-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Dr. Atakan: Ekran alışkanlıkları geleceği şekillendiriyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Atakan, yarıyıl tatiline yaklaşırken çocukları ekrandan uzaklaştırmak için ailelere uyarılarda bulundu.
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Atakan, çocukların ekran kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.
Atakan, ekran sürelerinin, çocukların sağlık durumunun üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek ailelerin bu konuda sağlıklı adımlar atması gerektiğini belirtti.
Çocukların hem fiziksel hem de ruhsal dengelerini korumak adına ekran sürelerinin sınırlandırılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Atakan, ekran kullanımında 7 kritik adıma dikkat çekti.
“Ekranı ödül veya ceza aracı olarak kullanmayın”
Tatil döneminde ekran süresinin sınırlanmasını öneren Atakan, günlük 1-2 saat belirlemenin, çocukların standart bir rutin oluşturmasına yardımcı olabileceğini söyleyerek kurallara çocuklarla birlikte uyulmasının önemine dikkat çekti.
Çocukların ekran dışında vakit geçirilebilecek aktivitelerinin birlikte planlanması gerektiğini ifade eden Atakan, kitap okuma, puzzle yapma, spor ve masa oyunları gibi etkinliklerin tercih edilebileceğini belirtti.
Çocukların ebeveynlerini örnek aldığını hatırlatan Atakan, anne ve babaların telefon ve televizyonla geçirilen süreyi sınırlayarak iyi bir model olabileceklerini vurguladı.
Ekranın ödül ya da ceza haline getirilmesinin, çocuklarda daha göze çarpan hale gelmesine neden olabileceğine dikkat çeken Atakan, bu yaklaşımın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Çocukların ekranla geçirdiği sürenin aktif öğrenme süreci olarak yönlendirilmesini tavsiye eden Atakan, bu süreçte faydalı videolar ve oyunların tercih edilmesini önerdi.
Çocukların açık havada zaman geçirmeye teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Atakan, parkta zaman geçirmek, bisiklete binmek ve doğa yürüyüşleri gibi aktivitelerin çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığı için faydalı olduğunu dile getirdi.
Çocukların yalnızlık, stres veya saklanabilir gibi duygulardan sıyrılmak için ekranlara yönelebildiğini söyleyen Atakan, ailelere çocuklarıyla bu duygular hakkında konuşmalarını önerdi.
Atakan son olarak, çocukların ekranla ilişkilerinin, hayatı boyunca alışkanlıklarını şekillendirdiğini belirterek ailelerin bu noktada çözüm odaklı adımlar atması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı
İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti
Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı
İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu
Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı
Diyarbakırlı Sanayici Işık: Alüminyum sektörü Türkiye’de büyük potansiyele sahip
Mardin’de otomobil tarlaya savruldu: Bir ölü, 3 yaralı
Bakan Işıkhan: Bugüne kadar 3,3 milyon Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
Batman'da AVM'de elektrik yangını paniği
TEMA’dan TEMA’lı Olmak Eğitimi
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
ABD’de milyonlar Trump’a karşı sokaklara döküldü
İran, işgal rejimini ve ABD üslerini gece boyunca füzelerle vurdu
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 54,69 seviyesinde
Kuyumculardan vatandaşlara uyarı: Panik yapmayın, piyasa dengeye oturacak
İran’dan Lübnanlı gazeteciler için taziye mesajı
İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu
Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı
Yükleniyor







