzenlediği "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze)" temalı Alimler Buluşması, ikinci gün oturumlarıyla devam etti.

"Alimler Buluşması" programına Türkiye başta olmak üzere Irak, Irak Kürdistanı, Filistin, Mısır, Afganistan, Katar, Sudan, Senegal, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi İslam ülkelerinden seçkin ulema katılıyor.

"Cihat için strateji belirlemek önemli"

Irak Kürdistan alimlerinden Dr. Abdurrahman Arif de programda "Aksa Tufanı ve İslam'a Davete Etkileri" üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasına "Hamd Allah'a, salat ve selam Peygamber Efendimizin üzerine olsun" ifadeleriyle başlayan Abdurrahman Arif "Öncelikle şunu belirtelim ki Gazze'de direniş için bir strateji belirlendi. Gazze'deki direniş hareketi de bu stratejiyi yerine getirmek için mücadele etti. Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın da bu strateji doğrultusunda hareket ettiğini görüyoruz." dedi.

Abdurrahman Arif "Bizler HAMAS'ın hem siyasi hem de askeri liderlerinden şunu sıklıkla duyduk, kendileri diyorlar ki 'Öncelikli hedefimiz Filistinlilerin kendi topraklarına dönmesi sonra kendi bağımsız devletlerini kurmalarıdır. Aynı stratejiyi Afganistan'da da gördük. Afganistan İslam Emirliği, stratejisinde önce düşmanı kendi topraklarından çıkarmak, daha sonra bağımsız bir devlet kurmak amacıyla hareket etti. En sonunda da İslami bir devletin inşası için çalışmalara başladı. Taliban bu stratejisini 20 senelik bir mücadelenin sonunda yerine getirebildi. İster Gazze'de ister başka bir bölgede olsun cihat için önceden strateji belirlemek önemlidir." ifadelerini kullandı.

"Sykes-Picot Anlaşması ortadan kaldırılmalı"

"Gazze'deki direnişin bir diğer stratejik hedefi de Sykes-Picot Anlaşması'nı ortadan kaldırmaktır" diyen Dr. Arif "Bu anlaşma Müslümanların önündeki en büyük engellerden biridir. Sykes-Picot Anlaşması, aradaki suni sınırlardan dolayı Müslümanların Gazze direnişine yardım etmelerini engel oluyor. Müslümanların öncelikle bu anlaşmadan kurtulması lazım. Gelecek nesillerimizin de bu anlaşmayı ortadan kaldırmak için çalışmaları gerekir." şeklinde konuştu.

"Söz konusu anlaşma halkları küçük devletlere bölerek etkisiz kılmıştır" diyen Dr. Arif "Bu anlaşma bir sömürü düzenidir. Bir diğer Sykes-Picot Anlaşması'nı ise Müslümanlar kendi aralarında oluşturmuştur. Müslümanların kendi aralarındaki Sykes-Picot Anlaşması ise ihtilaflarıdır. Müslümanların arasındaki ihtilaflar, Gazze'ye yeterince yardımcı olamamamıza neden olmaktadır. Bizim de kendi aramızdaki askeri ve siyasi ayrılıkların yanında ihtilaflara neden olan Sykes-Picot anlaşmalarını ortadan kaldırmamız lazım" dedi.

"Yahudilerin rezilliklerini dünya kamuoyuna göstermek gerekir"

Abdurrahman Arif "Müslümanlar siyonist işgal rejimi ile yapılacak her türlü anlaşmaya da karşı çıkmalıdır. Kendi aramızda uluslararası bir birliktelik oluşturmamız gerekir. Bu anlaşmaya gayrimüslimleri de ortak edebiliriz." dedi.

"Yahudilerin pisliklerini, rezilliklerini medya aracılığıyla ortaya dökmek ve bunu dünya kamuoyuna göstermek gerekir" diyen Abdurrahman Arif "Malumunuz olduğu üzere siyonistler medyayı çok iyi kullanarak Müslümanları kötülemektedirler. Bizim içimizdeki siyonist Araplar ve siyonist Kürtler de medyayı bizim aleyhimize kullanmaktadır. Düşmanlarımız İslamofobi adı altında cihadı ve Müslümanları kötülemektedir. Bizim bu konuları iyi anlatmamız lazım. Cihat nedir? Mücahitler kimlerdir? Bunları iyi anlatmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki Müslümanlara acil yardım ve destek gönderilmeli"

"Gazze'deki kardeşlerimize yardım etmek sadece imani bakış açısıyla yeterli değildir" diyen Abdurrahman Arif "Herkes ameli olarak da bu konuda üzerine düşen vazifeyi yerine getirmelidir. Müslümanlar olarak İslam ülkelerindeki Müslüman olmayan yöneticileri iktidardan uzaklaştırmamız bu konuda çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekir. Halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticilik pozisyonlarının işgal edildiğini 7 Ekim Aksa Tufanı'ndan sonra belirgin bir şekilde gördük. İstisnalar olmak üzere Müslüman ülkelerin işgal altında olduğunu söyleyebiliriz. Gazze'deki Müslümanlara her ne pahasına olursa olsun acil şekilde yardım ve destek gönderilmelidir" şeklinde konuştu. (İLLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —